Καλώς ήρθατε στο σύμπαν του 'Juan Rodriguez'

Στου Ψυρρή υπάρχει ένα από τα πιο ιδιοσυγκρασιακά και ταξιδιάρικα μπαρ της Αθήνας.

Το εσωτερικό του Μπαρ Juan Rodriguez στου Ψυρρή

Γωνιές που μοιάζουν να κινούνται στο δικό τους χωροχρόνο. Ναι, ακόμη και στο λαμπερό όσο και πολυσυζητημένο κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν τέτοιες. Γειτονιές βγαλμένες από άλλες εποχές, με αδιευκρίνιστο χωροταξικό πρόσημο που ασκούν μία undergound καθαρά αστική γοητεία. Την ίδια στιγμή, με τον καθαρά δικό τους τρόπο και μάλλον με ευκολία φροντίζουν να ενεργοποιούν όλες σου τις αισθήσεις. Ακριβώς σε αυτές, υπάρχουν μέρη που αμέσως μόλις ανοίξεις την πόρτα τους, δεν μπαίνεις απλά σε ένα -(ακόμα) μαγαζί αλλά σε έναν άλλο κόσμο -ίσως κάπου στην κεντρική Αμερική ή κάποια κακόφημη συνοικία της Καραϊβικής. Σε ένα σύμπαν όμως γεμάτο καλαισθησία και ερωτισμό. Σε ένα σύμπαν που θα νιώσεις οικεία και ταυτόχρονα προκλητικά. Σε ένα σύμπαν που η χαλαρότητα συνυπάρχει με την αμαρτία. Ακριβώς τέτοιο είναι το "Juan Rodriguez".

Κάτι τρέχει στου Ψυρρή

Αν η γειτονιά του Ψυρρή έχει από μόνη της την ενέργεια να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις σου, τότε το σχεδόν speakeasy μπαρ επί της Παλλάδος και τον αριθμό 3 θα τις διεγείρει. Classy και μεγαλοπρεπές, ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες, επιβλητικό και οριακά σαγηνευτικό, θα σε πάρει από το χέρι, θα σε ξεναγήσει στα θέλγητρά του, θα σε προκαλέσει να χορέψεις και να γευθείς -κυριολεκτικά και μεταφορικά- όσα έχει να σου προσφέρει.

Μπαρ Juan Rodriguez στου Ψυρρή 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το αισθητικό άγγιγμα σε κάθε του σημείο καταλαμβάνει πολλές σελίδες στο σενάριο που γράφεται καθημερινά εδώ και αφηγείται - άλλοτε ψιθυριστά στο αυτί και άλλοτε πολύ πιο έντονα- την ιστορία που έχει να σου πει το μπαρ. Η τελευταία επιπλέει συνήθως σε μία belle-epoque ατμόσφαιρα και ενισχύεται με μπόλικες ενέσεις ηδονικού εξωτισμού.

Μαξιμαλιστικές λεπτομέρειες, βελούδινα σεπαρέ, παλιομοδίτικα φώτα, μεγαλοπρεπείς πολυέλαιοι, ξύλινοι ζωγραφισμένοι τοίχοι και μία στιβαρή μπάρα ισορροπούν προσεκτικά πάνω στη σκακιέρα του δαπέδου, αποτελώντας το ιδανικό τερέν για ημέρες και νύχτες που μένουν -αβίαστα και ειλικρινά- αλησμόνητες, σε έναν από τους πιο ανόθευτα σέξι χώρους της Αθήνας.

Μπαρ Juan Rodriguez στου Ψυρρή 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μπαρ Juan Rodriguez στου Ψυρρή 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Juan Rodriguez ανοίγει τα μάτια του καθημερινά από τις 10.00 και υποδέχεται τους καλεσμένους του για προσεγμένο καφέ αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, λατρεύει τη νύχτα και απολαμβάνει περισσότερο αυτά που λαμβάνουν χώρα όταν τα φώτα χαμηλώνουν.

Τότε που το mood γίνεται πραγματικά ξεχωριστό και ταξιδιάρικο, όλοι έρχονται πιο κοντά στο κομψό εσωτερικό και εκεί όπου διαφορετικός DJ κάθε βράδυ δίνει τον τόνο.

Μπαρ Juan Rodriguez στου Ψυρρή 435
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σαν άψογος οικοδεσπότης, έχει φροντίσει ώστε τα πάντα στην κάρτα του να είναι προσεγμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και να έχουν κάτι να πουν. Ακριβώς αυτό επιτυγχάνεται στη λίστα των cocktails, όπου κάθε signature πρόταση φέρει το όνομα μίας ημέρας της εβδομάδας, με το Wednesday (αγαυένιο tiki ποτό) ή τα ρουμένια Friday και Sunday να είναι εκείνα που δείχνουν να προηγούνται στην κούρσα των προτιμήσεων.

Ασφαλώς, όπου υπάρχει ποτό συνηθίζεται να υπάρχει και φαγητό. Στο "Juan Rodriguez" αυτό έχει comfort χαρακτήρα, νοστιμιά και πολύ ενδιαφέροντα twists, ενώ ξεχωριστή θέση στην καρδιά των επισκεπτών έχει το finger food, που πλαισιώνει ιδανικά κάθε ποτό ή cocktail επί της μπάρας. 

Μπαρ Juan Rodriguez στου Ψυρρή 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μπαρ Juan Rodriguez στου Ψυρρή 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Juan Rodriguez

Παλλάδος 3, Ψυρρή
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.