Dragon Ball FighterZ

Όμορφο όσο το anime, συναρπαστικό για όλους

O νέος τίτλος της Bandai Namco δεν αποφεύγει την... παγίδα των καιρών μας, βέβαια, τα πολυσυζητημένα "σεντούκια θησαυρών" (loot boxes) που κρύβουν διάφορα bonus. Ευτυχώς η υλοποίηση αυτού του μηχανισμού στο Dragon Ball FighterZ έχει γίνει εν πολλοίς... ανώδυνα, καθώς και οι βασικοί μηχανισμοί παιχνιδιού δεν επηρεάζονται από τα bonus αυτά, και το εικονικό χρήμα που χρειάζεται για να ανοιχθούν "μοιράζεται" απλόχερα από τον τίτλο. Δεν βλέπουμε κατά βάση τί νόημα είχε η ενσωμάτωσή του συνολικά στον τίτλο, βέβαια, καθώς και δεν είναι και... συνταρακτικά ακριβώς τα ευρήματα που κρύβουν, όμως αφού δεν ενοχλεί και δίνει κάποιο κίνητρο για περαιτέρω ενασχόληση, όλα καλά.

Αυτό που είχε νόημα να προωθηθεί και η Bandai Namco δικαίως έχει κάνει δυναμικά, είναι ο τεχνικός τομέας του FighterZ - ιδιαίτερα τα γραφικά του. Έτσι για αλλαγή δεν είναι σε κανέναν βαθμό υπερβολή να τα χαρακτηρίσει κανείς "τηλεοπτικά", ακριβώς επειδή... όντως δεν διαφέρουν στην οθόνη από την εικόνα του διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων! Κάθε μικρή λεπτομέρεια στο παρουσιαστικό των μαχητών, η χαρακτηριστική τους κίνηση, οι εκτυφλωτικές λάμψεις και θεαματικά υπερβολικές εκρήξεις, κάθε στοιχείο δηλαδή που καθιστά τα Dragon Ball τόσο απολαυστικά στη θέαση, έχουν μεταφερθεί άψογα στο FighterZ. Ο ήχος - τόσο η συνοδευτική μουσική, όσο και όλα τα εφέ, ακόμη και οι αναγγελίες των εκφωνητών ή ο σχολιασμός τους - δεν ήταν εύκολο να κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, συνοδεύει όμως την κινούμενη εικόνα και την όλη απόδοση της δράσης έξοχα. Ο χειρισμός είναι πάρα πολύ καλός, ενώ οι ρυθμίσεις κι επιλογές που προσφέρονται είναι επαρκέστατες.

Θετικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι αναφερόμενος κανείς στο Δικτυακό τμήμα του Dragon Ball FighterZ δεν έχει παρά να υπογραμμίσει το... σύνηθες: απέναντι σε αντιπάλους με γρήγορη σύνδεση στο Internet δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ απέναντι σε άλλους με κακής ποιότητας η όλη εμπειρία είναι όσο άνιση κι εκνευριστική την συναντά κανείς και σε άλλα fighting games. Αυτόν, ωστόσο, τον εξωγενή παράγοντα δεν μπορεί να τον επηρεάσει η Arc System Works ή η Bandai Namco. Αυτό, αντιθέτως, που μπορούσαν να κάνουν, και οι δύο το έκαναν και με το παραπάνω: δημιούργησαν και προσφέρουν το ίσως καλύτερο fighting game που θα μπορούσαν αξιοποιώντας το υλικό μιας θρυλικής σειράς anime. Αν πριν από μερικά χρόνια μάς ρωτούσαν πώς ακριβώς θα θέλαμε να είναι ένας τίτλος μάχης σώμα με σώμα βασισμένος στα Dragon Ball, αυτό που θα περιγράφαμε δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το FighterZ. Από μερικές απόψεις, δε, αυτό αποδεικνύεται... ανώτερο του τί φανταζόμασταν τότε. Και αυτό, εν τέλει, μιλά από μόνο του!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ