God of War Ragnarok: κυκλοφορία τον Νοέμβριο

Ημερομηνία διάθεσης, νέο trailer κι όλες οι διαφορετικές εκδόσεις του σημαντικότερου τίτλου της Sony για το 2022

Σχετική φημολογία "ακουγόταν" στο Web τις προηγούμενες εβδομάδες - και, για να είμαστε ειλικρινείς, περιμέναμε Δικτυακή παρουσίαση State of Play ειδικά γι' αυτό - όμως... είναι πια επίσημο: ο πλέον σημαντικός αποκλειστικός τίτλος της Sony για την χρονιά που διανύουμε, το God of War Ragnarok, θα κυκλοφορήσει για PlayStation5 και PlayStation4 στις 9 Νοεμβρίου. Η εταιρεία δημοσίευσε νέο trailer "συνοδευτικό" της ανακοίνωσης, καθώς και unboxing video των δύο πληρέστερων (και φυσικά ακριβότερων) εκδόσεων του τίτλου, των Collector’s Edition και Jotnar Edition.

Για την ακρίβεια θα γίνουν διαθέσιμες όχι λιγότερες από 5 διαφορετικές εκδόσεις του God of War Ragnarok, ανάλογα με το πότε θα το αγοράσει κανείς και πόσο ενδιαφέρεται για τα διάφορα extras. Υπάρχει η τυπική, απλή Standard Edition (τόσο σε ψηφιακή όσο και σε υλική μορφή), υπάρχει η Launch Edition (που θα συνοδεύεται από ορισμένα bonus για όσους την προπαραγγείλουν), υπάρχει η Digital Deluxe Edition - που περιέχει το soundtrack του τίτλου, ένα ψηφιακό art book, ένα PS4 theme και διάφορα όπλα ή αντικείμενα που μπορεί να βρει κανείς στην εξέλιξη του παιχνιδιού - καθώς και οι δύο προαναφερθείσες εκδόσεις Collector’s και Jotnar.

Αυτές διατίθενται σε ειδική, μεγάλη συσκευασία που περιέχει πολλά bonus αντικείμενα. Η Collector’s συνοδεύεται από αντίγραφο του Mjölnir - ναι, του σφυριού του Thor - μεγέθους 16 ιντσών, ένα σετ Dwarven Dice, δύο σκαλιστές φιγούρες Vanir Twins μεγέθους 2 ιντσών και διακοσμητική θήκη. Η Jotnar Edition προσφέρει όλα όσα και η Collector’s καθώς και έναν δίσκο βινυλίου με μουσική από τον τίτλο, σετ από διακοσμητικές καρφίτσες, σετ ζαριών διαφορετικό, έναν χάρτη τυπωμένο σε ύφασμα και ένα συλλεκτικό δαχτυλίδι. Εννοείται πως και οι δύο αυτές εκδόσεις προσφέρουν επίσης όλα τα extras της Digital Deluxe Edition και φυσικά τον τίτλο σε ψηφιακή μορφή.

Το God of War Ragnarok θα ολοκληρώσει σχεδόν ιδανικά μία ποιοτική χρονιά για τις αποκλειστικές κυκλοφορίες σε PS5 και PS4: το Horizon Forbidden West έγινε διαθέσιμο τον Φεβρουάριο και το Gran Turismo 7 τον Μάρτιο, και τα δύο με σημαντική εμπορική επιτυχία μέχρι στιγμής. Το νέο God of War θα κυκλοφορήσει, δε, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία ο ανταγωνισμός των PlayStation4/5, τα Xbox Series S/Χ, δεν θα επιδείξει καμία αντίστοιχη αποκλειστική παραγωγή δική του. Το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Microsoft ως το τέλος της χρονιάς περιλαμβάνει κάποιες αποκλειστικότητες αξιοπρόσεκτες, μα καμία αυτού του βεληνεκούς ή "ειδικού βάρους". Οι Αμερικανοί βέβαια χρειάζονται λιγότερο αυτές τις παραγωγές απ' ότι άλλοτε - έχουν εστιάσει πια στις συνδρομές της υπηρεσίας Game Pass - είναι όμως ένα στοιχείο ενδεικτικό της υπεροπλίας που αποδείχθηκε τελικά πως είχε η Sony στον τομέα των αποκλειστικών games φέτος. Το 2023 ίσως η κατάσταση να είναι διαφορετική.

Το... παράξενο με το God of War Ragnarok είναι πως τώρα γνωρίζουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του, γνωρίζουμε τις διαφορετικές εκδόσεις του, γνωρίζουμε πως θα υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα, δεν γνωρίζουμε όμως... και πολλά πράγματα για τον ίδιο τον τίτλο! Το trailer με το οποίο η Sony είχε αποκαλύψει το God of War Ragnarok πέρσι δεν περιείχε αρκετές σκηνές από gameplay και η δημιουργός εταιρεία του, το Studio Santa Monica, έχει κρατήσει μυστικά τα νέα ή αλλαγμένα στοιχεία στους μηχανισμούς παιχνιδιού του μέχρι στιγμής. Η Sony δεν έχει επίσης μιλήσει για τις διαφορές που μπορούν να περιμένουν οι καταναλωτές πως θα υπάρχουν ανάμεσα στην έκδοση του τίτλου για PS4 και την έκδοση για PS5.

Τώρα που η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει ανακοινωθεί επίσημα μπορούμε να περιμένουμε το λιγότερο δύο ή τρεις παρουσιάσεις σε μορφή video, ίσως και εκείνο το ειδικό State of Play που φημολογούνταν για το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση δεν θα χρειαστεί, θεωρητικά, να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο God of War. Στοιχήματα για... επετειακό Σεπτέμβριο, ίσως;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ