Η ζωή... χωρίς PlayStation

Κάτω από κανονικές συνθήκες, τα... "πέτρινα χρόνια" της χώρας μας όσον αφορά στην αγορά της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής διασκέδασης θα έπρεπε να θεωρείται ότι ανήκουν στο παρελθόν. Μεγάλες καθυστερήσεις στα προϊόντα δεν υπάρχουν σε σχέση με το εξωτερικό, όλο και πιο πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες κάνουν κομμάτι της ζωής τους ένα gadget ή/και το Internet, τα home cinema δεν είναι πια το... είδος υπερπολυτελείας που ήταν. Όχι μια ονειρεμένη κατάσταση, αλλά σαφώς καλύτερη από αυτήν της δεκαετίας του '90.

Και μετά, συμβαίνουν μικρά πράγματα... "καρπαζιές", που θυμίζουν σε όσους από εμάς έχουν βιώσει την πρόοοδο αυτή, πού τελικά παραμένουν: σε μία χώρα Δυτικοφανή, μεν, που δεν θα γίνει πραγματικά Δυτική ούτε σε μία δεκαετία, δε. Πράγματα όπως το Life with PlayStation, τη νέα υπηρεσία της Sony για το PS3, η οποία προβάλλει μία εκπληκτική τρισδιάστατη αναπαράσταση της Γης και αναγράφει σε διάφορες πόλεις τις τοπικές ειδήσεις (μέσω Google), ώστε να προσφέρει ενημέρωση "με μια ματιά" πρωτότυπα και διαφορετικά. Ε, λοιπόν, σε αυτήν την υπηρεσία πολλές πόλεις και πολλές χώρες καλύπτονται - ανάμεσά τους και γειτονικές μας - αλλά η Ελλάδα ούτε για αστείο, σε καμία της πόλη και κατά κανέναν τρόπο. Γεγονός που, αν κάνει "το γύρο του κόσμου" ένας χρήστης για λίγη ώρα με το Life with PlayStation, ε, όσο να' ναι, ενοχλεί. Δημιουργεί την... "τριτοκοσμική" αίσθηση που αναφέρθηκε νωρίτερα, η οποία δεν αρέσει σε κανέναν.

Βέβαια, ένας περισσότερο... ψύχραιμος άνθρωπος θα κάνει παρατηρήσεις του στυλ "Τωρα, αυτό είναι το ενοχλητικό και όχι το γεγονός ότι π.χ. ο browser του PlayStation3 και του PSP δεν υποστηρίζει καν ελληνικά, για να φαίνονται σωστά τα sites στη γλώσσα μας;". Και θα έχει δίκιο, προφανώς. Αλλά να. Κρίμα να μένει για πολλοστή φορά ο Έλληνας καταναλωτής με το παράπονο του "Εγώ, γιατί όχι;", ακόμη και για μία απλή Δικτυακή υπηρεσία στο PS3. Όλα τα παράπονα έχουν το "ειδικό τους βάρος", μικρά και μεγάλα. Και όλα συνεισφέρουν στην "αίσθηση" του "τριτοκοσμικού", τελικά, που όντως δεν αρέσει σε κανέναν, είτε τυγχάνει "συνειδητοποιημένος", είτε όχι...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ