Νέο εισαγωγικό Xbox 360 σύντομα

Καλύτερο σε όλα, στην ίδια τιμή

Χωρίς να εκπλήξει ουσιαστικά κανέναν, αφού αυτή ήταν - εδώ που τα λέμε - η φυσιολογική ή και αναμενόμενη οδός που θα μπορούσε να επιλεγεί, η Microsoft επιβεβαίωσε την άμεση κυκλοφορία και του εισαγωγικού νέου μοντέλου Xbox 360. Τα νέα είναι καλά: το "μικρό" καινούργιο σύστημα της Microsoft έχει μεν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο εξ ορισμού - μόλις 4 GB - αλλά προσφέρει εξ ορισμού τον ασύρματο δέκτη Wi-Fi N, τον οποίο για κάποιο διάστημα είχαμε σχεδόν πειστεί ότι η αμερικανική εταιρεία θα χρέωνε ξεχωριστά. Στα υπόλοιπα δεν έχει καμία διαφορά με τον "μεγάλο αδελφό" που έχει εξοπλιστεί με σκληρό δίσκο των 250 GB - με άλλα λόγια, όλες οι βελτιώσεις που έχει να επιδείξει εκείνο το μοντέλο σε σχέση με τα παλαιότερα Xbox 360, ισχύουν και στο εισαγωγικό.

Τα 199 ευρώ είναι αναμφίβολα πολύ καλή τιμή για την εισαγωγική πρόταση της Microsoft συνολικά, έστω κι αν εμπεριέχει ένα κρυμμένο κόστος το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί εκ των πραγμάτων σύντομα μετά την αγορά του ίδιου του συστήματος. Αναφερόμαστε φυσικά σε κάποιο Flash drive διασύνδεσης USB, το οποίο θα πρέπει να επιστρατευτεί για να καλύψει τις ανάγκες του κατόχου Xbox 360 σε αποθηκευτικό χώρο: τα 4 GB επαρκούν για βασικού επιπέδου χρήση σε games, αλλά όχι για πολλά πράγματα όταν αυτός ξεκινήσει να αγοράζει και να συλλέγει υλικό από το Xbox Live Marketplace. Ευτυχώς, αυτό ακριβώς το νόημα είχε η πιο πρόσφατη αναβάθμιση λογισμικού του Xbox 360, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε Flash drives όπως αυτά που χρησιμοποιούμε σε PC, να αξιοποιηθούν ως αποθηκευτικά μέσα, φθηνά και εύκολα.

Το νέο εισαγωγικό Xbox 360 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη - υποθέτουμε και στην Ελλάδα - στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας έτσι από... νωρίς την φετινή εορταστική περίοδο. Με τις δύο προτάσεις της τοποθετημένες στα €199 και €299, η Microsoft βρίσκεται σε θέση επακριβώς ανταγωνιστική με τα Nintendo Wii και PlayStation3 αντίστοιχα, τα οποία δεν αναμένουμε να σημειώσουν μείωση τιμής μέσα στο 2010. Όλοι στις θέσεις τους, λοιπόν!


Update 22/7/2010: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Microsoft Hellas, το εισαγωγικό μοντέλο του νέου Xbox 360 θα διατίθεται στη χώρα μας από τις 20 Αυγούστου με προτεινόμενη τιμή λιανικής αυτή των €206 και όχι των €199 - όμως αναμένουμε ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα καταστήματα θα ωθήσει τελικά το κόστος του στο επίπεδο της δεύτερης τιμής. Για το συνδυασμό του εισαγωγικού μοντέλου του νέου Xbox 360 με το Kinect η επίσημη τιμή ανέρχεται στα €309, και πάλι ωστόσο αναμένουμε πως κατά την εορταστική περίοδο η διαφορά αυτή (που πιθανώς προέρχεται από την αύξηση του ΦΠΑ) θα εξαλειφθεί εν έδει προσφορών για να διαμορφωθεί σε €299.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ