FIFA 11: Καλώς το Creation Center!

Θέλεις την Προοδευτική στο FIFA; Φτιάξε την μόνος σου!

Με την τεράστια δημοτικότητα της σειράς των FIFA δεδομένη, κάθε χρόνο ένα από τα... πάγια ερωτήματα για την επερχόμενη νέα έκδοση είναι το εξής: ποιές ελληνικές ομάδες θα συμπεριλαμβάνονται επίσημα στον τίτλο; Η επιλογή έχει να κάνει κάθε φορά με διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΑ και τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, γι' αυτό και δεν είναι πάντα οι ίδιες ομάδες που συμπεριλαμβάνονται. Είναι, δε, συνήθως τρεις ή τέσσερις από τις μεγαλύτερες και ποτέ οι μικρότερες. Ε, αυτή τη χρονιά ακόμη και οι μικροί σύλλογοι μπορούν να λάβουν μέρος στα εικονικά πρωταθλήματα του FIFA 11, αφού η Electronic Arts θα το συνοδεύσει για πρώτη φορά με το Creation Center.

Πρόκειται για μία νέα λειτουργία που θα επιτρέπει σε όλους τους gamers να να προσαρμόζουν ή και να δημιουργούν εξ αρχής περιεχόμενο για το FIFA 11 των Xbox 360 και PlayStation3. Οι χρήστες θα εισέρχονται σε ένα ειδικό Web site μέσω Η/Υ και από εκεί θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν τους δικούς τους ποδοσφαιριστές, ώστε να συνθέσουν τελικά την ομάδα των ονείρων τους ή απλώς μία ομάδα που δεν είχε μέχρι σήμερα επίσημη παρουσία στα video games της ΕΑ. Τα σχετικά εργαλεία θα προσφέρουν αρκετή ευελιξία ώστε να ορίζουν με ακρίβεια την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, στη συνέχεια τα διακριτικά εμφάνισης όλης της ομάδας, ολοκληρώνοντας ακόμη και με το... γήπεδο που θα είναι η έδρα της (!).

Οι gamers θα είναι σε θέση να μοιραστούν μέσω Internet τις ομάδες που έχουν δημιουργήσει με τους φίλους τους και να τις μεταφέρουν στα Xbox 360 ή PS3 τους, έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσουν online σε ματς ή και ολόκληρα τουρνουά του FIFA 11. Η νέα έκδοση, άλλωστε, προσφέρει ακόμη ένα καινούργιο χαρακτηριστικό, το Custom Audio. Αυτό επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν και να εισάγουν στο FIFA 11 ειδικούς... ύμνους (!) για κάθε ομάδα και πρωτάθλημα. Αυτοί θα ακούγονται στην έναρξη, στα ημίχρονα ή με τη σημείωση γκολ. Με το Custom Audio οι παίκτες μπορούν να διαμορφώσουν ύμνους που κάνουν... τ' όνομα τους να ηχεί μέσα στα γήπεδα ή και να συμπεριλάβουν μουσική αποθηκευμένη στο σκληρό δίσκο των PS3 και Xbox 360.

Τα Creation Centre και Custom Audio θα είναι διαθέσιμα από την πρώτη κιόλας μέρα εμπορικής διάθεσης του νέου FIFA, την 1η Οκτωβρίου. Να ακούσουμε ύμνο της Προοδευτικής ή του Εργοτέλη σε γήπεδο μεγέθους Μπερναμπέου και... τί στον κόσμο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ