George, The Lobby Bar λοιπόν. Νέα προσθήκη για το ιστορικό Ξενοδοχείο King George, στην καρδιά της Αθήνας, με ένα ό,τι-λέει-το-όνομά του ολοήμερο σποτ αλλά και ένα σημείο που περιλαμβάνει όλα όσα θα περίμενε κανείς από το εμβληματικά τοπόσημο της πόλης.
Ιδανικά τοποθετημένο στο λόμπι δίπλα από τη ρεσεψιόν, με πρόσβαση και από ανεξάρτητη είσοδο, το George, The Lobby Bar προσκαλεί τόσο τους ενοίκους του ξενοδοχείου όσο και τους Αθηναίους να ανακαλύψουν έναν χώρο που αποπνέει διαχρονική κομψότητα με κοσμοπολίτικη αύρα, σε κάθε συνθήκη της ημέρας.


Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερη και το αντιλαμβάνεται κανείς με την πρώτη ματιά. Βλέπεις, είναι τέτοιος ο σχεδιασμός που επιμελήθηκε το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Goddard Littlefair, συνδυάζοντας τη νεοκλασική πολυτέλεια με τη σύγχρονη άνεση, που δε γίνεται να αφήσει κάποιον αδιάφορο.
Εμπνευσμένο από την ταυτότητα και τη ζωντάνια της πόλης, το George, The Lobby Bar ανοίγεται προς το φως και τον παλμό της Αθήνας, μετατρέποντας τον εσωτερικό χώρο σε μια προέκταση της urban πραγματικότητας, σαν μια σύγχρονη σκηνή κοινωνικότητας, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο συναντιούνται αυθόρμητα, μοιράζονται στιγμές και γίνονται μέρος μιας φιλοξενίας διαχρονικής. Απαλός φωτισμός, γήινες αποχρώσεις, επιλεγμένα έπιπλα και καλλιτεχνικές λεπτομέρειες, με αναφορές στη φύση και την ελληνική αρχιτεκτονική, υφαίνουν το σκηνικό.

Τον χώρο κοσμούν εξαίσια δείγματα έργων Νέας Ελληνικής Τέχνης, που αναδεικνύουν τον διάλογο ανάμεσα στη δημιουργία και τη φιλοξενία. Στους δημιουργούς περιλαμβάνονται οι υπερέχοντες Γιάννης Μόραλης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας και Σπύρος Βασιλείου, καθώς και οι νεότεροι Φίλιππος Θεοδωρίδης, Τίνα Καραγεώργη, Πέγκυ Κλιάφα, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Σοφία Πετροπούλου και η φωτογράφος Ζέττα Αντσακλή, τα έργα των οποίων διαμορφώνουν ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής.
Με μοντέρνο και κομψό στιλ, λειτουργεί ως all-day προορισμός, με αποκορύφωμα τη βραδινή του περίσταση. Από το πρωινό μέχρι τα late-night cocktail, προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία που εξελίσσεται μέσα στη μέρα.
Από το πρωί...
Ξεκινώντας από νωρίς, το πρωινό, το brunch και το μεσημεριανό, το υπογράφουν οι βραβευμένοι με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς. Μέσα από προτάσεις που εναρμονίζονται με τη ροή της ημέρας δημιουργείται μια εμπειρία γεμάτη φινέτσα και παράδοση, ανοιχτή σε όλους.


Το πολυεπίπεδο ύφος του μενού αποτυπώνεται μέσα από πιάτα με ταυτότητα και νοσταλγική αύρα. Χειροποίητα αρτοποιήματα πρωταγωνιστούν σε απολαυστικά σάντουιτς, ζεστές πίτες, αφράτα brioche και αλμυρές τάρτες, ενώ ξεχωριστή θέση έχει η τρυφερή δημιουργία "Ψωμί, Βούτυρο & Μέλι", μια παιδική ανάμνηση από εκείνο το απλό αλλά μαγικό σπιτικό πρωινό. Με πίστη στο όραμα μιας αυθεντικής και βιώσιμης γαστρονομίας που σέβεται τη φύση και αναδεικνύει την τοπική παραγωγή, το μέλι προέρχεται από τα "υιοθετημένα" μελίσσια του ξενοδοχείου στην Κερκίνη Σερρών, το αγνό αιγοπρόβειο βούτυρο παράγεται με γάλα ζώων που εκτρέφονται με τροφές υψηλής διατροφικής αξίας στη Δεσκάτη Γρεβενών, ενώ τα προζυμένια καρβέλια ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου.


Οι μαρμελάδες του πρωινού είναι φτιαγμένες από φρούτα που συλλέγονται με το χέρι στους εύφορους κάμπους και τα ορεινά χωριά της Λάρισας, δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και αναδίδουν καθαρότητα και αυθεντική γεύση.
Όλα τα πιάτα του μενού παρασκευάζονται και σερβίρονται με σεβασμό στη φιλοσοφία της μηδενικής σπατάλης (zero food waste). Η εμπειρία κορυφώνεται με το εντυπωσιακό trolley viennoiserie, το οποίο φιλοξενεί λαχταριστά, χειροποίητα γλυκά και αλμυρά κρουασάν, που ετοιμάζονται με δεξιοτεχνία στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου και παρουσιάζονται ζεστά, προσκαλώντας τους επισκέπτες να επιλέξουν επί τόπου τα αγαπημένα τους κομμάτια.
Παράλληλα, μονοποικιλιακοί espresso, βοτανικά blends και εποχικά infusions προσθέτουν τη δική τους νότα με την ίδια ξεχωριστή φροντίδα που χαρακτηρίζει όλο το μενού.
...στο βράδυ
Όταν τα φώτα χαμηλώνουν, η μπάρα αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή και η ατμόσφαιρα στο George, The Lobby Bar αλλάζει, αποκτώντας ένταση, μυστήριο και ρυθμό, με τη μουσική να δυναμώνει - όλα εκείνα τα στοιχεία δηλαδή που δομούν ένα σωστό μπαρ.

Η κάρτα ποτών δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε premium gin και tequila, σχεδιασμένη να καλύπτει κάθε γούστο και επίπεδο εξερεύνησης, σε απόλυτη αρμονία με τις παγκόσμιες τάσεις του fine drinking. Τα signature cocktails εμπνέονται από τις έξι αισθήσεις και βασίζονται στη φιλοσοφία του zero waste.

Παρασκευάζονται tableside από τους έμπειρους bartenders πάνω στο εντυπωσιακό mobile cart, μέσα από ένα διαδραστικό τελετουργικό όπου οι επισκέπτες επιλέγουν το αρωματικό bitter της προτίμησής τους, από μια σειρά ειδικών aromatic sprays, που έχει δημιουργήσει η ομάδα του μπαρ.

Πίσω από κάθε δημιουργία κρύβεται μια ιστορία για την έμπνευση, τα υλικά και την προέλευση των αποσταγμάτων. Είτε πρόκειται για μια σπάνια τεκίλα είτε για ένα bespoke gin blend, κάθε ποτό στο George, The Lobby Bar έχει κάτι να πει.



Μια συλλογή από τολμηρά bites συμπληρώνουν το pairing. Lobster mac & cheese, beef tartare éclair, bao με γαρίδα tempura, αλλά και μια εντυπωσιακή παρουσίαση με στρείδια πάνω σε πάγο, συνοδεύουν με στυλ κάθε ποτήρι και δημιουργούν μια αίσθηση κοσμοπολίτικης νυχτερινής περιπλάνησης.
Όλα συμπληρώνονται με λεπτομέρειες που αφήνουν διακριτικό αλλά ανεξίτηλο αποτύπωμα. Πορσελάνες Ecaille crème από τη Γαλλία και χειροποίητες στολές προσωπικού που σχεδίασε ο ελληνικός οίκος Zeus + Dione, αναδεικνύουν την αισθητική φιλοσοφία του χώρου και την προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε του σημείο.
Info
Ξενοδοχείο KING GEORGE
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3330748
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
