Ολοκληρώνει την διαδρομή της σύντομα η PS Plus Collection

Η προσφορά των 19 δωρεάν τίτλων PS4 στους παρόντες και μελλοντικούς κατόχους PS5 λήγει τον Μάιο - τί πρέπει να κάνουν;

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν, λένε, και σε αυτά... μάλλον περιλαμβάνονται και τα δωρεάν games τελικά: η PS Plus Collection, μία μίνι συλλογή 20 καλοδιαλεγμένων τίτλων για PS4 που η Sony προσέφερε χωρίς κόστος στους κατόχους PlayStation5 από την αρχή της πορείας του νέου της συστήματος στην αγορά, θα πάψει να είναι διαθέσιμη τον Μάιο. Η εταιρεία το ανακοίνωσε μέσω δημοσίευσης στο επίσημο PlayStation Blog, κατά βάση ενθαρρύνοντας τους κατόχους PS5 που τυγχάνουν συνδρομητές στην υπηρεσία PlayStation Plus να καταχωρήσουν στην συλλογή τους τους παρακάτω 19 τίτλους (πέρυσι αφαιρέθηκε το Persona 5) πριν από τις 9 Μαΐου:

Batman: Arkham Knight
Battlefield 1
Bloodborne
Call of Duty: Black Ops III: Zombie Chronicles Edition
Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
Days Gone
Detroit: Become Human
Fallout 4
Final Fantasy XV: Royal Edition
God of War
Infamous: Second Son
The Last Guardian
The Last of Us Remastered
Monster Hunter: World
Mortal Kombat X
Ratchet & Clank
Resident Evil VII: Biohazard
Uncharted 4: A Thief's End Until Dawn

Αν και βέβαια όχι... ευχάριστο ακριβώς να μην είναι πια διαθέσιμο αυτό το ευπρόσδεκτο bonus στους κατόχους PS5, η αλήθεια είναι πως δεν είναι πια τόσο σημαντικό όσο ήταν τον Νοέμβριο του 2020. Τότε υπήρχαν ελάχιστα games αποκλειστικά για PS5 και η προσφορά αυτή της Sony είχε ένα νόημα ως δωρεάν παροχή και άμεσα διαθέσιμη επιλογή για τους καταναλωτές στο πλαίσιο της εμπορικής έναρξης του νέου της συστήματος (αύξανε σημαντικά και τον δείκτη κόστους/αξίας του προφανώς). Πρακτικά όλα τα games αυτής της λίστας, ωστόσο, περιλαμβάνονται πλέον στην εκτενέστατη βιβλιοθήκη τίτλων PS4/PS5 που προσφέρουν τα επίπεδα Extra και Premium της αναβαθμισμένης συνδρομητικής υπηρεσίας PlayStation Plus της Sony, οπότε δεν είναι ακριβώς... δύσκολο να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε αυτά.

Το καλό είναι πως (α) οι παρόντες και μελλοντικοί κάτοχοι PS5 ενημερώθηκαν έγκαιρα και έχουν άπλετο χρόνο να προσθέσουν τα παραπάνω games στην συλλογή τους πριν από τον Μάιο, καθώς και πως (β) όταν το κάνουν θα είναι σε θέση να τα παίξουν οποτεδήποτε θέλουν ακόμη κι αν είναι συνδρομητές PS Plus στο επίπεδο Essential (όχι το Extra ή το Premium δηλαδή). Οι συνδρομητές PS Plus όλων των επιπέδων, πάντως, θα είναι σε θέση να παίξουν ακόμη τέσσερα ποιοτικά games τον Φεβρουάριο καθώς σε λίγες ημέρες γίνονται διαθέσιμα σε αυτούς τα OlliOlliWorld, Evil Dead, Mafia: The Definitive Edition and Destiny 2: Beyond Light. Καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ