Buzz: τα κουίζ μιλούν ελληνικά

Μεταφρασμένο στη γλώσσα μας το video game για PS3 και PSP

Δεν νομίζουμε να αμφιβάλλει κανείς για το γεγονός ότι ακόμη και εν έτει 2010, υπάρχουν video games που δεν μπορεί να απολαύσει "όλη η οικογένεια" - όπως είναι ο προσφιλής όρος των διαφημιστών - επειδή υπάρχει πάντοτε το εμπόδιο της ξένης γλώσσας. Τα video games που λειτουργούν σαν τηλεοπτικά κουίζ είναι οι προφανείς εκπρόσωποι αυτής της κατηγορίας, καθώς οι ερωτήσεις τους πρέπει να γίνονται κατανοητές (και όχι... "στο περίπου") για να συμμετάσχουν όλοι οι παίκτες κανονικά. Η Sony έχει δημιουργήσει μία πάρα πολύ καλή σειρά τέτοιων τίτλων εδώ και πολύ καιρό, τα Buzz, τα οποία όμως μέχρι πρότινος για τους παραπάνω λόγους μπορούσαν να παίζουν μόνο οι αγγλομαθείς. Ε, όχι πια!

Το Buzz Quiz World, που θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου για το PlayStation3 και το PlayStation Portable, θα είναι το πρώτο μέλος της σειράς που στη χώρα μας θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στα ελληνικά. Η μεταγλώττιση αφορά τόσο στο περιβάλλον επικοινωνίας και χειρισμού του τίτλου, όσο και στις 5000 (!) και πλέον ερωτήσεις που περιέχει - αναφερόμαστε τόσο στο κείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη, όσο και στην εκφώνησή του στην ελληνική γλώσσα. Ο οπτικοακουστικός τομέας των Buzz είναι παραδοσιακά πολύ καλός, με ποιοτικές φωτογραφίες, video και μουσική, οπότε αυτό που απομένει είναι να δούμε πόσο επιτυχημένα έχει γίνει η απόδοση τόσου όγκου περιεχομένου στην ελληνική γλώσσα. Περιμένουμε, ωστόσο, το καλύτερο.

Για το Buzz Quiz World - ή Buzz Παγκόσμιο Quiz όπως είναι ο ελληνικός τίτλος του - δεν έχει ακόμη οριστεί επακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας, είναι σίγουρο πάντως ότι θα είναι διαθέσιμο στο ελληνικό κοινό εγκαίρως για την περίοδο των Χριστουγέννων. Περισσότερα στοιχεία ή/και οι εντυπώσεις μας από αυτό, αμέσως μόλις έχουμε την ευκαιρία. Εν αναμονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ