E3 2012, Sony: τί περιμένουμε

Τα σχέδιά της για το Vita, το Move, το PS Plus και νέα games, φυσικά!

Σε αντίθεση με τις Nintendo και Microsoft, η Sony έχει ευκολότερη "αποστολή" στη φετινή έκθεση της Ε3 - όχι όμως επειδή οι στόχοι και τα ζητούμενά της είναι ευκολότερα, αλλά επειδή είναι συγκεκριμένα. Η ιαπωνική εταιρεία θα πρέπει να αποδείξει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά κοινά... και γι' αυτό θα χρειαστεί να κάνει επιλογές και να προβεί σε ενέργειες που θα πείσουν, δεν θα γίνουν για "το θεαθήναι". Στο πλαίσιο αυτό, περιμένουμε μια σειρά από ανακοινώσεις, κάποιες σημαντικότερες από άλλες.

Στους αφοσιωμένους gamers, για παράδειγμα, η Sony μπορεί να μιλήσει με περισσότερη άνεση: και πληθώρα ποιοτικών τίτλων έχει προσφέρει η ίδια στους κατόχους PS3 τα τελευταία 2 χρόνια, και έχει φροντίσει ώστε όλες οι μεγάλες κυκλοφορίες των ανεξάρτητων εταιρειών να μην λείπουν ποτέ από το οικιακό σύστημα της Sony. Στην Ε3 περιμένουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο God of War Ascension και το The Last of Us, για το PlayStation All-Stars Battle Royale και το The Last Guardian. Είναι πρακτικά βέβαιο, ωστόσο, ότι η Sony επιφυλάσσει το λιγότερο δύο εκπλήξεις για το κοινό αυτό - το ερώτημα είναι αν κάποια από αυτές θα είναι έτοιμη για τη φετινή εορταστική περίοδο ή αν θα πρέπει να υπολογίζονται όλες για το 2013.

Μπορεί στο κοινό των αφοσιωμένων gamers του PS3 να μην χρειάζεται να αποδείξει η Sony τη συνέπεια και την προσήλωσή της, έχει όμως να αποδείξει κάτι παρόμοιο στους κατόχους PlayStation Vita: τίτλοι για το φορητό της σύστημα εμφανίζονται τακτικά, αλλά δεν είναι αρκετοί. Χρειάζονται πιο πολλοί. Το κυριότερο, χρειάζονται games που θα επιδείξουν τις ιδιαίτερες δυνατότητες του Vita σε γραφικά, ήχο και επιλογές χειρισμού. Τα Gravity Rush και LittleBigPlanet που έρχονται σύντομα είναι μια καλή αρχή, αλλά χρειάζονται κι άλλες ΑΑΑ, εντυπωσιακές, αποκλειστικές στο στυλ και τις προδιαγραφές του Vita παραγωγές. Κάποιες που θα δουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιλαμβάνονται στη συνέντευξη Τύπου της Sony, οπότε... περιμένουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ