Ace Combat 6

Top Gun; Ποιο Top Gun;

Τιμή: €0,00

Εταιρία: Namco

Σε αντίθεση με τα Tekken, η Namco δεν είχε ιδιαίτερα... θέματα για να "εγκαταλείψει" την αποκλειστικότητα των Ace Combat στα PlayStation και να κυκλοφορήσει μία έκδοση για το Xbox 360. Και ευτυχώς, γιατί το σύστημα της Microsoft κέρδισε ένα από τα πλέον θεαματικά, εντυπωσιακά του games (που, παραδόξως, έχει σημειώσει εξαιρετική εμπορική πορεία στην... Ιαπωνία!), σε μία κατηγορία που δεν είχε μέχρι σήμερα εκπρόσωπο. Κερδίζοντας και τον καλύτερο τίτλο της κατηγορίας ανεξαρτήτως φορμά, ταυτόχρονα!

Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός πιλότου μαχητικού αεροσκάφους και καλείται να συμμετάσχει σε μία σειρά από αποστολές, με προφανή σκοπό να βοηθήσει ή ο ίδιος να επιτύχει τον αντικειμενικό τους στόχο. Όπως περιμένει κανείς από τίτλο για σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας - που προφανώς παίζεται με joypad - το Ace Combat 6 δεν δίνει έμφαση στον ρεαλισμό και την επακριβή "αίσθηση" ελέγχου ενός αεροσκάφους: ο χειρισμός "συγχωρεί" εύκολα πράγματα που... δεν θα γίνονταν ποτέ στην πραγματικότητα, όμως το γεγονός αυτό συντελεί στη δημιουργία μερικών από τις πιο συναρπαστικές εναέριες μονομαχίες μπορεί να βιώσει κανείς αλληλεπιδραστικά σήμερα, χωρίς να επισκεφθεί... κέντρο εκπαίδευσης και simulator πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ισχυρότερο "χαρτί" του Ace Combat 6, πάντως, δεν είναι άλλο από τα γραφικά του. Επιφωνήματα του τύπου... "Ω, Θεέ μου" και "Κοίταξε! Κοίταξε!" είναι απολύτως συνηθισμένα μέσα στην πρώτη ώρα ενασχόλησης με το πιθανώς ομορφότερο video game με θέμα τα πολεμικά αεροσκάφη. Ο τίτλος της Namco είναι... τηλεοπτικός σε σημεία, γεγονός που μεταφέρει την ένταση της δράσης με τρόπο μοναδικό. Ο ήχος δεν κινείται σε τόσο δυσθεώρητα ύψη, καθώς ναι μεν τα εφέ είναι πειστικά, αλλά η μουσική είναι μάλλον... εχμ... αμφιβόλου ποιότητας. Ευτυχώς που οι χρήστες του Xbox 360 μπορούν πάντοτε να ακούν… το "Danger Zone" του Kenny Loggins από το Dashboard!

Είναι αλήθεια ότι, στο σύνολό τους σχεδόν, οι αποστολές είναι τυπικού χαρακτήρα. Η αντοχή του τίτλου στο χρόνο, δε, στηρίζεται περισσότερο στις online επιλογές, καθώς το campaign για έναν παίκτη είναι συντομότερο απ' ότι θα θέλαμε. Το Ace Combat 6 όμως παραμένει ένας εκπληκτικός, απίθανα διασκεδαστικός τίτλος που οι "φίλοι των αιθέρων" θα το απολαύσουν όσο ελάχιστα άλλα games στο Xbox 360. Και αυτό, από μόνο του, "λέει πολλά"…

Βαθμολογία: *****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ