Activision: Φιλόδοξο 2010

Με πλειάδα νέων τίτλων... έστω και προβλέψιμων

Κάτω από κανονικές συνθήκες δεν παρουσιάζουν στα μάτια μας και... τόσο ενδιαφέρον τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών από το χώρο του gaming, η Activision όμως είναι όχι μόνο από τις μεγαλύτερες, αλλά και από εκείνες που διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό την αγορά με τις κυκλοφορίες τους. Δεν θα σταθούμε βέβαια στους βαρετούς αριθμούς των ακαθάριστων εσόδων και των κερδών, αλλά στο τί ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία για το 2010 και τί αναμένει να συμβεί στις πωλήσεις των οικιακών συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Πρώτα τα... "σιγουράκια": εννοείται πως είναι υπό ανάπτυξη το επόμενο Call of Duty (Νο 7 και άτιτλο μέχρι στιγμής), εννοείται πως θα κυκλοφορήσει πριν τις γιορτές, εννοείται πως η Activision έχει προσδοκίες από αυτό... αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά της όχι τόσο μεγάλες όσο είχε από το Modern Warfare 2 (το οποίο έχει σπάσει κάθε γνωστό ρεκόρ από το Νοέμβρη). Προφανώς νέες εκδόσεις του Guitar Hero θα εμφανιστούν επίσης, ενώ έκπληξη αποτελεί η δεύτερη έκδοση του DJ Hero, παρά το γεγονός ότι εμπορικά το δεύτερο δεν διέπρεψε ακριβώς. Νέα games βασισμένα στις περιπέτειες του James Bond και του Spiderman έχουν επίσης επιβεβαιωθεί, ενώ από τον νέο τίτλο με το όνομα του διάσημου αστέρα του skate boarding Tony Hawk η Activision αναμένει ώθηση στις πωλήσεις του περίφημου περιφερειακού skateboard (το οποίο επίσης δεν σημείωσε τις αναμενόμενες πωλήσεις).

Ενδιαφέρουσα είναι η εικόνα που η Activision έχει για την πορεία των PS3, Xbox 360, Wii και των φορητών συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης. Τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας περιμένουν ότι το 2010 το PS3 θα προσθέσει 9 εκατομμύρια συστήματα στη βάση χρηστών του (ξεπερνώντας τα 33), το Xbox 360 θα προσθέσει 8 εκατομμύρια (ξεπερνώντας τα 40) και το Wii θα προσθέσει ακόμη 12 εκατομμύρια (αγγίζοντας τα 65 σχεδόν). Βλέπει όμως μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης στα φορητά συστήματα, εκτιμώντας ότι τα PSP/DS θα προσθέσουν στην βάση των 112 εκατομμυρίων συστημάτων που όλα μαζί συνθέτουν, περισσότερα από 18 εκατομμύρια ακόμη (και να σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουν ολοφάνερα συνυπολογίσει το iPhone σε όλα αυτά!). Όπως πάντα, ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο οι προβλέψεις της Activision θα επαληθευτούν. Μέχρι να είμαστε λοιπόν σε θέση να το πούμε με σιγουριά...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ