PSPgo: νέο firmware

Ναι, κιόλας - και προσθέτει μια εν δυνάμει πολύ χρήσιμη λειτουργία

Το καινούργιο, ανασχεδιασμένο PlayStation Portable ή PSPgo κυκλοφορεί σήμερα στα ελληνικά καταστήματα, η Sony όμως έχει ήδη ετοιμάσει μία αναβάθμιση λογισμικού γι' αυτό (firmware update) της οποίας την εγκατάσταση συνιστά σ' όλους τους κατόχους του. Η αναβάθμιση αυτή εξασφαλίζει την απροβλημάτιστη λειτουργία του PSPgo με όλους τους τίτλους που θα διατεθούν σήμερα γι' αυτό στο PlayStation Store, καθώς και με την καινούργια έκδοση 1.2 του MediaGo, του λογισμικού που προσφέρει δωρεάν η Sony για τη μεταφορά μουσικής, φωτογραφιών και ταινιών από PC στο PSP. Επίσης το νέο firmware προσθέτει στις μουσικές δυνατότητες των PSP τη SenseMe, μία λειτουργία που "αναλύει" τα μουσικά κομμάτια που έχει αποθηκεύσει ο χρήστης και συνθέτει προτεινόμενες "λίστες" ταιριαστές με τη διάθεση του κατόχου του.

Πολύ σημαντικότερη, ωστόσο, είναι μία δυνατότητα που η νέα αυτή έκδοση 6.10 του έρχεται να προσθέσει στις υπάρχουσες. Το PSPgo είναι το πρώτο PlayStation Portable που διαθέτει ασύρματη σύνδεση μέσω Βluetooth και, ενώ κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο περισσότερο για π.χ. συμβατά ασύρματα ακουστικά, επιτρέπει την επικοινωνία και με άλλες συσκευές. Συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα. Συνδυάζοντας κανείς αυτά τα δύο... τί έχει; Διασύνδεση στο Internet (θεωρητικά) παντού, με το PSPgo να αξιοποιεί τα κινητά τηλέφωνα 3G σε ρόλο modem. Με άλλα λόγια, όπου δεν έχουμε διαθέσιμο Wi-Fi "εκεί έξω", δωρεάν ή επί πληρωμή, ένα κινητό μπορεί να μάς προσφέρει Δικτυακή πρόσβαση με το κινητό, με την προϋπόθεση να έχει κι αυτό πρόσβαση στο Internet (και να είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αποστολής και λήψης δεδομένων με αυτό).

Αυτή τη χρήσιμη δυνατότητα ενεργοποιεί το νέο firmware update, έστω κι αν στην Ελλάδα - με τις... εχμ... απρόβλεπτες ταχύτητες σύνδεσης που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με την κάλυψη 3G τους - περισσότερο λύση ανάγκης θα είναι για την ώρα, παρά κάτι άλλο. Εννοείται πως, όσο βελτιώνονται τα πράγματα στη χώρα μας σε αυτόν τον τομέα, τόσο χρησιμότερη θα γίνεται η δυνατότητα αυτή του PSPgo. Αμήν και πότε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ