PlayStation Move: Τί είναι, τί προσφέρει

Με μία λέξη: games... διαφορετικά!

Με τον τρόπο που περιγράψαμε, το χειριστήριο του PlayStation Move "μεταμορφώνεται" σε ο,τιδήποτε χρειάζεται κάθε διαφορετικό είδος παιχνιδιού: ένα ξίφος, ένα τόξο, ένα μαγικό ραβδί, μια ρακέτα του τένις ή του πινγκ-πονγκ, ένα πινέλο... ο κατάλογος είναι μεγάλος! Πάρα πολλά games του PlayStation Move παίζονται μόνο με την κίνηση του Motion Controller και τίποτε περισσότερο, ενώ άλλα χρησιμοποιούν σε μικρότερο βαθμό και τα πλήκτρα που φέρει στο πάνω μέρος του. Ακόμη και παιχνίδια που απαιτούν ελεύθερη κίνηση μέσα στον εικονικό τους χώρο μπορούν να παιχθούν με το PS Move: ο παίκτης σε αυτά αξιοποιεί με το άλλο χέρι το προαιρετικό συμπληρωματικό χειριστήριο, τον Navigation Controller, ο οποίος επιτρέπει την κίνηση στις τρεις διαστάσεις ενώ ο παίκτης ταυτόχρονα εκτελεί ενέργειες με το Motion Controller. Όπως δηλαδή κάνουν οι... λάτρεις του παραδοσιακού με τους δύο μοχλούς του χειριστηρίου, μα ευκολότερα!

Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του στην αγορά, το PlayStation Move έχει σημειώσει αξιόλογη εμπορική επιτυχία. Τις μέρες που γράφονται αυτές οι γραμμές ο εναλλακτικός τρόπος χειρισμού της Sony χρησιμοποιείται από περίπου 10 εκατομμυρίων καταναλωτών: ένας στους πέντε κατόχους PlayStation3 το έχει ήδη αγοράσει. Περισσότερα από 85 διαφορετικά video games στην αγορά είτε είναι σχεδιασμένα ειδικά για PlayStation Move είτε υποστηρίζουν τη χρήση του, ενώ περισσότερα από 25 καινούργια θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, ανεβάζοντας τα διαθέσιμα σε άνω των 100. Σημαντικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι τα μισά από αυτά, τα 52, ανήκουν αποκλειστικά στο PS3 και το Move - στοιχείο που από μόνο του φέρνει στο προσκήνιο διάφορα πλεονεκτήματα για τη Sony και το κοινό των PlayStation.

Η Sony, άλλωστε, έχει καταλάβει ότι είναι ολοφάνερα λάθος να περιορίζει το κοινό του PlayStation Move σε συγκεκριμένους τύπους και κατηγορίες games, απλώς και μόνο επειδή ο χειρισμός είναι διαφορετικός. Γι' αυτό και έχει υποστηρίξει από την πλευρά της το PS Move σε πολλά "games για gamers", όπως τα κορυφαία Killzone 3, Heavy Rain, SOCOM 4 και Resistance 3, ενώ το ίδιο έχουν κάνει και οι Electronic Arts, Sega, Capcom και 2Κ Sports με τα δικά τους Dead Space, Virtua Tennias, Resident Evil και Top Spin. Οι πιο πολλοί τίτλοι του PS Move παραμένουν πάντως "οικογενειακοί" και "φιλικοί προς τους μη gamers", ακριβώς επειδή αυτός ο χειρισμός ενθαρρύνει το... παιχνίδι-πάρτι στο σαλόνι με φίλους και την ανέμελη, όχι... "αγχωτική", διασκέδαση. Στους καλύτερους καινούργιους από αυτούς τους τίτλους, αλλά και τους καλύτερους συνολικά, θα εστιάσουμε τις επόμενες ημέρες της PS Move Week του Αθηνόραμα Digital!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ