E3 2012, Sony: τί περιμένουμε

Τα σχέδιά της για το Vita, το Move, το PS Plus και νέα games, φυσικά!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι σε αυτήν την Ε3 η Sony θα μπορούσε να ανακοινώσει μείωση τιμής του PlayStation Vita και έτσι, με μία αποφασιστική κίνηση, να επιταχύνει τους ρυθμούς πώλησής του. Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται, μα έχουμε την αίσθηση πως και πρόωρο είναι, και όχι απαραίτητο: με περισσότερα ΑΑΑ games, ποικιλία τίτλων και σταθερή ροή νέου περιεχομένου, το Vita θα "έπειθε" περισσότερο κόσμο να το αγοράσει, στη σημερινή τιμή. Το κόστος του είναι δίκαιο για τα όσα προσφέρει τεχνολογικά. Αν έπρεπε να γίνει... πρόβλεψη εδώ, θα λέγαμε πως πιθανότερο είναι να ανακοινώσει η Sony π.χ. ότι συμπεριλαμβάνει μία κάρτα μνήμης αξιόλογης χωρητικότητας με κάθε PS Vita, παρά να μειώσει την τιμή του κάτω από τα €249/$249.

Η Sony έχει να αποδείξει πράγματα και σε άλλους τομείς, όμως - κι εκεί ασυζητητί χρειάζονται πρακτικά επιχειρήματα. Όπως, για παράδειγμα, στο ζήτημα του PlayStation Move: ενώ το σύστημα ανίχνευσης κίνησης της Sony είναι αξιολογότατο και κατά πολύ ακριβέστερο του Wiimote, δεν έχει υποστηριχθεί με αρκετά, και αρκετά ποιοτικά, games. Η Sony δεν μπορεί πραγματικά να περιμένει από τις ανεξάρτητες εταιρείες να παρουσιάσουν τον top τίτλο που επιδεικνύει τις αρετές του Μove. Θα πρέπει η ίδια να τον σχεδιάσει, αναπτύξει και προωθήσει, αν σκοπεύει να μεταφέρει είτε το ίδιο το Move είτε έναν εξελιγμένο του διάδοχο στο PlayStation 4. Περιμένουμε, λοιπόν, τέτοιους νέους τίτλους ώστε να διατηρηθεί το Move στη "φαρέτρα" της Sony ως ενδιαφέρον "βέλος" του PS3.

Πολλά έχουν γραφεί και ξαναγραφεί, τέλος, για τον τρόπο που προωθεί η Sony την συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus - η οποία ως ιδέα συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι πολύ καλή, όμως δεν έχει προσφέρει ακόμη τα προνόμια που θα την καθιστούσαν ασυναγώνιστη. Αν οι φήμες αληθεύουν, η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει εντυπωσιακά τα όσα προσφέρει με το Plus, τόσο σε αποκλειστικό ή/και δωρεάν περιεχόμενο, όσο και σε extra λειτουργίες. Εντονότατη φημολογία, άλλωστε, επικρατεί αυτές τις μέρες σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας της Sony με μία εκ των δύο εταιρειών που προωθούν το streaming gaming: μια υπηρεσία δηλαδή που "μεταδίδει" τα games σε συσκευές, χωρίς αυτά να είναι εγκατεστημένα στις ίδιες τις συσκευές. Η υπηρεσία Gaikai και όχι η OnLive είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για συνεργασία με τη Sony - και μια εξαγορά αυτού του είδους θα μπορούσε να είναι η μεγάλη έκπληξη της φετινής Ε3. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ