Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς!

Συζητήσεις επί συζητήσεων, καυστικά σχόλια και όλων των ειδών τις... σκηνές απείρου κάλλους στα forum των μεγαλύτερων gaming portals παγκοσμίως προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες ο Kaz Hirai, πρόεδρος της Sony Computer Entertainment, με δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο αγγλικό Official PlayStation Magazine. Ο Hirai, ερωτηθείς για το τοπίο στην αγορά του home entertainment όπως διαμορφώθηκε στην πρόσφατη εορταστική περίοδο, υποστήριξε μία σειρά από θέσεις επιθετικές μεν, αλλά και... τραγελαφικές ταυτόχρονα, που δικαίως στηλιτεύτηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ανεδαφικές και εν τέλει όχι ακριβώς... σοφά πεφρασμένες.

Δηλώσεις όπως την πάγια "Δεν θεωρούμε την Nintendo ανταγωνιστή" (παρά το γεγονός ότι και το Wii και το PS3 χρόνο και χρήματα από "το ίδιο ταγάρι" διεκδικούν εν τέλει), την αναμενόμενη "Εμείς για τα PlayStation επιδιώκουμε χρονικό ορίζοντα 10 ετών ενώ η Microsoft εξαντλεί τον δικό της στα 5", την δυσνόητη "Παραμένουμε οι... επίσημοι ηγέτες της αγοράς" (παρά το γεγονός ότι το PS3 και το PSP έχoυν με μεγάλη διαφορά τη μικρότερη πελατειακή βάση στις αγορές τους) και την απίθανη "To PS3 δεν είναι σύστημα εύκολο στον προγραμματισμό για τη δημιουργία video games γιατί, αν ήταν, όλοι θα εξαντλούσαν τις δυνατότητές του γρήγορα", ομολογουμένως η στήλη δεν περίμενε ποτέ να συναντήσει δημοσιευμένη στο... ίδιο άρθρο. Και μάλιστα από το επίσημο περιοδικό του PlayStation, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον έλεγχο της Sony πάνω στο τί δημοσιεύεται και τί όχι.

Το ενδιαφέρον σε όλα αυτά, μάλιστα, δεν ήταν η (λίγο έως πολύ) αναμενόμενη αντίδραση των εξοργισμένων οπαδών του Xbox 360, αλλά η θύελλα διαμαρτυριών που προήλθε από τους ίδιους τους παραγωγούς των video games - τους οποίους η προγραμματιστική δυσκολία του PS3 "ταλαιπωρεί" εδώ και 3 χρόνια και πιθανώς δεν θα έπρεπε να αναφέρεται τόσο "ελαφρά τη καρδία". Στοιχηματίζουμε ότι, αν έστω και ένας υπάλληλος από το PR της Sony Computer Entertainment έχει ποτέ δει γνωστή διαφήμιση με το motto "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς", ο Hirai θα πρέπει να έχει ήδη στο γραφείο του προμήθεια από τσίχλες για την επόμενη πενταετία...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ