Dragon Ball FighterZ

Όμορφο όσο το anime, συναρπαστικό για όλους

Στην ουσία του το Dragon Ball FighterZ είναι ένας τίτλος μάχης σώμα με σώμα ανάμεσα σε ομάδες των τριών χαρακτήρων έκαστη, στο στυλ των θρυλικών πια Marvel vs Capcom. Οι 24 χαρακτήρες ανήκουν όλοι στον κόσμο της σειράς Dragοn Ball, φυσικά, και ανάμεσά τους δεν διακρίναμε καμία σημαντική "απουσία": οι δημοφιλέστεροι είναι όλοι παρόντες, έστω κι αν κάποιοι είναι απλώς ισχυρότερες εκδοχές των "βασικών" (όπως π.χ. οι παραλλαγές Super Saiyan των Goku και Vegeta). Όλοι έχουν τις δικές τους ειδικές κινήσεις και δυνατότητες, οι οποίες όμως - σε βασικό επίπεδο - εκτελούνται με τους ίδιους συνδυασμούς στο χειριστήριο. Αυτή είναι μία πρώτη πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο FighterZ και άλλα games του είδους (και έξυπνη επιλογή εκ μέρους της Arc System Works): για να παίξει κανείς με όλους τους χαρακτήρες και να δοκιμάσει τις πρώτες τους δυνατότητες, δεν χρειάζεται να απομνημονεύσει... καμιά εικοσαριά διαφορετικούς συνδυασμούς κινήσεων!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρχικά οι χαρακτήρες να αποπνέουν παρόμοια εντύπωση, καθώς τα ίδια τρία πλήκτρα κατ' επανάληψη κάνουν τα ίδια πράγματα με όλους. Σε δεύτερο επίπεδο γίνεται κατανοητό πως κάθε ένας χαρακτήρας έχει περισσότερες, ισχυρότερες κινήσεις στο "οπλοστάσιό" του που είναι δυσκολότερο να εκτελεστούν, ενώ σε τρίτο επίπεδο πως καθένας τους έχει άλλο "ρυθμό" και άλλη "ακτίνα δράσης" με τις κινήσεις αυτές. Συνδυάζοντας τα παραπάνω κανείς και με τις "ομαδικές κινήσεις" - δηλαδή τα χτυπήματα που ο ένας παίκτης μπορεί να καταφέρει στον άλλο "καλώντας" δύο ή και τρεις χαρακτήρες μαζί σε ειδικές υπερ-κινήσεις - αντιλαμβάνεται πως την μεγαλύτερη "παγίδα" η Arc System Works την απέφυγε αριστοτεχνικά. Και προσβάσιμα εύκολο για τους αρχάριους παίκτες είναι το FighterZ, και άκρως ικανοποιητικό "βάθος" προσφέρει στους έμπειρους για εξερεύνηση τους επόμενους μήνες, ακόμη και σε πλαίσιο πρωταθλημάτων.

H άλλη "παγίδα" που απέφυγε η έμπειρη εταιρεία ανάπτυξης είναι αυτή στην οποία είχε "πέσει" με το Street Fighter V η Capcom: η μη προσφορά αρκετού περιεχομένου για τους... μοναχικούς gamers, αυτούς δηλαδή που δεν θέλουν απαραίτητα να παίζουν με άλλους Δικτυακά κι ανταγωνιστικά. Το FighterZ περιέχει σεναριακό τμήμα που περιγράφει την προέλευση και την απειλή ενός νέου χαρακτήρα, του Android 21 (με την ολοκλήρωση αυτού του τμήματος γίνεται και επιλέξιμος), τον οποίο οι άλλοι θα πρέπει να εξουδετερώσουν μέσα από πολλαπλά "μονοπάτια" συγκρούσεων. Ναι μεν στο σεναριακό αυτό τμήμα αρκετές μάχες επαναλαμβάνονται, αλλά επιλέγοντας κανείς διαφορετικούς κάθε φορά χαρακτήρες αποκαλύπτει διαφορετικές σεκάνς αλληλεπίδρασης μεταξύ τους - πολλές εκ των οποίων θα ικανοποιήσουν έως... ενθουσιάσουν τους φανατικούς φίλους της σειράς Dragon Ball, καθώς τυγχάνει να είναι εμβληματικές στην πορεία των κινουμένων σχεδίων.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ