
Φιλοδοξώντας να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο το Dolce Far Niente, το Ma Che Vuoi έκανε πριν λίγες ημέρες πρεμιέρα στο αθηναϊκό κέντρο, σε έναν χώρο όχι άγνωστο για τους foodies της πόλης. Βλέπεις, ο αριθμός 15 της οδού Καλαμιώτου φιλοξενούσε ανέκαθεν ενδιαφέροντα σποτ σαν το Senios, το Loco ή το Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ.
Πλέον εκεί βρίσκεις ένα υβρίδιο spritzerίας - ιταλικού εστιατορίου - πίτσαρίας, που τιμά τόσο την όλο και πιο δημοφιλή διαδικασία του aperitivo όσο και εκείνη που άπτεται το τερέν των δημοφιλέστερων ιταλικών εδεσμάτων.


Τα μπουρμπουληθράτα ποτά αλλά και τα στιβαρά φαβορί του early drinking - από το κλασικό Aperol Spritz με την ισορροπία γλυκύτητας και πικράδας, μέχρι δημιουργικές παραλλαγές που αναδεικνύουν φρέσκες νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων- υπηρετούν το αφήγημα του Ma Che Vuoi στα του πίνειν happenings.




Συνοδευτικά, ο επισκέπτης βρίσκει μια προσεγμένη συλλογή από κρασιά που έρχονται απευθείας από φημισμένους ιταλικούς αμπελώνες — από το Πιεμόντε και την Τοσκάνη έως τη Σικελία. Κάθε φιάλη επιλέγεται με γνώμονα τη μοναδικότητα του terroir, για ένα αληθινό οινικό ταξίδι στις πλαγιές και τα αμπέλια της Μπότας.
Εντός της σάλας δεσπόζει ο φούρνος από τον οποίο προέρχονται οι πίτσες, με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης ναπολιτάνικης φιλοσοφίας. Βασική πτυχή του Ma Che Vuoi και τη φιλοσοφίας του, το χειροποίητο κομμάτι: Από τα αλλαντικά και το ψωμί μέχρι τα φρέσκα ζυμαρικά ημέρας, κάθε τι φτιάχνεται με προσοχή, σεβασμό στην πρώτη ύλη και έμφαση στην εποχικότητα.


Συνυπάρχουν με καλή πρώτη ύλη που θέλει τα άλευρα και τα τυριά να εισάγονται από την Ιταλία, ενώ το κρέας και το ψάρι προέρχονται από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.
'Υπεύθυνος' για όσα φτάνουν στο πιάτο εδώ, ο σεφ Μάριος Ματζοράκης, ο οποίος ηγείται της κουζίνας, έχοντας πάντοτε την ίδια ακριβώς αρχή: Όλα να φτιάχνονται στο χέρι, με καλή πρώτη ύλη και φροντίδα.
Info
Καλαμιώτου 15, Αθήνα
Τηλ. 210 3248762
Καθημερινά από τις 16.00, Σαβ., Κυρ. από 13.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.