Τα premium mixers Savortails και ένα άμεσο update στο ποτό σου

Το 'Highlight Your Spirit' είναι μία υπόσχεση που εκπληρώνεται, μέσα από τα craft προϊόντα της Savortails.

Savortails premium mixers Athens Bar Show

Σήμερα πίνουμε καλύτερα από ποτέ. Eιδικά κατά τον 21ο αιώνα. Υπήρχε όμως πάντοτε ένα θέμα: Μεγάλος χρόνος προετοιμασίας, δυσκολίες με τα υλικά και έλλειψη συνέπειας. Ένα πεδίο στο οποίο ήρθε να δώσει τη λύση το ολοένα και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο τερέν των premium mixers. Ξέρω, έχεις δοκιμάσει πολλά, όπως όλοι μας. Κάπου εδώ όμως μπαίνει στην κουβέντα μας το όνομα Savortails.

Με #HighlightYourSpirit φιλοσοφία

"Αν δούμε την πορεία των cocktail trends τα τελευταία, θα παρατηρήσουμε ότι ακολουθούν μια ξεκάθαρη γραμμή. Ειδικότερα, αν κάνουμε focus στα μετά το Μιλένιουμ χρόνια, θα δούμε πως ήταν η εποχή του creativity, όπου οι bartenders είχαν την ανάγκη να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές των classics, τα δικά τους twists, αλλά και τα δικά τους signatures. Κάπου εδώ μπήκαν δυναμικά και τα premium spirits, με πιο fine γεύσεις και γνωρίσαμε νέες εκδοχές αγαπημένων αποσταγμάτων, κάποιες φορές με γεύσεις επηρεασμένες από τοπικό χαρακτήρα, κάποιες άλλες από την ανάγκη για διαφορετικότητα και δημιουργία" μας λέει ο Γιάννης Ζώης, συνδημιουργός του brand και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Ο Γιάννης Ζώης των Savortails

Συνεχίζει ο κ. Ζώης: "Μετά από μια μικρή περίοδο υπερβολής στη δημιουργικότητα, όπου το profitability του bar αλλά και η απόλαυση του τελικού καταναλωτή δοκιμάστηκαν, περάσαμε στο simplicity trend, όπου κυριάρχησαν τα spritzers και long drinks. Ήταν η στιγμή που εμφανίστηκαν δυναμικά τα  soft drink mixers, με πιο απαλές γεύσεις από ότι μέχρι τότε".

Savortails premium mixers 2

Τα Savortails ήταν ένας από τους κρυφούς άσους που αποκαλύφθηκαν στο πρόσφατο Athens Bar Show και ένα πολύ σοβαρό new entry για τον κόσμο του industry γενικότερα. Προσωπικά, λατρεύω τα προϊόντα που υπηρετούν το σκοπό τους με το δικό τους ιδιαίτερο στυλ και γεύση. Τι ακριβώς παίζει με τα Savortails λοιπόν;

Savortails premium mixers 8

Ο Γιάννης Ζώης των ​​​​Savortails και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Δούκας

"Παρατήρησα ότι παρουσιάστηκαν στην αγορά αρκετά καλά mixers αλλά όλα είχαν δημιουργηθεί για να πρωταγωνιστούν γευστικά. Κάποια με συγκεκριμένα tonics λόγω του trend των gin tonics, άλλα  με την ένταση κάποιων συγκεκριμένων γεύσεων σόδας, λόγω έλλειψης τους στην αγορά. Κανένα από τα brands όμως δεν είχε δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων, με γεύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του bar industry, αλλά και να εστιάζουν στο πιο βασικό: Την ανάδειξη της δημιουργικότητας και διαφορετικότητας των spirits και την ελευθερία έκφρασης των bartenders. " προσθέτει ο κ. Ζώης.

Βάζω τον εαυτό μου στη θέση του bartender και κατανοώ απόλυτα τι κρατάω στα χέρια μου: Μία γκάμα premium mixers που έχουν δημιουργηθεί ώστε να αναδεικνύουν τα δικά τους στοιχεία, παράλληλα και εξόχως συμπληρωματικά με το εκάστοτε spirit εντός ενός long drink ή cocktail.

"Τα Savortails έρχονται αυστηρά ως bar product και με ξεκάθαρους στόχους. Αρχικά, να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία και την έμπνευση στον distiller όταν δημιουργεί ένα απόσταγμα και τη δημιουργικότητα στον bartender όταν παρασκευάζει ένα highball. 'Έπειτα, να τονίσουν τη διαφορετικότητα των premium spirits και να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά  τους μέσα από την τέχνη των creators bartenders. Επιπροσθέτως, φιλοδοξούν να γίνουν το απαραίτητο στοιχείο για το τέλειο highball" συμπληρώνει ο κ. Ζώης.

Savortails premium mixers 7

Τα προϊόντα είναι ευέλικτα, ισορροπημένα και πολυεπιπέδα - το διαπίστωσα και σαν καταναλωτής πια στον όμορφα στημένο χώρο του περιπτέρου 140 της Τεχνόπολης, δοκιμάζοντας το Whispear (έναν feelgood συνδυασμό ουίσκι με Savortails Pear Soda) ή το υπέροχο Philosopher's G&T, που κατευθύνει το gin tonic σε άλλα μονοπάτια, 'στρωμένα' με τις νότες του λεμονιού και της πράσινης ελιάς (ακριβώς τις νότες που συνυπάρχουν με τις μπουρμπουλήθρες στο Savortails Olive & Lemon Tonic).

Ο κ. Ζώης κάνει και μία αναφορά στην παραγωγή των premium mixers: "Είναι δικές μας συνταγές και μπορούν να παραχθούν οπουδήποτε θα απαιτήσει η αγορά. Η παραγωγή και εμφιάλωση βασίζεται σε μια προσεκτικά μελετημένη διαδικασία, που δίνει προτεραιότητα στην αρμονία και ισορροπία γεύσεων. Κάθε προϊόν, είναι αποτέλεσμα ενός προσεκτικά σχεδιασμένου συνδυασμού αρωμάτων, γεύσεων και φυσικών χρωμάτων, επιλεγμένα για την ενίσχυση και ανάδειξη των spirits".

Savortails premium mixers 5

Το γεγονός δε, πως τα Savortails ανοίγουν τη βεντάλια τους σε μπόλικα διαφορετικά γευστικά μοτίβα, τα καθιστά ιδανικά σχεδόν για κάθε κλασικό ποτό ή για θαρραλέους νεωτερισμούς. Και βέβαια, για ευφάνταστες non ή low alcohol προτάσεις.

Savortails premium mixers 6

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα ασφαλές όσο και απολαυστικό συμπέρασμα: Τα Savortails εκπληρώνουν και με το παραπάνω την υπόσχεσή τους: Το 'Highlight your spirit' μότο τους να συναντάν την εντός του ποτηριού αλήθεια.

"Κάναμε μία teaser χρονιά το 2022, με στοχευμένες παρουσιάσεις για να πάρουμε feedback και πιθανά fine-tunings αλλά τα Savortails παρουσιάστηκαν επίσημα, με μεγάλη επιτυχία, για πρώτη φορά στο bar industry στο Athens Bar Show 2023. Υπάρχει ήδη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετές χώρες, ωστόσο στόχος μας είναι το 2024, να επικεντρωθούμε στην Ελλάδα και τις άλλες δύο χώρες όπου ήδη βρίσκεται το προϊόν, δηλαδή τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Με βάση την ομάδα της Ελλάδας και τις συνεργασίες μας, θα παρουσιάζεται στοχευμένα βήμα βήμα και στο εξωτερικό, πάντα με γνώμονα το Highlight your Spirit” αναφέρει ο κ. Ζώης.

Γιάννης Ζώης και Σάκης Στοΐλης των Savortails

Για να έχει κάποιος μέλλον πρέπει να χτίσει γερά το παρόν, πιστεύει ο κ. Ζώης: "Σαν νέο brand προτεραιότητα μας είναι να παρουσιάσουμε στο bar community σωστά, τη φιλοσοφία μας και το λόγο ύπαρξης των Savortails. Ανοίγουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με creators distillers και bartenders για να δείξουμε μαζί τι σημαίνει πραγματικά Highlight your Spirit".

Stay Tuned.


Info

savortails.com
FB: Savortails
IG: @savortails

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.