Halo 3

Η τελευταία μεγάλη μάχη

Τιμή: €0,00

Εταιρία: Microsoft

Και έτσι, με μεγαλοπρέπεια, ολοκληρώνεται η τριλογία των Halo, που ξεκίνησε στο αρχικό Xbox και ολοκληρώνεται στο Xbox 360 με την πληρέστερη - από κάθε άποψη - παραγωγή "επόμενης γενιάς" που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα στο σύστημα της Microsoft. Ο Master Chief καλείται πλέον να αντιμετωπίσει την γνωστή εξωγήινη απειλή (με δεδομένες τις εκπλήξεις του Halo 2) στη δική του "έδρα", τη Γη, σε μία σειρά από περιοχές που προσφέρουν διαφορετικών ειδών προκλήσεις και ενδιαφέροντα στοιχεία. Το gameplay που έχει αναδείξει τα Halo είναι παρόν με όλα του τα γνωστά στοιχεία: τα ευμεγέθη περιβάλλοντα, τους "πειστικούς" συντρόφους, τη χρήση οχημάτων και σταθερών όπλων, την αυτοσχεδιαστική χρήση των "συμβατικών", τις επικές μάχες, τις μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις στην υπόθεση και πώς αυτή εξελίσσεται. Είναι αλήθεια ότι το σεναριακό τμήμα θα μπορούσε να διαρκεί περισσότερο (κυμαίνεται ανάμεσα στις 6 και 8 ώρες), όμως η Bungie γνωρίζει πολύ καλά ότι το multiplayer τμήμα είναι αυτό που "κρατά" εν τέλει τους gamers για καιρό - και σωστά έδωσε έμφαση σε αυτό, με πολλαπλές επιλογές παιχνιδιού, περιβάλλοντα άριστα σχεδιασμένα γι' αυτό το σκοπό, καθώς και κάποιες λειτουργίες που αξιοποιούν το εύρος και τον ενθουσιασμό του παγκόσμιου community των Halo.

Στον τεχνικό τομέα, τα πράγματα είναι άκρως εντυπωσιακά σε κάποιους τομείς, όχι και τόσο σε κάποιους άλλους. Στους δεύτερους ανήκουν, κατά την άποψή μας, τα γραφικά, τα οποία θα μπορούσαν μετά από 3 χρόνια ανάπτυξης να είναι μεγαλύτερης λεπτομέρειας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επηρεάζουν αρνητικά την αίσθηση της κλίμακας ή το gameplay). Στους πρώτους ανήκει ο άψογος χειρισμός, η πραγματικά μοναδική, υπέροχη μουσική, καθώς και η περίφημη επιλογή Forge, που προσφέρει στα χέρια των gamers τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικές τους παραλλαγές στις ήδη υπάρχουσες πίστες και τρόπους παιχνιδιού.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, το Halo 3 αξίζει μεν τη "φασαρία" γύρω από το όνομά του (και τα έσοδα 300 εκ. δολαρίων μέσα σε 7 μόλις ημέρες) αλλά… οριακά. Δεν είναι τέλειο. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, κανένα video game δεν είναι. Αυτό που είναι το Halo 3, είναι η πληρέστερη, πλέον φροντισμένη ψυχαγωγική εμπειρία που μπορεί να έχει κανείς στο Xbox 360 αυτή τη στιγμή και πιθανώς το highlight όλης της χρονιάς όσον αφορά τις "υπερπαραγωγές" στα νέα συστήματα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Ως τέτοιο, δεν μπορεί παρά να αποτελεί "υποχρεωτική αγορά". Για το αν και κατά πόσο μπορεί από μόνο του να "στηρίξει" την αγορά ενός Xbox 360, πάντως, "περί ορέξεως"…

Διάθεση: Microsoft Hellas
Βαθμολογία: ****
Είδος: FPS

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ