Dude

Μπορεί μία και μόνο ταινία να σε εμπνεύσει για να φτιάξεις ένα ωραίο bar; Αν αυτή είναι ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι», τότε...

Dude

Μπορεί μία και μόνο ταινία να σε εμπνεύσει για να φτιάξεις ένα ωραίο bar; Αν αυτή είναι ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι», τότε...

Dude - εικόνα 1

Είχαμε δει από μέρες το στένσιλ με τη μορφή του Μεγάλου Λεμπόφσκι στο ρολό που κλείνει την πρόσοψη του «Dude». Μας άρεσε και δώσαμε την υπόσχεση με την παρέα να πάμε μία από τις πρώτες του ημέρες, για να κάνουμε και σεφτέ. Έτσι κι έγινε. Άνοιξε Κυριακή, πήγαμε Τρίτη. Μύριζε ακόμη μπογιά, ίσως και δέρμα από εκείνον το σωλήνα με το δερμάτινο μαξιλάρι στον τοίχο, όπου μπορείς να ακουμπήσεις άνετα αν δεν προλάβεις μια θέση στο bar. Υπάρχει κι ένα μικρό παταράκι αν θέλεις να απομονωθείς, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα χάσεις το fun του στενού διαδρόμου, ο οποίος –θέλεις δεν θέλεις– φέρνει τις παρέες πιο κοντά.

Κι εκεί που καθόμαστε στο μαξιλαράκι με την Εύα, μία εκ των τριών ιδιοκτητών του bar, τη ρωτάω: «Γιατί Dude;» «Διότι μας εκφράζει πολύ η στάση του Dude στην ταινία, ενός τύπου που αντιμετωπίζει τα πράγματα χαλαρά. Ένα τέτοιο bar θέλαμε να φτιάξουμε κι εμείς. Ένα bar όπου ο καθένας αφήνει απέξω τα κόμπλεξ και τα προσωπεία του και είναι όπως ο Dude: χαλαρός. “Take it easy”, που λένε και στην ταινία». Μου αρέσει αυτή η νοοτροπία – με κάνει να θέλω να ξαναπάω.

Στην ταινία ο Dude πίνει White Russian. Εδώ υπάρχει και μια διαφορετική εκδοχή του, το Dude Cocktail, που προσφέρεται μάλιστα και σε αρκετά χαμηλή τιμή. Υπάρχουν και άλλα cocktails στον κατάλογο, όπως το κολονάτο, γλυκό και χρωματιστό Melody. Αράζεις λοιπόν και αφήνεις τις κουβέντες και τις μουσικές να κυλούν. Το μουσικό μενού δεν γνωρίζει κόμπλεξ και περιλαμβάνει πολλά ακούσματα, με έμφαση πάντα στη soul και τη funk. Πιο σταθερός DJ είναι ο Γιώργος, και αυτός συνιδιοκτήτης, όμως από τα πλατό παρελαύνουν και άλλοι DJs, γνωστοί από τη θητεία τους στα αθηναϊκά bars, όπως ο Trellandjas, ο οποίος υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τον freestyle ήχο. Take it easy, Dude!

> Ανοιχτό καθημερινά, από τις 8 μ.μ.

> Το απλό ποτό κοστίζει € 7 και τα κοκτέιλ € 8,50.

Περισσότερες πληροφορίες

Dude

Καλαμιώτου 14, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.