GamesCom 2010: ΕΑ

Εντυπωσιακή και... αναμενόμενη

Η Electronic Arts είναι μία εταιρεία με προνόμιο... ιδιαίτερο στο πλαίσιο εκθέσεων όπως η GamesCom: είναι μεν μεγέθους και σημαντικότητας Sony, Microsoft ή Nintendo, αλλά στις παρουσιάσεις της έχει την πολυτέλεια να μην μιλά για πωλήσεις συστημάτων και νέες υπηρεσίες, μα για games και τίποτε άλλο. Ήταν λοιπόν η μόνη που έδωσε στους επικεφαλής των ομάδων ανάπτυξής της την ευκαιρία να... παρελάσουν από τη σκηνή και να μιλήσουν για τη δουλειά τους, η οποία μεταφράζεται στους τίτλους που θα προωθήσει η EA. Η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε πάντως από την συνέντευξη Τύπου της εταιρείας δεν αφορούσε σε νέα δημιουργία, αλλά περισσότερο σε επέκταση υπάρχουσας: το Mass Effect 2 της BioWare, του οποίου το πρώτο μέρος είχε κυκλοφορήσει μόνο για Xbox 360 πρόπερσι, θα διατεθεί και για PlayStation 3 τον Ιανουάριο του 2011. Ακολούθησε η ανακοίνωση ενός νέου μέλους της διάσημης οικογένειας των The Sims, το The Sims: Medieval, αλλά και μία επίδειξη του νέου τίτλου Harry Potter απο τους... κινηματογραφικούς αδελφούς Weasley.

Από την υπόλοιπη παρουσίαση, ως είδηση ξεχώρισε και η επιβεβαίωση της κυκλοφορίας νέας έκδοσης του Dead Space: Extraction, σε υψηλή ευκρίνεια και με την υποστήριξη όλων των λειτουργιών του Move, η οποία θα προσφέρεται μαζί με το Dead Space 2 για το PlayStation 3. Ο νέος τίτλος θα διατεθεί στην Ευρώπη - για όλα τα συστήματα - στις 28 Ιανουαρίου. Η συνέχεια ανήκε στο Need for Speed: Hot Pursuit της Criterion, για το οποίο θα κυκλοφορήσει (έκπληξη!) και συλλεκτική έκδοση με δύο αποκλειστικά οχήματα - Alfa Romeo 8C Competizione και Ford Shelby GT500 - και άμεση πρόσβαση σε τέσσερα ακόμη, τα οποία θα προσφερθούν στους υπόλοιπους παίκτες σε δεύτερη φάση αργότερα.

Το Medal of Honor, βέβαια, δεν θα μπορούσε παρά να έχει την τιμητική του στη Γερμανία - η σειρά είναι εξαιρετικά επιτυχημένη στην εκεί αγορά - και ο υπεύθυνος παραγωγής του, Greg Goodrich, επιβεβαίωσε ανάμεσα στα άλλα και την επίσημη κυκλοφορία του τίτλου στην Ευρώπη στις 15 Οκτωβρίου. Οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά video από το επερχόμενο Dragon Age 2 - έχει προγραμματιστεί για διάθεση στις 11 Μαρτίου του 2011 - ενώ δεν έλλειψε και η αναμενόμενη επίδειξη από σκηνές δράσης των Crysis 2 και Bulletstorm, με έμφαση στην... βροχή από σφαίρες και τα εξαιρετικά γραφικά βεβαίως.

Την παρουσίαση ολοκλήρωσε με τον καλύτερο ίσως τρόπο ο πολύπειρος και δημοφιλής στις τάξεις των δημοσιογράφων Peter Moore. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της EA Sports ανακοίνωσε τη συνεργασία της ΕΑ με τον ποδοσφαιριστή David Beckham για την κυκλοφορία του EA Sports Active 2 (έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία στις 19 Νοεμβρίου). Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του David Rutter, ανακοίνωσε ότι στο επερχόμενο FIFA 11 οι παίκτες θα μπορούν για πρώτη φορά να συμμετέχουν σε αγώνες 11-εναντίον-11 (και δυνατότητα ελέγχου του τερματοφύλακα δηλαδή). Διαθέσιμη θα είναι, δε, και η δυνατότητα χειρισμού του τερματοφύλακα σε ένα ειδικό Career Mode που θα εκτείνεται σε διάρκεια 15 αγωνιστικών περιόδων. Μετά απ' όλα αυτά, είναι δυνατόν να μην περιμένει κανείς το FIFA 11 με ανυπομονησία; Σαφώς και όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ