Και επίσημα: PlayStation Move!

Λεπτομέρειες για το νέο χειριστήριο της Sony

Η υποστήριξη του PlayStation Move σε διαθέσιμα games μέσα στο πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας του - και ειδικά τα Χριστούγεννα - θα αποδειχθεί αναμφίβολα σημαντική, η Sony λοιπόν έδωσε έμφαση στη θετική πλευρά των πραγμάτων όσον αφορά στο συγκεκριμένο. Όλες οι μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης και έκδοσης games υποστηρίζουν το νέο περιφερειακό - EA, Ubisoft, Activision, Sega, Capcom, Konami, Namco, Square Enix, THQ κλπ. - και, σε συνεργασία με τη Sony, θα φέρουν στην αγορά περισσότερα από 40 games που είτε έχουν εξ αρχής δημιουργηθεί για το PlayStation Move, είτε το υποστηρίζουν, μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2011. Pas mal, αν σκεφτεί κανείς ότι, σύμφωνα με τη Sony, και ένας αριθμός από υπάρχοντα games του PS3 μπορεί να καταστεί σχετικά εύκολα συμβατός μέσω software update.

Στις 36 συνολικά εταιρείες που υποστηρίζουν το PlayStation Move περιλαμβάνονται βέβαια και ονόματα εταιρειών λιγότερο γνωστών, από τις οποίες όμως περιμένουμε περισσότερο πρωτότυπες και τολμηρές ιδέες (πιθανώς σε τίτλους χαμηλότερου κόστους που θα διατεθούν μέσω PlayStation Network). Το σημαντικό πάντως - και διαφοροποιό στοιχείο σε σχέση με τη βιβλιοθήκη τίτλων του Wii - έγκειται στο γεγονός ότι η Sony εξ αρχής στοχεύει ταυτόχρονα και στην ευρύτερη αγορά της ψυχαγωγίας, και σε αυτή των παραδοσιακών παικτών με το PlayStation Move, επιδιώκοντας να έχει διαθέσιμη ευρεία γκάμα games και για τα δύο group. Δεν είναι ισορροπία εύκολο να επιτύχει μία εταιρεία, αλλά με ικανό αριθμό games είναι απολύτως εφικτή - το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές αληθινά ΑΑΑ παραγωγές.

Tου λόγου το αληθές αποδείχθηκε στα demos της GDC 2010 με τρόπο εμφατικό, αφού την εμφάνισή τους έκαναν τόσο casual, όσο και hardcore games. Στα πρώτα υπάγονται παραγωγές που έχουν σχεδιαστεί για μη gamers ή/και ομαδικό παιχνίδι, όπως τα party games και τα mini-games αθλητικού περιεχομένου (επιδείχθηκαν τα Party Move και Sports Champions). Στα δεύτερα συγκαταλέγονται παραγωγές όπως τα shoot' em up και τα fighting games (επιδείχθηκε το SOCOM 4 και τα καινούργια The Shoot και Dukes). Φυσικά τα γραφικά σε όλα αυτά τα games είναι υψηλής ευκρίνειας και απείρως περισσότερης λεπτομέρειας σε σχέση με τα games του Wii, όπως θα περίμενε κανείς από παραγωγές που έχουν σχεδιαστεί για να συνυπάρχουν με games όπως τα God of War III και Gran Turismo 5.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ