Ε3 2010: Valve, Sony... η συμφιλίωση

To Portal 2 για PS3, συνεργασία εν όψει

Πάρα πολλές ανακοινώσεις και περιεχόμενο μπορεί να είχε να προσφέρει η συνέντευξη Τύπου της Sony, αλλά όχι κάποια έκπληξη που να ήλθε αληθινά... "από το πουθενά" - με μία εξαίρεση. Ο Gabe Newell, πρόεδρος της Valve και ένα από τα πρόσωπα που αληθινά έχει διαμορφώσει την αγορά του PC gaming και έχει οδηγήσει τις εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής διανομής περιεχομένου με την υπηρεσία Steam, ανέβηκε προς το τέλος του event στη σκηνή του Auditorium για να ανακοινώσει κάτι που δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση να ακούσουμε φέτος: το Portal 2 για το PlayStation3!

Για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital που πιθανώς δεν γνωρίζουν το υπόβαθρο της όλης υπόθεσης, υπενθυμίζουμε δύο πράγματα. Πρώτον: ο Newell ήταν επί σειρά ετών απροκάλυπτα πολέμιος του PS3, δηλώνοντας σε πολλαπλές συνεντεύξεις και περιπτώσεις ότι το σύστημα της Sony "είναι για τα σκουπίδια", "είναι παράλογα δύσκολο να αναπτύξεις τίτλους γι' αυτό", "είναι ένα μηχάνημα χωρίς ταυτότητα και προσωπικότητα" και άλλα... όχι ακριβώς φιλικά. Δεύτερον: το Portal είναι το ίσως πιο ενδιαφέρον puzzle game πρώτου προσώπου που έχει εμφανιστεί ποτέ, αποσπώντας εκατοντάδες βραβεία από αμέτρητα μέσα ενημέρωσης την τελευταία τριετία. Και τα δύο μαζί, συνιστούν μία δήλωση... το λιγότερο ανατρεπτική.

Με άλλα λόγια: η παρουσία και μόνο του Gabe Newell επί σκηνής για να ανακοινώσει το Portal 2 για το PlayStation3 ήταν θεαματική απόδειξη του γεγονότος ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφιλιωθεί και σκοπεύουν να συνεργαστούν στο μέλλον - κάτι που για τους gamers μόνο θετικό μπορεί να είναι. Ο Newell επιβεβαίωσε ότι το Portal 2 του PS3 θα συνδέεται με την υπηρεσία Steam αυτόματα για τα updates του και extra περιεχόμενο (η προοπτική απευθείας επικοινωνίας των Steam και PSN είναι αληθινά συναρπαστική από μερικές απόψεις) και θα κυκλοφορήσει παράλληλα με την έκδοση για PC μέσα στο 2011. Δεν έγινε γνωστό αν το trailer που επιδείχθηκε ήταν της έκδοσης για PS3 ή για H/Y, ήταν όμως εντυπωσιακό και σίγουρα αρκετό για να δημιουργήσει... βασανιστική ανυπομονησία για την κυκλοφορία του. Όπως φαίνεται, there is a cake after all!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ