Ma Che Vuoi: Για spritz και πίτσα στην Καλαμιώτου

Ένα ακόμη ιταλιάνικο σημείο αναφοράς εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας

Φιλοδοξώντας να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο το Dolce Far Niente, το Ma Che Vuoi έκανε πριν λίγες ημέρες πρεμιέρα στο αθηναϊκό κέντρο, σε έναν χώρο όχι άγνωστο για τους foodies της πόλης. Βλέπεις, ο αριθμός 15 της οδού Καλαμιώτου φιλοξενούσε ανέκαθεν ενδιαφέροντα σποτ σαν το Senios, το Loco ή το Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ

Πλέον εκεί βρίσκεις ένα υβρίδιο spritzerίας - ιταλικού εστιατορίου - πίτσαρίας, που τιμά τόσο την όλο και πιο δημοφιλή διαδικασία του aperitivo όσο και εκείνη που άπτεται το τερέν των δημοφιλέστερων ιταλικών εδεσμάτων

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 7

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 5

Τα μπουρμπουληθράτα ποτά αλλά και τα στιβαρά φαβορί του early drinking - από το κλασικό Aperol Spritz με την ισορροπία γλυκύτητας και πικράδας, μέχρι δημιουργικές παραλλαγές που αναδεικνύουν φρέσκες νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων- υπηρετούν το αφήγημα του Ma Che Vuoi στα του πίνειν happenings.

H spritzeria Ma Che Vuoi στο κέντρο της Αθήνας 3

No-image

No-image

No-image

Συνοδευτικά, ο επισκέπτης βρίσκει μια προσεγμένη συλλογή από κρασιά που έρχονται απευθείας από φημισμένους ιταλικούς αμπελώνες — από το Πιεμόντε και την Τοσκάνη έως τη Σικελία. Κάθε φιάλη επιλέγεται με γνώμονα τη μοναδικότητα του terroir, για ένα αληθινό οινικό ταξίδι στις πλαγιές και τα αμπέλια της Μπότας.

Διαβάστε Επίσης

Εντός της σάλας δεσπόζει ο φούρνος από τον οποίο προέρχονται οι πίτσες, με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης ναπολιτάνικης φιλοσοφίας. Βασική πτυχή του Ma Che Vuoi και τη φιλοσοφίας του, το χειροποίητο κομμάτι: Από τα αλλαντικά και το ψωμί μέχρι τα φρέσκα ζυμαρικά ημέρας, κάθε τι φτιάχνεται με προσοχή, σεβασμό στην πρώτη ύλη και έμφαση στην εποχικότητα.

No-image

No-image

Συνυπάρχουν με καλή πρώτη ύλη που θέλει τα άλευρα και τα τυριά να εισάγονται από την Ιταλία, ενώ το κρέας και το ψάρι προέρχονται από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.

'Υπεύθυνος' για όσα φτάνουν στο πιάτο εδώ, ο σεφ Μάριος Ματζοράκης, ο οποίος ηγείται της κουζίνας, έχοντας πάντοτε την ίδια ακριβώς αρχή: Όλα να φτιάχνονται στο χέρι, με καλή πρώτη ύλη και φροντίδα.


Info

Καλαμιώτου 15, Αθήνα
Τηλ. 210 3248762
Καθημερινά από τις 16.00, Σαβ., Κυρ. από 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Peloponnese Cocktail Festival: Η Πελοπόννησος σερβίρει τον πολιτισμό της σε κάθε cocktail

Το Peloponnese Cocktail Festival (PCF) έρχεται την Τετάρτη 2 Ιουλίου στη Μεγαλόπολη για να ενώσει 22 κορυφαία bars από όλη την Πελοπόννησο σε μια γιορτή γεύσης, δημιουργικότητας και τουριστικής εξωστρέφειας

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/06/2025

Sama Abdulhadi: Η techno υπερδύναμη επιστρέφει στο "Bolivar"

Στο πλευρό της, οι Mikee και Manolaco, δύο από τους πιο έμπειρους DJs της αθηναϊκής σκηνής.

Ο Denis Horvat στήνει στο "Bolivar" μια techno τελετουργία

Οι Mayans έρχονται με ακόμα ένα κορυφαίο international act στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ξέρουν (και) από cocktails

To Filadelfeia Cocktail Week επιστρέφει από 16 έως 21 Ιουνίου και σηκώνει το ποτήρι ψηλά.

Cocktails και σουβενίρ σε ένα από τα καλύτερα μπαρ της Νάξου

Στα σκαλοπάτια του Φάραγγα, κάτω από το μεγάλο φίκο, σε περιμένουν νέα signature cocktails από την Πόπη Σεβαστού αλλά και μερικές ακόμη εκπλήξεις.

Kyara, ένα ακόμη σπουδαίο μπαρ ανοίγει στη Βαρκελώνη

Ένα μεταμοντέρνο cocktail bar που εξερευνά μη συμβατικά υλικά και κλασικά ποτά, σε συνεργασία με τους πρωτοπόρους του Tayēr + Elementary, προστίθεται στην πανίσχυρη σκηνή της καταλανικής πρωτεύουσας.

Full Moon Party με Αλέξανδρο Χριστόπουλο και Deos

Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο πολυβραβευμένος DJ με τη διεθνή φήμη δίνει το δικό του μοναδικό στίγμα με αφορμή το νέο φεγγάρι.