Ma Che Vuoi: Για spritz και πίτσα στην Καλαμιώτου

Ένα ακόμη ιταλιάνικο σημείο αναφοράς εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας

Φιλοδοξώντας να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο το Dolce Far Niente, το Ma Che Vuoi έκανε πριν λίγες ημέρες πρεμιέρα στο αθηναϊκό κέντρο, σε έναν χώρο όχι άγνωστο για τους foodies της πόλης. Βλέπεις, ο αριθμός 15 της οδού Καλαμιώτου φιλοξενούσε ανέκαθεν ενδιαφέροντα σποτ σαν το Senios, το Loco ή το Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ

Πλέον εκεί βρίσκεις ένα υβρίδιο spritzerίας - ιταλικού εστιατορίου - πίτσαρίας, που τιμά τόσο την όλο και πιο δημοφιλή διαδικασία του aperitivo όσο και εκείνη που άπτεται το τερέν των δημοφιλέστερων ιταλικών εδεσμάτων

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 7

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 5

Τα μπουρμπουληθράτα ποτά αλλά και τα στιβαρά φαβορί του early drinking - από το κλασικό Aperol Spritz με την ισορροπία γλυκύτητας και πικράδας, μέχρι δημιουργικές παραλλαγές που αναδεικνύουν φρέσκες νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων- υπηρετούν το αφήγημα του Ma Che Vuoi στα του πίνειν happenings.

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 3

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 1

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 10

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 13

Συνοδευτικά, ο επισκέπτης βρίσκει μια προσεγμένη συλλογή από κρασιά που έρχονται απευθείας από φημισμένους ιταλικούς αμπελώνες — από το Πιεμόντε και την Τοσκάνη έως τη Σικελία. Κάθε φιάλη επιλέγεται με γνώμονα τη μοναδικότητα του terroir, για ένα αληθινό οινικό ταξίδι στις πλαγιές και τα αμπέλια της Μπότας.

Διαβάστε Επίσης

Εντός της σάλας δεσπόζει ο φούρνος από τον οποίο προέρχονται οι πίτσες, με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης ναπολιτάνικης φιλοσοφίας. Βασική πτυχή του Ma Che Vuoi και τη φιλοσοφίας του, το χειροποίητο κομμάτι: Από τα αλλαντικά και το ψωμί μέχρι τα φρέσκα ζυμαρικά ημέρας, κάθε τι φτιάχνεται με προσοχή, σεβασμό στην πρώτη ύλη και έμφαση στην εποχικότητα.

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 4

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 11

Συνυπάρχουν με καλή πρώτη ύλη που θέλει τα άλευρα και τα τυριά να εισάγονται από την Ιταλία, ενώ το κρέας και το ψάρι προέρχονται από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.

'Υπεύθυνος' για όσα φτάνουν στο πιάτο εδώ, ο σεφ Μάριος Ματζοράκης, ο οποίος ηγείται της κουζίνας, έχοντας πάντοτε την ίδια ακριβώς αρχή: Όλα να φτιάχνονται στο χέρι, με καλή πρώτη ύλη και φροντίδα.


Info

Καλαμιώτου 15, Αθήνα
Τηλ. 210 3248762
Καθημερινά από τις 16.00, Σαβ., Κυρ. από 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.