Ε3 2010: Πόσο κοστίζει το PS Move;

Όσο ελπίζαμε - κι αυτό είναι καλό!

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που ελπίζαμε να καλύψει η Sony στη συνέντευξη Τύπου της δεν ήταν άλλο από αυτό της τιμολογιακής της πολιτικής όσον αφορά στο PlayStation Move. Τα κοστοβόρα περιφερειακά για συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης παραδοσιακά δεν σημειώνουν υψηλές πωλήσεις, οπότε το Move θα έπρεπε να τοποθετηθεί... συνετά στα ράφια. Από την άλλη, υπήρχε και το θέμα του πρακτικά άμεσου ανταγωνισμού με το επερχόμενο Xbox 360 Kinect, το ίδιο χρονικό διάστημα. Oι καιροί που διανύουμε δεν είναι φυσικά άσχετοι με όλα αυτά, ούτε και το γεγονός ότι στα υπόψιν θα έπρεπε να ληφθεί και το PlayStation Eye, το οποίο ένας αριθμός κατόχων PS3 ήδη έχει αγοράσει και δεν θα ήθελε να ξαναπληρώσει.

Η Sony, ευτυχώς, δείχνει να έλαβε στα υπόψιν της όλα τα παραπάνω. Το περιφερειακό θα κοστίζει €39.99 για όσους έχουν ήδη το PlayStation Eye, €69.99 ο συνδυασμός PS Eye και PS Move (μαζί με ένα Blu-ray που θα περιέχει demos από games ώστε ο παίκτης να εξοικειωθεί με τις δυνατότητες του περιφερειακού), ενώ στα €99.99 θα διατίθεται ένα πακέτο με τα προαναφερθέντα δύο και έναν πλήρη τίτλο. Το , το συμπληρωματικό χειριστήριο που ο παίκτης κρατά με το αριστερό χέρι και το οποίο διευκολύνει λειτουργίες και ενέργειες σε συγκεκριμένα ήδη τίτλων, θα κοστίζει €39.99. Οι τίτλοι που είναι σχεδιασμένοι ειδικά για Move και το απαιτούν αναμένεται να κοστίζουν όχι παραπάνω από €39.99, ενώ θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα και ένα πακέτο PlayStation3 με το PS Move, το PS Eye και έναν πλήρη τίτλο στα €399.

Οι παραπάνω τιμές κρίνονται ικανοποιητικότατες και ανταγωνιστικές, εν πολλοίς εναρμονισμένες με το οικονομικό κλίμα των καιρών που - ευτυχώς ή δυστυχώς - επιβάλλει προσεκτικές αγορές στο καταναλωτικό κοινό. Αρχικός στόχος της Sony, άλλωστε, δεν είναι τόσο να... προωθήσει την πώληση νέων PlayStation3 μέσω του Move, αλλά περισσότερο να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλου ποσοστού από τα 35 εκατομμύρια που έχουν ήδη το πρώτο, να αποκτήσουν το δεύτερο. Με αυτές τις τιμές η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο που χρειάζεται για να κάνει τη νέα πρότασή της στο κοινό αυτό με σχετική ασφάλεια και όχι ριψοκίνδυνα. Το πώς αυτό θα ανταποκριθεί, αναμένουμε με ενδιαφέρον να το διαπιστώσουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ