God of War Ragnarok, πλήρως εξελληνισμένο

Ο τίτλος της Sony συνεχίζει την καλή παράδοση, αναμένουμε ημερομηνία κυκλοφορίας

Το 2022 προδιαγράφεται ήδη ως μία από τις σημαντικότερες χρονιές στην ιστορία των PlayStation, καθώς μέσα στο ίδιο δωδεκάμηνο θα κυκλοφορήσουν για PS5/PS4 τρία από τα ισχυρότερα "υπερόπλα" που έχει στην διάθεσή της η Sony: Το Horizon Forbidden West τον Φεβρουάριο, το Gran Turismo 7 τον Μάρτιο και το God of War Ragnarok αργότερα μέσα στο έτος. Για το πρώτο έχει ήδη επιβεβαιωθεί η υποστήριξη στην ελληνική γλώσσα με την μορφή υποτιτλισμού διαλόγων και εξελληνισμού των μενού επιλογών, για το δεύτερο δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί το ίδιο - αλλά, αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε, βάσει του τί ίσχυσε στο GT Sport αναμένουμε πως θα συμβεί - και... όσον αφορά στο νέο God of War (το αρχικό είχε πλήρως εξελληνιστεί στο PS4);

Η αλήθεια είναι πως το περιμέναμε, αλλά δεν είναι λιγότερο ευχάριστο σε κάθε περίπτωση: η Sony συνεχίζει την καλή παράδοση που έχει καθιερώσει με τους δικούς της τίτλους την τελευταία δεκαετία και θα διαθέσει το νέο God of War στην δική μας αγορά με εξελληνισμένα μενού επιλογών, απόδοση διαλόγων στην γλώσσα μας και πλήρη υποτιτλισμό στα ελληνικά. Είναι γεγονός πως μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που θα παίξουν τo GoW Ragnarok δεν θα είχαν ούτως ή άλλως πρόβλημα να την απολαύσουν στην αγγλική γλώσσα, όμως για όλους τους υπόλοιπους - και το ευρύτερο κοινό, αφού ο τίτλος θα γίνει διαθέσιμος και για PS4 - τώρα θα είναι κατά πολύ ευκολότερο να ακολουθήσουν την κινηματογραφική του απόδοση με το ελληνικό σπικάζ. Μία πρώτη γεύση του εξελληνισμού των διαλόγων οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να πάρουν από το πρώτο επίσημο εξελληνισμένο video του τίτλου.

Περισσότερο, ωστόσο, από αυτό έχει σημασία το γεγονός ότι η Sony συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξή της στην ελληνική αγορά, σε όλα τα επίπεδα - την ίδια στιγμή που ο ανταγωνισμός, χρόνια τώρα, είναι... εκκωφαντικά απών με οποιαδήποτε έννοια έχει σημασία. Η εικόνα αυτή μάλιστα (αν θέλει να είναι κανείς κυνικά ρεαλιστής) θα μπορούσε να είναι από μόνη της λόγος για το αντίστροφο: με τόσο μεγάλη δηλαδή διαφορά σε πελατειακή βάση, μερίδια αγοράς και όγκο πωλήσεων "παραδοσιακό" και ψηφιακό από τον ανταγωνισμό του, το PlayStation στην Ελλάδα θα μπορούσε να είχε "επαναπαυθεί στις δάφνες του" χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες.

Το ότι η Sony επιλέγει να μην το κάνει είναι απόδειξη των προθέσεών της και, αν μη τί άλλο, ένας από τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί με τις περισσότερες αξιώσεις την ίδια πλεονεκτική θέση στην ελληνική αγορά με το PlayStation5. Το μόνο που περιμένουμε τώρα, φυσικά, είναι και μία ημερομηνία κυκλοφορίας για το God of War: Ragnarok μέσα στο 2022 - πιθανότατα μετά από το καλοκαίρι, ώστε να επιτύχει το maximum των πωλήσεων στα επίπεδα που θα κινούνται τότε οι πελατειακές βάσεις των PS5 και PS4 παγκοσμίως. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ