
Κάτι από Καραϊβική και Λατινική Αμερική φιλοδοξούν να φέρουν στη Νέα Φιλαδέλφεια -και κατ' επέκταση στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα- οι Στέλιος Παπαδόπουλος και Γιώργος Καβακλής (Barro Negro Athens), που ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Δημήτρη Κίμωνα (των τοπικών σουξέ Baratin και B-kouti), παρουσιάζοντας εδώ και λίγες ημέρες το Fonda Cubana.
Από την Κολομβία στη Δεκελείας
Αφορμή για τη δημιουργία του εν λόγω μπαρ, ένα ταξίδι-έμπνευση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κολομβία και το φημισμένο Alquímico της Καρθαγένης (νο.8 στην πιο πρόσφατη λίστα των The World's 50 Best Bars) αλλά και το γεγονός πως αυτό πιάνει πόστο σε μια γειτονιά με έντονο το αίσθημα της κοινότητας και, ασφαλώς, με σημαντικό potential όσον αφορά την εστίαση. Τα πάντα λοιπόν στο Fonda Cubana παραπέμπουν προς τα εκεί (χώρος, λεπτομέρειες, μουσικές και mood) ενώ το πρώτο συνθετικό του μαγαζιού (fonda όπως λέμε ταβέρνα/ κουτούκι στην από εκεί πλευρά του Ατλαντικού) αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διάθεση εντός.



Το hero drink εδώ είναι, προφανώς, το ρούμι. Το ποτό της χαράς πλαισιώνεται με μία ενημερωμένη κάβα και μπόλικα λατινοαμερικάνικα αποστάγματα, συν κρασιά από Αργεντινή, Χιλή αλλά και τον εγχώριο αμπελώνα, σε μία πλήρη ευ πίνει πρόταση. Δοκιμάζεις δίχως φόβο και πάθος επιλογές σαν τα Negroni, Punch και Old Fashioned με ρούμι αλλά και άκρως αντιπροσωπευτικές προτάσεις της φάσης σαν τα Hotel Nacional, Daiquiri και Mojito. Για τους πιο μινιμαλιστικά μερακλήδες σερβίρεται και ένα εξαιρετικά φροντισμένο ρούμι-κόλα.


Η κουζίνα φέρει την επιμέλεια του εξαιρετικού Χάρη Νικολούζου (Jerár) και κατευθύνεται σαφώς προς την προαναφερθείσα γεωγραφική ζώνη του πλανήτη, με γεύσεις που αγγίζουν τις πιο αυθεντικές των εκτελέσεων εκεί. Μικρά ως επί το πλείστον πιάτα που όμορφα συμπληρώνουν το ποτό αλλά παίζουν και σόλο.


Ακριβώς τέτοια είναι -μεταξύ άλλων- το Venezuela Ceviche (με γαρίδα, σολομό, τόνο, λαβράκι, αβοκάντο, κρεμμύδι και ντομάτα), το καβούρι με εσπεριδοειδή, οι empanadas (με spicy μοσχάρι, pico de gallo και sour cream) και arayes (με αρνίσιο κιμά, dressing με ταχίνι και σουσάμι) καθώς και το πληθωρικό σάντουιτς Cubano. By the way, στο Fonda Cubana παίζει και ένα από τα πιο ιδιαίτερα γλυκά της πόλης: Empanadas με ανανά και κρέμα καρύδας.

"Θέλαμε να φτιάξουμε ένα πολύ ωραίο μαγαζί γειτονιάς, που να έχει το στυλ μας αλλά να μην είναι ξένο στο κοινό. Γενικά, πιστεύουμε πολύ την περιοχή και θέλουμε να τη μπουστάρουμε" μου λέει ενδεικτικά ο Στέλιος Παπαδόπουλος και κάτι μου λέει πως θα τα καταφέρουν.
Info
Λεωφόρος Δεκελείας 118, Νέα Φιλαδέλεφεια
Τηλ. 210 2526810
Ανοιχτά καθημερινά από τις 18.30, Σαβ., Κυρ. από 13.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.