Sony PSP2: Η αποκάλυψη

Επόμενη φορητή γενιά, καλώς ήλθες!

Μετά από μήνες θεωριών, φημών και συζητήσεων σχετικά με τον διάδοχο του PlayStation Portable - του συστήματος που σηματοδότησε την είσοδο της Sony στο φορητό gaming - η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε χθες περισσότερα στοιχεία για το πώς σκοπεύει να προχωρήσει στην αγορά αυτή τα επόμενα χρόνια. Ως... είθισται σχεδόν, μία σειρά από φήμες αποδείχθηκαν αληθινές - παραδόξως, αυτό δεν μειώνει καθόλου τον βαθμό εντυπωσιασμού που χαρακτηρίζει το NGP, όπως ονομάζει για την ώρα η Sony το διάδοχο του PSP, καθώς πρόκειται για την ισχυρότερη φορητή συσκευή του είδους όχι μόνο αυτή τη στιγμή, αλλά και για το προσεχές μέλλον.

Αναλυτικά, λοιπόν: πρώτα οι επιβεβαιώσεις. Το NGP είναι κατά τι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το αρχικό PSP, αφού φέρει οθόνη 5 ιντσών, τεχνολογίας OLED και υψηλής ανάλυσης (960x544 pixels ή τετραπλάσια του παρόντος PSP). Η ανάλυση H οθόνη δεν είναι η ίδια αφής, η συσκευή όμως φέρει επιφάνειες αφής τόσο στην πρόσοψη όσο και στο πίσω μέρος της. Τα σημεία που αγγίζει ο παίκτης στην πίσω επιφάνεια αφής του NGP μεταφέρονται επακριβώς στα αντίστοιχα σημεία της οθόνης, όπως ο Kaz Hirai, πρόεδρος της Sony Computer Entertainment, επέδειξε επί σκηνής. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πως αυτή η νέα προσέγγιση στον έλεγχο θα "μεταφραστεί" σε games ειδικά για το νέο PSP.

Σε άλλα στοιχεία του hardware: παρόντες είναι όντως δύο αναλογικοί μοχλοί (δεν λείπει βεβαίως το σταυρόνημα και τα τέσσερα χαρακτηριστικά πλήκτρα των PlayStation), παρών είναι και ο δέκτης 3G/Wi-Fi, αλλά και δέκτης GPS. Η συσκευή ενσωματώνει επίσης αισθητήρα κατεύθυνσης στους έξι άξονες (οπότε μπορεί να λειτουργήσει όπως τα χειριστήρια του PS3) και ψηφιακή πυξίδα. Παρούσες και δύο κάμερες, μία στην πρόσοψη και μία στο πίσω μέρος της συσκευής, αλλά και στερεοφωνικά ήχεία, υποδοχή για ακουστικά και μικρόφωνο για φωνητικές εντολές.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ