PlayStation Move: Τί είναι, τί προσφέρει

Με μία λέξη: games... διαφορετικά!

Τα video games παίζονται με τον "πατροπαράδοτο" τρόπο - αυτόν δηλαδή του χειριστηρίου με πλήκτρα και μοχλούς - εδώ και χρόνια, από εκατομμύρια gamers σ' όλο τον κόσμο. Σε κάθε έναν από αυτούς, ωστόσο, που βρίσκουν αυτόν τον τρόπο χειρισμού κατανοητό και άνετο, αντιστοιχούν τουλάχιστον... δύο ή περισσότεροι άλλοι άνθρωποι που πιστεύουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι, δηλαδή, ο χειρισμός με τους δεκάδες συνδυασμούς πλήκτρων και κινήσεων των μοχλών είναι περίπλοκος και δυσνόητος. Ότι κάθε άλλο παρά "φυσικός" είναι. Ότι, εν τέλει, "στέκεται" ανάμεσα σε αυτούς και τη διασκέδαση με games, χωρίς να τους επιτρέπει να τα χαρούν. Ε, γι' αυτούς η Sony προσφέρει εδώ και αρκετούς μήνες έναν άλλο τρόπο χειρισμού, διαφορετικό: το PlayStation Move.

Το PS Move είναι η δική της εκδοχή του πώς ένα σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης - όπως το PS3 - μπορεί να αξιοποιήσει τις κινήσεις των χεριών του χρήστη και να τις "μεταφέρει" σε κατάλληλα σχεδιασμένα games. Το PlayStation Move είναι, από μία πλευρά, η τελειοποιημένη μορφή του περίφημου EyeToy, του πρώτου συστήματος αναγνώρισης κίνησης για video games που η Sony είχε παρουσιάσει το 2001, κυκλοφορήσει στην αγορά το 2003 για το PlayStation2 και υποστηρίξει με επιτυχία τα επόμενα χρόνια. Και, στην εποχή του PlayStation3 πλέον, το PlayStation Move φέρνει την αναγνώριση κίνησης στον κόσμο της υψηλής ευκρίνειας και μαζί του μία σειρά από νέους τρόπους παιχνιδιού, που απλώς... δεν μπορούσαμε να έχουμε στο παρελθόν!

Ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα είναι απλός: ο χρήστης συνδέει στο PS3 την ειδική κάμερα της Sony, το PlayStation Eye, και παίρνει στο χέρι του το ειδικό χειριστήριο της Sony, το Motion Controller. Αυτό έχει στην άκρη του μία φωτεινή μπάλα, της οποίας τη θέση στο χώρο "διαβάζει" συνεχώς η κάμερα και "μεταφέρει" στον αντίστοιχο εικονικό χώρο των games που έχουν σχεδιαστεί για PS Move. Όσο γρήγορα κι αν ο χρήστης κινεί το χέρι που κρατά το Μotion Controller, σε όποια γωνία κι αν το στρέφει, είτε πλησιάζει είτε απομακρύνεται από το PlayStation Eye, η κίνηση αυτή αναγνωρίζεται από την κάμερα χωρίς καθυστερήσεις ή λάθη. Έτσι το PS3 την αποδίδει στην οθόνη της τηλεόρασης σε πολλά διαφορετικά video games, σε πραγματικό χρόνο. Όπως πρέπει, δηλαδή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ