Έγκαιρα ο... Κατακλυσμός

Ανανεώνεται σύντομα το World of Warcraft. Πότε;

Ένα από τα σημαντικότερα προπύργια του PC gaming σήμερα, και ένας τίτλος-υπόδειγμα όσον αφορά την καλλιέργεια ενός επιτυχημένου εμπορικού πλάνου για τη στήριξη μίας... ολόκληρης εταιρείας από ένα και μόνο προϊόν, το World of Warcraft, θα επανέλθει πολύ σύντομα στο προσκήνιο. Ο χαρακτηρισμός μπορεί να μην τιμά ιδιαίτερα την Blizzard, τη δημιουργό εταιρεία του, είναι αλήθεια ωστόσο πως την τελευταία πενταετία είναι σχεδόν αποκλειστικά το διάσημο Δικτυακό RPG αυτό που την στηρίζει - και της αποφέρει απίθανα κέρδη, ακόμη και τους τελευταίους 18 μήνες που έχει κατά τι μειωθεί το ενδιαφέρον των gamers γι' αυτό, τόσο λόγω άλλων, δωρεάν, MMORPG, όσο και λόγω του StarCraft II της ίδιας της Blizzard. Το World of Warcraft παραμένει ένας τιτάνας ανάμεσα στα PC games οποιασδήποτε περιόδου... και θα το υπενθυμίσει σύντομα.

Πόσο σύντομα; Σε δύο μήνες και κάτι ημέρες, πλέον. Το τρίτο expansion για το World of Warcraft θα διατεθεί στην Ευρώπη στις 7 Δεκεμβρίου, έγκαιρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων - γεγονός που δεν θα ενθουσιάσει όλες τις άλλες εταιρείες που σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν τους δικούς τους τίτλους για Η/Υ τους το ίδιο διάστημα, καθώς... 24 ώρες έχει η μέρα για όλους και πάρα πολλοί PC gamers θα αφιερώσουν όλες τους τις ελεύθερες σε αυτό. Το Cataclysm, όπως ονομάζεται, διαδέχεται τα άλλα δύο σετ επεκτάσεων για το WoW, τα The Burning Crusade και The Wrath of the Lich King, στοχεύοντας στην ίδια τεράστια εμπορική επιτυχία. Την οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δυσκολευτεί να επιτύχει, τουλάχιστον κατά τις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του στην παγκόσμια αγορά.

Το Cataclysm έρχεται να προσθέσει στον εικονικό κόσμο της Azeroth πάρα πολλά νέα στοιχεία και να τον εμπλουτίσει σημαντικά - κάτι που ζητά εδώ και αρκετό καιρό ένα σημαντικότατο ποσοστό των παικτών που ασχολούνται με το World of Warcraft και έχουν πρακτικά εξαντλήσει τα όσα αυτό έχει να προσφέρει. Με το Cataclysm γίνονται διαθέσιμες δύο νέες φυλές όντων (αυτές των worgen και των goblin), ανοίγονται έξι νέες ζώνες περιοχών για τους παίκτες που έχουν κατακτήσει υψηλό επίπεδο στατιστικών, ενώ και το περιθώριο εξέλιξης όλων των χαρακτήρων αυξάνεται στο επίπεδο 85. Πολλές αλλαγές και ρυθμίσεις έχουν γίνει στον τρόπο που λειτουργούν οι φατρίες και τα επαγγέλματα, στους κανόνες των μαχών ανάμεσα σε παίκτες, αλλά και στον μηχανισμό προβολής γραφικών. Το νέο expansion θα κυκλοφορήσει στην "απλή" και την "συλλεκτική" έκδοση, με τη δεύτερη να εμπεριέχει πολλά bonus αντικείμενα και άλλα στοιχεία. Οι πρώτες μας εντυπώσεις από το Cataclysm βρίσκονται εδώ - και εννοείται πως περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία του για τις ολοκληρωμένες. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ