Νέες "εκδόσεις" PS3

Πολλά GB δώρο, στην Ελλάδα ξανά... άδωρο

Η Sony, όσον αφορά στο PlayStation3, στην πρόσφατη έκθεση Games Convention κατόρθωσε το... αδύνατο: να κάνει, και ταυτόχρονα να μην κάνει, την έκπληξη. Πιο συγκεκριμένα: επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά φήμες που είχαν διαρρεύσει στο Web από τις αρχές Ιουνίου, η ιαπωνική εταιρεία αντικαθιστά και επίσημα το μοντέλο PS3 με σκληρό δίσκο των 40 GB, με ακριβώς αντίστοιχο, εξοπλισμένο όμως με δίσκο των 80 GB. Το νέο μοντέλο δεν διαφέρει σε τίποτε από το ήδη γνωστό (διαθέτει μόνο δύο θύρες USB, στερείται υποδοχών για memory cards και την συμβατότητα με τους τίτλους του PS3), συνοδεύεται όμως, επιτέλους, από ένα DualShock3 και όχι SixAxis, πάντοτε στην ίδια προτεινόμενη λιανική τιμή των 399 ευρώ για την Ευρώπη.

Με την δωρεάν αυτή αναβάθμιση στο βασικό μοντέλο PS3, που αντικαθιστά άμεσα το προηγούμενο στην αγορά, η Sony "ισοβαθμίζει" και ελαφρώς "ξεπερνά" (κατά κάποια GB) την αντίστοιχη αναβάθμιση που έκανε η Microsoft στο κυριότερό της μοντέλο Xbox 360. Αυτό, ωστόσο, το περιμέναμε όλοι. Αυτό που δεν περιμέναμε, ήταν η ανακοίνωση ενός μοντέλου PS3 με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 160 GB (!), το οποίο θα διατεθεί στην αγορά από τα τέλη Οκτωβρίου. Το μοντέλο αυτό είναι στα υπόλοιπα στοιχεία του πανομοιότυπο με το αντίστοιχο των 80 GB, η Sony ωστόσο θα το "προικίσει" με υλικό από το PlayStation Store αξίας 70 ευρώ, ενώ όλο το πακέτο συνολικά θα κοστίζει 449 ευρώ.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε, το δεύτερο αυτό πακέτο αποτελεί εξαιρετική πρόταση για το κοινό εκείνο που θέλει να αποθηκεύσει μόνιμα στο PS3 του άφθονη μουσική, φωτογραφίες και video, αξιοποιώντας το ως Media Center. Είναι, δε, "μονόδρομος" για όσους και όσες σκοπεύουν παράλληλα να αποκτήσουν σε βάθος χρόνου πολλά games ή πρόσθετο περιεχόμενο από το PlayStation Network. Η διαφορά των 50 ευρώ ανάμεσα στις εκδόσεις των 80 GB και 160 GB είναι - για το κοινό αυτό - αποδεκτή, ενώ το bonus περιεχόμενο των 70 ευρώ, κι ας μην έχει ακόμη ανακοινωθεί, καθιστά το όλο "πακέτο" ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Φυσικά, επειδή στη χώρα μας έχουμε το... γνωστό θέμα με τη Sony Hellas - που συνεχίζει να χρεώνει αδικαιολόγητα το ελληνικό κοινό κατά 50 ευρώ περισσότερα από την προτεινόμενη ευρωπαϊκή τιμή κάθε PS3, ανεξαρτήτως μοντέλου - οι τιμές που ανέφερε η στήλη στις δύο προηγούμενες παραγράφους το πιθανότερο είναι να μην είναι αυτές που θα εμφανιστούν στη δική μας αγορά. Ήδη έχουν εμφανιστεί "πακέτα" σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες με τιμή λιανικής τα 449 ευρώ για το μοντέλο των 80 GB, προσφέροντας εν έδει... εξιλέωσης δύο παλιούς αλλά ποιοτικούς συνοδευτικούς τίτλους (βολικό και για τη Sony αυτό, φυσικά, αλλά... λέμε τώρα).

Δυστυχώς, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε ακόμη επιβεβαιωθεί το αν και κατά πόσο το μοντέλο των 160 GB θα διατεθεί και στην Ελλάδα. Από μία άποψη, μικρό το κακό αφού - αν πραγματικά το θέλει κανείς - μπορεί να αναβαθμίσει με μεγάλη ευκολία, και χωρίς αντίκτυπο στην εγγύηση, τον σκληρό ενός οποιουδήποτε PS3 έως και τα 500 GB. Καλό θα ήταν, ωστόσο, να υπήρχε για το κοινό της χώρας μας και αυτό το μοντέλο ως επιλογή, ακόμη και σε χαμηλή διαθεσιμότητα. Τί είχες... Γιάννη; Τί είχα πάντα...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ