Η Λούza είναι μια spritzeria α λα γκρεκ στο αθηναϊκό κέντρο

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον σημείο για early drinking και νόστιμα σνακ εμφανίστηκε στην καρδιά της Αθήνας.

Η spritzeria Λούza στο κέντρο της Αθήνας © Λεωνίδας Τούμπανος

Το κύμα των spritzerιών και των aperitivo μπαρ στην Αθήνα δείχνει όχι απλά να μην έχει κοπάσει αλλά, αντιθέτως, να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Μία από τις πιο πρόσφατες αλλά και πιο δημοφιλείς -αν κρίνουμε από το πλήθος κόσμου που την προτιμά- του τελευταίου διαστήματος αφίξεις του είδους στην πόλη είναι η Λούza.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, έπιασε πόστο σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του downtown, στον αριθμό 4 της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης και συστήνεται ως μία ελληνική spritzerία.

Η spritzeria Λούza στο κέντρο της Αθήνας 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η spritzeria Λούza στο κέντρο της Αθήνας 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η spritzeria Λούza στο κέντρο της Αθήνας 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πώς ακριβώς προκύπτει αυτό; Μα από το γεγονός πως τα περισσότερα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται εδώ προέρχονται από τη χώρας, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομα του μαγαζιού, που δανείζεται κάτι από το ξεχωριστό αλλαντικό της Μυκόνου (αλλά και των Κυκλάδων, γενικότερα).

Χώρος βιομηχανικά μίνιμαλ με ιδιαίτερες πινελιές στη διακόσμηση και τραπεζάκια στον πεζόδρομο συνθέτουν το χωροταξικό πλαίσιο, μαζί με πάντοτε feelgood vibes και ευχάριστες μουσικές.  

Η spritzeria Λούza στο κέντρο της Αθήνας 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η spritzeria Λούza στο κέντρο της Αθήνας 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η spritzeria Λούza στο κέντρο της Αθήνας 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σε συνέχεια του ονόματός της, η Λούza σερβίρει ελληνόστροφο φαγητό, με προτάσεις -μεταξύ άλλων- όπως η Λαδένια Κιμώλου (σε δύο εκδοχές), μπρουσκέτες σε 4 εκδοχές με ελληνικά τυριά και μαρμελάδες, καρπάτσιο ντομάτας με πίκλα κρεμμυδιού, καπαρόμηλο και μοτσαρέλα. 

Διαβάστε Επίσης

Ιδανικοί συμπαίκτες τα πιάτα για τα όσα μπαίνουν στο ποτήρι εδώ: Κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα, κλασικά aperitivi αλλά και signature spritzes - ξεχωρίζουν τα Cappuccino Spritz (προσέκο, βότκα, λικέρ καφέ, κρέμα) και η λευκή ερμηνεία του Negroni.  

Η spritzeria Λούza στο κέντρο της Αθήνας 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι Κυριακές αποτελούν μία έξτρα αφορμή επίσκεψης για τη Λούza, καθώς τότε συμβαίνουν και τα live jazz street sessions που αν μη τι άλλο έχουν το ενδιαφέρον τους.
 


Info

Χρυσοσπηλιωτίσσης 4, Αθήνα
Τηλ. 210 3252511
Ανοιχτά καθημερινά από τις 10.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Βιώσιμη ταχύτητα, premium gin και η Βάσια Κωσταρά: Το Bombay Sapphire στο σύμπαν του E1

Με τo Bombay Sapphire στους "ηλεκτρισμένους" αγώνες ταχύτητας σκαφών Ε1 στο Μονακό και καλεσμένη τη Βάσια Κωσταρά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2025

Μία cool ταράτσα στον αστερισμό της Γλυφάδας

Cocktails και ηλιοβασιλέματα σε ένα rooftop που έχει στυλ και άποψη.

Ο σχεδόν κρυμμένος, 'κρεμαστός' κήπος του Ψυρρή

Στην καρδιά της δημοφιλούς γειτονιάς, το εν λόγω σποτ συνδυάζει ναπολιτάνικες πίτσες, εκλεπτυσμένα cocktails και θέα στην Ακρόπολη, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μπαλκόνια της πόλης.

Το Scamp είναι το νέο cool μπαρ στο Κουκάκι

Μία από τις πιο ζωντανές και πολυσυζητημένες αθηναϊκές γειτονιές απέκτησε σχετικά πρόσφατα ένα νέο μπαρ που φιλοδοξεί να αποτελέσει στέκι για κάθε είδος επισκέπτη, επενδύοντας στο τρίπτυχο καλά ποτά-φιλοξένη ατμόσφαιρα-φροντισμένες μουσικές.

To επόμενο Σάββατο ανήκει στη Deborah De Luca

Μαζί της στο Bolivar οι Mikee και Manolaco.

Tο εκρηκτικό trance των VINI VICI συναντά τη ζωντανή μαγεία της Giorgia Angiuli

Η F.S.I. γιορτάζει 24 χρόνια πορείας στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή στο "Bolivar".

Στην Ίο υπάρχει ένα sunset bar-θρύλος

Από τα πρώτα sunset bars στον κόσμο, συνέδεσε το ηλιοβασίλεμα με τη μουσική, όχι απλώς ως υπόκρουση, αλλά ως εμπειρία.