Και επίσημα: PlayStation Move!

Λεπτομέρειες για το νέο χειριστήριο της Sony

To συνέδριο της Games Developer's Conference ήταν πάντοτε ένα event όπου μεγάλες εταιρείες του home entertainment επέλεγαν να αποκαλύψουν πολλά για τα μελλοντικά τους σχέδια - όντας, δε, τοποθετημένο στις αρχές της άνοιξης, είναι ίσως το ιδανικό εφαλτήριο για να ωθήσει κανείς προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο. Η Sony το γνωρίζει, γι' αυτό κι επέλεξε εκεί να μας δώσει τα πρώτα αναλυτικά, λεπτομερή στοιχεία και δείγματα για το χειριστήριο ανίχνευσης κίνησης επόμενης γενιάς που θα φέρει στην αγορά το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη. Ξεκινώντας, μάλιστα, από το επίσημο εμπορικό του όνομα: PlayStation Move!

Ως περιφερειακό αυτό καθ' αυτό, το PlayStation Move δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό που είχε επιδείξει η Sony στην Ε3 2009. Είναι το ίδιο μικρό, ελαφρύ χειριστήριο με την λαμπερή σφαίρα στην άκρη - η οποία μπορεί να αλλάζει χρώματα, λειτουργικά χωρίς διαφορές αλλά... φαντεζί! - του οποίου τις κινήσεις, χάρις στη σφαίρα αυτή, μπορεί να ανιχνεύει το PlayStation Eye και να μεταφράζει σε ανάλογες κινήσεις σε games. Επικοινωνεί μέσω Bluetooth με το PS3, μπορούν να συνδεθούν έως και τέσσερα ταυτόχρονα στο ίδιο σύστημα και να συνεργαστούν στον ίδιο τίτλο (!), ενώ η επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου διαρκεί περίπου όσο και αυτή του DualShock3.

Για πρώτη φορά στη GDC 2010 επιδείχθηκε και ο Sub-Controller: πρόκειται για το "συνοδευτικό" χειριστήριο, αντίστοιχο του Nunchuck στο Wii, το οποίο ο παίκτης κρατά στο αριστερό χέρι (αν στο δεξό κρατά το Move) και χρησιμοποιεί παράλληλα με το κυρίως χειριστήριο. Ο Sub-Controller φέρει στην επιφάνειά του τόσο τέσσερα πλήκτρα κατεύθυνσης ψηφιακά, όσο και έναν αναλογικό μοχλό, ώστε να διευκολύνεται ο χειρισμός σε games που τον χρειάζονται (όπως π.χ. τα shoot' em up πρώτου προσώπου). Ο Sub-Controller συνδέεται ασύρματα και απευθείας με το PS3, όχι με το Move και ενσύρματα όπως το Nunchuck του Wiimote, οπότε η ελευθερία κινήσεων που προσφέρει είναι εν δυνάμει μεγαλύτερη.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ