CES 2010: Το Game Room του Xbox 360

Τα... "ουφάδικα" επιστρέφουν με στυλ!

Η δυνατότητα των PS3, Xbox 360, Wii και PSP να προσθέτουν μέσω των firmware updates τους νέες λειτουργίες είναι αυτή που έχει αληθινά "κάνει τη διαφορά" σε αυτή τη γενιά των συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης. Η Microsoft στην CES 2010 δεν επικεντρώθηκε στην προβολή 3D εικόνας - όπως έκανε η Sony με το PS3 - αλλά σε μία νέα υπηρεσία που θα προσφέρει την άνοιξη για όλους τους κατόχους Xbox 360. Πρόκειται για το Game Room, ένα εικονικό... "ουφάδικο" (arcade στην ευρεία Σαξονική), το οποίο θα δίνει στους gamers τη δυνατότητα να παίξουν μερικά από τα αληθινά ιστορικής σημασίας και αξίας coin-op, με τρόπο εκμοντερνισμένο μεν, αλλά και... πιστό στον πνεύμα των "κερματοφάγων"!

Στο Game Room οι παίκτες θα "εισέρχονται" με τη μορφή του avatar που έχουν διαμορφώσει μέσα από το Dashboard του Xbox 360 (της... ψηφιακής ανθρώπινης μορφής εκδοχή τους) και στη συνέχεια θα μπορούν να παίζουν κλασικά games όπως τα Asteroids Deluxe, Lunar Lander και Tempest σε πλήρη οθόνη και υψηλή ευκρίνεια μεν, με τα γραφικά πιστά στο ύφος των αρχικών δε. Τα games με τα οποία θα ξεκινήσει η υπηρεσία θα ξεπερνούν τα 20, φυσικά θα κρατούνται παγκόσμιες λίστες κατάταξης με τα υψηλότερα σκορ, ενώ στις επιλογές περιλαμβάνονται τόσο φωνητική συνομιλία, όσο και συμμετοχή δύο παικτών ανταγωνιστικά.

Το εμπορικό μοντέλο λειτουργίας του Game Room ομολογουμένως έχει... retro στυλ αλλά όχι πολύ νόημα. Με 3 δολάρια (240 Microsoft Points) αγοράζει κανείς το πλήρες παιχνίδι, ενώ με μισό δολάριο - εξ ου και ο... εικονικός κερματοφάγος των 50 cents - παίζει μία φορά! Δεν χρειάζεται ακριβώς... επεξήγηση για να καταλάβει κανείς τί συμφέρει περισσότερο, με άλλα λόγια. Οι gamers έχουν τη δυνατότητα να παίξουν μία φορά δωρεάν κάθε παιχνίδι προκειμένου να αποφασίσουν αν θα το εντάξουν στο "ουφάδικό" τους, ενώ υπάρχει και η επιλογή να αγοραστεί για 5 δολάρια (400 Microsoft Points) ο κάθε τίτλος τόσο για στο Xbox Live, όσο και για PC στην ίδια τιμή.

Το ίδιο το Game Room η Microsoft θα το προσφέρει δωρεάν, είναι προφανές όμως ότι όλη η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί ώστε να δημιουργήσει μία νέα πηγή εσόδων για το Xbox Live από τους συνδρομητές του (τί να το κάνει κανείς ένα... άδειο ουφάδικο;). Η αμερικανική εταιρεία υπόσχεται πως θα διαθέτει νέους τίτλους για το Game Room σε εβδομαδιαία βάση, με στόχο να ξεπεράσει τους χίλιους διαφορετικούς (!) τα επόμενα χρόνια. Η καινούργια αυτή λειτουργία των Xbox 360 θα είναι διαθέσιμη κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο - ίσως και για να αντιτάξει ένα καλό επιχείρημα στον Motion Controller του PS3, που αναμένεται την ίδια περίοδο - οπότε περισσότερα στοιχεία θα έχουμε τους επόμενους μήνες και εντυπώσεις αμέσως μόλις η Microsoft την προωθήσει στο ευρύ κοινό μέσω του Xbox Live. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ