Νέο Tomb Raider: τα πρώτα στοιχεία

Τί το διαφορετικό φέρνει η νέα περιπέτεια της Lara Croft;

Οι φίλοι και οι φίλες του αθηνόραμαdigital.gr είχαν ενημερωθεί από την Παρασκευή για την πρόθεση των Eidos και Square-Enix να επαναφέρουν σύντομα τη Lara Croft σττην ενεργό δράση - επιτέλους, έχουμε περισσότερες πληροφορίες και συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα για τη νέα της περιπέτεια. Ο τίτλος ονομάζεται Lara Croft and Τhe Guardian of the Light, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μόνο μέσω Δικτυακής διανομής (και όχι στα καταστήματα) και θα χαρακτηρίζεται από στοιχεία δράσης και platforming, με αυτό των γρίφων να διανθίζει όπου χρειάζεται. Μέχρι στιγμής... τίποτε ιδιαίτερα διαφορετικό από αυτό που περιμένουμε από κάθε περιπέτεια της sexy Βρετανίδας τυχοδιώκτριας, σωστά;

Σωστά, εδώ όμως αρχίζουν και οι διαφορές που καθιστούν το the Guardian of the Light ολοφάνερα "παράπλευρο" τίτλο και όχι νέο κεφάλαιο στη συνήθη σειρά των Tomb Raider. Η κάμερα που έχει προτιμηθεί από την Crystal Dynamics για να καλύπτει τη δράση δεν είναι η συνήθης "πίσω και ψηλά", αλλά σταθερή και ισομετρική (!). Επίσης είναι το πρώτο Tomb Raider στο οποίο έχει γίνει πρόβλεψη για συμμετοχή δεύτερου παίκτη ταυτόχρονα και μάλιστα με ρόλο πραγματικά ενεργό στο gameplay.

Τα συστατικά των επιπέδων είναι τα γνωστά: κατακόμβες, τροπικά περιβάλλοντα και ζούγκλα, καθώς και (σχετικά) βατοί γρίφοι. Η πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά θα έχει τη βοήθεια ενός δεύτερου χαρακτήρα-απόγονου των Maya με την ονομασία Totec. Το σεναριακό υπόβαθρο θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ένα αντικείμενο ονόματι Mirror of Smoke, το οποίο έχει συσχετιστεί με μυστήριες αρχαίες δυνάμεις και - όπως είναι λογικό - επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Μέσα σε όλα τα άλλα, η Lara και ο Totec θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον Xoxolt, ένα διαβολικό πνεύμα το οποίο μπορεί να καρτευθύνει άλλα πλάσματα για τους δικούς του σκοπούς και, αναπόφευκτα, να κάνει... τη ζωή δύσκολη για τους δύο συνεργάτες.

Χρονικά ο τίτλος τοποθετείται στη δεκαετία του '80 και η ομάδα των πρωταγωνιστών θα ταξιδέψει σε μεγάλα δάση της Κεντρικής Αμερικής χρησιμοποιώντας αρκετά από τα γνωστά όπλα της σειράς (όπως τα περίφημα "διπλά" Magnum 357 με τις... άπειρες σφαίρες και το δημοφιλή γάντζο). O Totec θα έχει στη διάθεσή του μία σειρά από βέλη που θα έχουν δύο χρήσεις: από τη μία θα εξοντώνουν τους εχθρούς και από την άλλη θα βοηθούν (ως σημεία στήριξης) τη Lara να φτάσει σε σημεία που δε θα μπορούσε από μόνη της. Άλλο ένα στοιχείο του συνεταιρικού τρόπου παιχνιδιού θα φέρει τον Totec να μεταφέρει τη Lara πάνω στην ασπίδα του, την οποία θα μπορεί να σηκώσει πάνω από το κεφάλι του, ενώ αρκετές φορές θα δούμε τους δύο χαρακτήρες να συνεργάζονται για να πραγματοποιήσουν ένα διπλό άλμα πάνω από μεγάλα κενά στα επίπεδα. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες από τη Square-Enix σύντομα, καθώς η νέα αυτή προσέγγιση στα Tomb Raider μάς έχει εξάψει το ενδιαφέρον. Για να δούμε, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ