Crysis 2 το 2010; Χμμμ... όχι.

Το Machinarium, όμως, με 5 ευρώ!

Σιγή... νεκρική θα πρέπει να επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες στα τμήματα marketing και sales των nVidia και ATI, καθώς η Electronic Arts επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβόμασταν, αλλά κανείς δεν ήθελε να ακούσει: το Crysis 2 δεν θα είναι διαθέσιμο στα ράφια των καταστημάτων έγκαιρα για την εορταστική περίοδο, αλλά είναι πλέον προγραμματισμένο. Οι δύο πρώτες εταιρείες αναμένεται να σημειώσουν χαμηλότερες πωλήσεις στις κάρτες γραφικών τους τα Χριστούγεννα, λοιπόν, καθώς το Crysis 2 είναι το κατ' εξοχήν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τίτλου για PC που... εχμ... ενθαρρύνει την αγορά μιας Radeon ή GeForce για να παιχθεί άνετα. Για την ΕΑ, πάντως, ο αντίκτυπος θεωρούμε πως δεν θα είναι τόσο μεγάλος αφού, αν το Crysis 2 είναι όσο ποιοτικό φανταζόμαστε και θέλουμε να είναι, θα σημειώσει υψηλές πωλήσεις και το Μάρτιο (θα κυκλοφορήσει άλλωστε και για PS3 και Xbox 360 αυτή τη φορά).

Αν και στην περίπτωση του Crysis 2 είναι όλοι οι gamers και όχι μόνο οι PC gamers αυτοί που θα χρειαστεί να περιμένουν παραπάνω, δεν ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση του Fable III της Lionhead. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η έκδοση για Xbox 360 θα κυκλοφορήσει κανονικά στις 26/10, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά η έκδοση για PC θα αργήσει περισσότερο και θα κυκλοφορήσει "αργότερα" (το πόσο αργότερα μένει να διευκρινιστεί). Σκόπιμη κίνηση για να σημειώσει η έκδοση του Xbox 360 όσο το δυνατόν περισσότερες πωλήσεις ή επιβεβλημένη επιλογή ώστε η έκδοση για PC να μην δείχνει ως απλή "μεταφορά" από την πρώτη; Δεν γνωρίζουμε, αλλά... έχει σημασία; Για την ώρα, όχι.

Αυτό που ίσως έχει πιο πολλή σημασία για την ώρα - ειδικά για το ολοένα και μικρότερο κοινό που αγαπά τα adventure games με την έννοια που τους δίναμε την δεκαετία του '80 και του '90 - είναι το γεγονός ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν μία απίθανη προσφορά για να αποκτήσουν έναν ΑΑΑ τέτοιο τίτλο, πάμθηνα. Πρόκειται για το πανέμορφο, πανέξυπνο Machinarium της Amanita Design, το οποίο απέσπασε μεν εξαιρετικές κριτικές, το... 90% των PC gamers ωστόσο το έχει παίξει μόνο από παράνομο αντίτυπο. Η Amanita Design λοιπόν, έτσι, για... την τιμή των όπλων, προσφέρει το Machinarium για Windows, Linux και Mac αντί €5 (!), ώστε όσοι και όσες το έχουν μόνο σε κλεψίτυπο να εξιλεωθούν εν μέρει, αποκτώντας το νόμιμα. Φυσικά, οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να εκμεταλλευτούν την προσφορά αυτή είτε έχουν... διαπράξει το φάουλ, είτε όχι, μέχρι τις 12 Αυγούστου, από αυτή τη σελίδα. Αξίζει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ