Μπαρ Ideal: Γιατί όλοι κάνουν λόγο για μια "μαγαζάρα στο κέντρο";

Συστήνεται ως ένα retro bar και επιβεβαιώνει τον εαυτό του με κάθε ευκαιρία.

Το μπαρ Ideal στο κέντρο

H (χαρακτηριστική) ταμπέλα του γράφει "Not in Athens" αλλά το όνομά του είναι Μπαρ Ideal. Ωραία, αφού βγάλαμε τον ελέφαντα από το δωμάτιο -σε μία από τις πιο συνηθισμένες παρανοήσεις του τελευταίου διαστήματος στα της εστίασης δρώμενα στην πόλη- ας περάσουμε στο τι, πώς και γιατί συμβαίνει σε ένα από τα χιτ της σεζόν, το μπαρ για το οποίο όλοι μιλούν -και πηγαίνουν- τώρα.

Το Ideal έκανε την εμφάνισή του στα τέλη Ιουνίου, πιάνοντας πόστο στη μικρο-πιάτσα της οδού Κιάφας και τα Εξάρχεια, εκεί όπου κάποτε συναντούσε κανείς το Jarmusch. Συστήνεται ως ένα retro bar και επιβεβαιώνει τον εαυτό του με την αισθητική του - είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αβίαστα και περίπου οργανικά διαπιστώνεις.

Μοιάζει σαν να είναι ένα μαγαζί που ξεπήδησε από τα 50s, με πολλά από τα στοιχεία του και τον κινηματογραφικό φωτισμό να παραπέμπουν σε αυτή τη χρονική συνθήκη, αλλά παράλληλα βρίσκει χώρο και τρόπο να σταθεί απόλυτα στο σήμερα. Γενικά είναι ένα μπαρ που θα το έλεγες κλασικό. Από εκείνα τα μέρη της Αθήνας που μοιάζουν να βρίσκονται στη θέση τους από πάντα. Πέρα από τους ανθρώπους του Ideal τη διακόσμηση υπογράφουν οι σκηνογράφοι Αλεξάνδρα Σιάφκου και Αριστοτέλης Καρανάνος.

Το μπαρ Ideal στα Εξάρχεια 3

Το μπαρ Ideal στα Εξάρχεια 8

Σημαντικό ρόλο στο Ideal παίζει και η μουσική, τικάροντας το δημοφιλές τους τελευταίους μήνες κουτάκι του listening bar. O αναλογικός υψηλής ποιότητας ήχος γεννάται από βινύλια και οι προτάσεις κάνουν focus σε funk, soul, jazz, rock, αλλά και πιο σύγχρονους experimental house ακούσματα - όλα τους αυτό που θα χαρακτηρίζαμε μουσική με βάθος. Ειδική συγκυρία το guest DJ σέσιον της Κυριακής ('Bootlegs') που επενδύει σε παλιό χιπ χοπ.

Για τα όσα μπαίνουν στο ποτήρι εδώ μεριμνά ο Έλληνας World Class Winner 2024 Έκτορας Βεζυργιάννης και η ομάδα του, έχοντας ως φιλοσοφία τη διαμόρφωση κλασικών ποτών με street culture άποψη και αθηναϊκά twists. 

Το μπαρ Ideal στα Εξάρχεια 5

Στο μενού εδώ εντοπίζεις signatures όπως τα Creamy Daiquiri (με ρούμι και κρεμ πατισερί), Cherry Cherry Lady (με μπέρμπον, bitters και cherry caramel) και Purlpe Rain (με ρούμι, καρύδα, ανανά), classics και επιλεγμένες προτάσεις σε spirits (υπάρχει και ειδικό section με ελληνικά αποστάγματα), μπύρες και κρασιά από φημισμένα εγχώρια οινοποιεία. Μαθαίνουμε πως καταφθάνει και μια κάρτα με φρουτένια spritzes τις επόμενες ημέρες.

Το μπαρ Ideal στα Εξάρχεια 7

Το μπαρ Ideal στα Εξάρχεια 1

Το Ideal όμως είναι έργο εν εξελίξει και έτσι σύντομα αναμένεται να ανοίγει από το πρωί για καφέ και σνακ ενώ προσεχώς θα εμπλουτίσει τα όσα σερβίρει και με φαγητό, κυρίως finger food και προτάσεις που θα μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά το ποτό. 

Τι κάνει λοιπόν τόσο ξεχωριστό το μπαρ Ideal; Θα λέγαμε πως ο λόγος είναι ένα κοκτέιλ παραγόντων: Μια καλή ομάδα με προϊστορία στην εστίαση και κύκλο ανθρώπων που τη στηρίζουν, ένα εξαιρετικό σημείο σε ένα 'άκαφτο' σημείο του αθηναϊκού κέντρου, ο θαυμάσιος χώρος και οι επίσης θαυμάσιες μουσικές, τα καλά ποτά και, τέλος, το vibe. 
 


Info

Κιάφας 8, Εξάρχεια
Τηλ. 6977059962
Καθημερινά από τις 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
16/10/2025

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.

Το "Oddity" υποδέχεται τη σεζόν με τις Aida Arko και Cera Khin

Η νέα σεζόν ξεκινά με δύο από τις πιο αφοπλιστικές παρουσίες της σύγχρονης techno και την υπογραφή των Blend & SEDS.

Η μάλλον ομορφότερη μπάρα της Αθήνας βρίσκεται σε ένα 'κρυφό' σημείο του Ψυχικού

Στον πρώτο όροφο ενός πολύ καλού ταϊλανδέζικου εστιατορίου, συναντάς ένα αισθητικά αψεγάδιαστο μπαρ.

Το bar που έκανε τη διαφορά φέτος στην Πάρο βρίσκεται σε ένα χωριό

Το "Altana" άνοιξε σε ένα παλιό σπίτι που πάντα χαζεύαμε στη στροφή του χωριού Πρόδρομος προς τα Μάρμαρα και έκανε πράξη την χαλαρή βραδινή αποκέντρωση.