E3 2010: MotorStorm Apocalypse

Οδηγώνας μέσα σε... disaster movie!

Η Sony σπάνια αναπτύσσει ακριβές, ΑΑΑ παραγωγές με σκοπό να τις κυκλοφορήσει ως μεμονωμένους τίτλους, χωρίς συνέχεια και διάθεση για προεκτάσεις στο μέλλον. Συχνότερη - και εμπορικά επιτυχημένη - πρακτική της είναι να επενδύει στη δημιουργία franchises, από τα Gran Turismo και Ratchet & Clank, μέχρι τα Killzone και MotorStorm. Το τελευταίο, άλλωστε, κατά βάση... φαινόταν εξ αρχής πως θα εξελιχθεί σε franchise, αφού ως driving game έχει όλες τις προδιαγραφές να κάνει συνεχώς βήματα μπροστά τόσο σε επίπεδο τεχνολογικό, όσο και περιεχομένου. Και στην τρίτη του έκδοση, φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει και τα δύο μαζί!

Στο MotorStorm Apocalypse οι παίκτες και πάλι θα οδηγήσουν οχήματα όλων των ειδών, σε δρόμους κάθε άλλο παρά ασφαλτοστρωμένους και προβλέψιμους, αντίπαλοι με άλλους οδηγούς. Αυτή τη φορά όμως όχι σε ερήμους ή παραλίες, αλλά μέσα σε μία μεγαλούπολη μεγέθους... San Fransisco, η οποία έχει πληγεί από συνεχείς, μεγάλους σεισμούς και έχει μισο-καταστραφεί. Οι σεισμοί παίζουν ρόλο στην εξέλιξη του τίτλου καθώς πολλοί συμβαίνουν... ενόσω οι οδηγοί συναγωνίζονται - οπότε οι τελευταίοι έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα άλλα οχήματα, αλλά και κτίρια που γκρεμίζονται, γέφυρες που ταράζονται επικίνδυνα, δρόμους που... μετακινούνται βίαια, εμπόδια που εμφανίζονται από το πουθενά!

Από τις λίγες σκηνές που έχει μέχρι στιγμής δείξει η Sony, το Μotorstorm Apocalypse αληθινά επιδιώκει να δημιουργήσει την αίσθηση... disaster movies ύφους "2012", αλλά με τρόπο αλληλεπιδραστικό. Και άλλα games έχουν στο παρελθόν επιδιώξει να προσφέρουν μη στατικές πίστες αγώνων με δίτροχα και τετράτροχα, το Μotorstorm Apocalypse ωστόσο φαίνεται πως φιλοδοξεί να κινηθεί σε απείρως πιο περίπολοκο πλαίσιο όσον αφορά στη χρήση του γύρω περιβάλλοντος και του γενικότερου σκηνικού. Θα είναι, άλλωστε, σίγουρα η πρώτη παραγωγή του είδους της η οποία θα είναι συμβατό με στερεοσκοπική απεικόνιση, οπότε κάθε παίκτης που διαθέτει τηλεόραση 3D θα βιώσει αυτήν την εμπειρία με τρόπο τελείως διαφορετικό απ' ότι στο παρελθόν.

Υπάρχουν πάρα, πάρα πολλά πράγματα που αξίζει να αναφερθούν για το gameplay και τις επιλογές παιχνιδιού του Motorstorm Apocalypse, όμως θα κρατήσουμε αυτά τα στοιχεία για λεπτομερέστερη αναφορά όταν θα έχουμε την ευκαιρία εκτενούς επαφής μαζί τους. Για την ώρα, μάς αρκεί το γεγονός ότι ένα από τα αγαπημένα μας driving games στο PS3 (ομολογούμε ότι ήταν ο τίτλος που παίξαμε περισσότερο από τους αρχικούς του συστήματος το Μάρτη του 2007) έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Θα κάνει την εμφάνισή του έστω και σε demo μορφή στην Ε3; Το ελπίζουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ