Babel Brewery: Μια συνειδητοποιημένη μπυροποιία στην Κερατέα

Με μεσογειακό ταμπεραμέντο και άβολες ιδέες, η Babel Brewery αποδεικνύει πως μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να φτιάξει καλή μπύρα, δίχως απαραίτητα να... μιλά την ίδια γλώσσα.

Babel Brewery: Μια συνειδητοποιημένη μπυροποιία στην Κερατέα @brewing.babel

Το 2021, στη βαθιά μεσογειακή Κερατέα, πολλοί και ετερόκλητοι επιχειρηματίες από τους χώρους της εστίασης, της φιλοξενίας και της δημιουργίας, μαζεύτηκαν και έχτισαν τον πύργο τους: Ένα ολοκαίνουργιο, αστραφτερό μικροζυθοποιείο - μια ανοξείδωτη, εμβληματική customιά -σχεδόν όνειρο κάθε σύγχρονου ζυθοποιού- με δυνατότητα παραγωγής έως 40HL ανά κύκλο παραγωγής/βρασιά.

Οι προαναφερθέντες συνεργάτες δεν έχουν κάποια κοινή ομπρέλα που να τους χωρά όλους αλλά νιώθουν την ανάγκη να ανήκουν σε μια κοινότητα, που έχει δημιουργηθεί με κοινές αξίες (συνείδηση και ανησυχία, διαφορετικότητα και ομαδικότητα, αντικομφορμισμός και επανάσταση) και ιδέες.

Όπως και σε κάθε άλλη Βαβέλ, έτσι κι εδώ, δε... μιλούν όλοι την ίδια γλώσσα αλλά σίγουρα μπορούν να είναι λειτουργικά δημιουργικοί - ακριβώς αυτή η σχέση τους οδηγεί στην core σειρά τους, με μόνιμη παραγωγή και διάθεση όλο το χρόνο: Σε αυτή συναντά κανείς τη μεσογειακή Lager Norma, τη west coast IPA (στα μέτρα της Babel Brewery πάντοτε) Vizma καθώς και τη seasonal Mexican Lager Dala. Περισσότερες μπύρες, προφανώς, έπονται.

Παράλληλα χτίζουν συνεχώς νέο πορτφόλιο με εποχικές ζυθοποιήσεις και συνεργατικές μπίρες, για να μην τους βαρεθεί το κοινό, όπως άλλωστε υποστηρίζουν και οι ίδιοι. 

Πέρα όμως από τη ζυθοποίηση, την Babel Brewery την ενδιαφέρει να χτίσει μια κοινότητα από ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες, να φτιάξουν τον μεταφορικό τους πύργο από συνεργάτες, μπαρ, παρέες και οντότητες, να στηρίξουν την τέχνη που τους εμπνέει. 

Διαβάστε Επίσης

Γι' αυτό φιλοξενούν νομάδες που θέλουν να "βράσουν” τη δική τους μπίρα αλλά παράγουν και παρτίδες ειδικού σκοπού, με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ώστε να στηρίξουν όσα συμβαίνουν στην άκρη του πολιτισμού, ή θέματα που απασχολούν. Ευελπιστούν έτσι σε μια ασφαλή και δίκαιη κουλτούρα εστίασης, για τον πολιτισμό, την τέχνη και τη διασκέδαση.

Νιώθουν την ανάγκη να ταρακουνήσουν τις βεβαιότητές τους, να ανατρέψουντις νόρμες μας, να αγκαλιάσουν το χάος που υπάρχει τριγύρω. Με τέχνη, φαντασία, τόλμη και γοητεία. Και πάντα γύρω από ποιοτικές και φρέσκιες μπύρες. Τι άλλο;


Info

ΒΙΟ.ΠΑ Κερατέας, Ζαπάνι 
Τηλ. 22990 21921
brewingbabel.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ζωγράφισε το δικό σου ποτήρι κρασιού στο Μουσείο Οίνου - Κώστα Λαζαρίδη

Ζήστε τη μαγεία του κρασιού και της τέχνης στο Κτήμα Οινότρια Γη - Costa Lazaridi, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση και ένα workshop ζωγραφικής

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Σινεμά, γαστρονομία και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Orbis Vini: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση αφιερωμένη στα "κρασιά του κόσμου"

Μήπως είναι η ώρα να δούμε κατάματα τα "κρασιά του κόσμου"; Η Orbis Vini, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental της Αθήνας σε καλεί να ανακαλύψεις 490 κρασιά από 179 οινοποιεία και 14 διαφορετικές χώρες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα λαογραφικό "Αντάμωμα" στην Κυψέλη

Ένα folk event από το Torvas, εικαστικές περιηγήσεις στον Άλιμο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 26/10.

Θα ήθελες να μάθεις πώς να δώσεις νέα ζωή στα έπιπλά σου;

Στην σχολή τεχνών "Ασκαρδαμυκτί" θα μάθετε πως να συντηρήσετε και να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα.

Τι συνέβη όταν η Peggy Gou έπαιξε rave σε φούρνο

Η υπερδιάσημη DJ εμφανίστηκε σε ένα bakery του Παρισιού και ξεκίνησε να παίζει όσο δίπλα της σερβίρονταν κρουασάν.