E3 2010: Το Xbox Live μιλά ελληνικά

Έστω κι αργοπορημένα, επίσημα στη χώρα μας

Το γεγονός ότι το Xbox 360 διαθέτει την ομολογουμένως ωριμότερη, περισσότερο ολοκληρωμένη και πλούσια σε περιεχόμενο Δικτυακή υπηρεσία για οικιακά συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης, εν πολλοίς ήταν... αλάτι στην πληγή για τους Έλληνες κατόχους του συστήματος, οι οποίοι δεν την είχαν (επίσημα) στη διάθεσή τους. Ο "πλάγιος" τρόπος, της δημιουργίας λογαριασμού στο Xbox Live με στοιχεία διεύθυνσης που βρίσκεται στο εξωτερικό, ήταν η μόνη λύση και κάλυψε ένα τμήμα του κοινού για χρόνια. Όμως με όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου όπου πωλείται το Xbox 360 να έχουν Xbox Live από πέρυσι, ήταν πια ανεπίτρεπτο για τις ελάχιστες που είχαν απομείνει να μην το προσφέρουν. Ευτυχώς, αυτό χθες άλλαξε.

Η Βραζιλία, η Κολομβία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Τσεχία, η Νότιος Αφρική και η Ελλάδα είναι οι τελευταίες αυτές χώρες όπου, τους επόμενους μήνες, το Xbox Live θα έχει πια και επίσημη παρουσία. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές τους θα καταχωρούν τα αληθινά στοιχεία της διεύθυνσής τους και αυτά θα γίνονται δεκτά, καθώς και ότι θα υπάρχει επίσημη υποστήριξη τεχνικών προβλημάτων στη γλώσσα τους. Σημαίνει, ωστόσο, και ότι θα δημιουργηθούν και κατά τόπους servers του Xbox Live, ώστε να έχουμε καλύτερη απόδοση στο online gaming; Δεν γνωρίζουμε ακόμη, αλλά θα μάθουμε το συντομότερο δυνατό.

Όσο κι αν μας πικραίνει το γεγονός ότι η χώρα μας έπρεπε να περιμένει τόσο καιρό και να ενταχθεί στο group των... τριτοκοσμικών για να αποκτήσει επίσημη πρόσβαση στο Xbox Live, το σημαντικό είναι ότι έγινε και ότι οι νέοι κάτοχοι του Xbox 360 θα απολαμβάνουν όλα τα προαναφερθέντα όντας καθ' όλα νόμιμοι. Το ζήτημα είναι τί θα γίνει με όλους εκείνους τους Έλληνες gamers - που αριθμούν πολλές δεκάδες χιλιάδες το λιγότερο - οι οποίοι έχουν ήδη account στο Xbox Live με τα ξένα στοιχεία και το έχουν καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια με Achievements, αγορές extra περιεχόμενου κλπ. Υποψιαζόμαστε ότι πανελάχιστοι από αυτούς θα μεταβούν σε νέο ελληνικό account, κάτι που δεν βοηθά την κοινότητα των Ελλήνων κατόχων Xbox Live να αποκτήσει μία ομοιογένεια. Έχει σημασία; Εν καιρώ, θα μάθουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ