Fine drinking α λα γαλλικά στο 'Avra'

Το The Great Sunday Club στο φημισμένο μπαρ του 'Four Seasons Astir Palace Hotel Athens' επανέρχεται, με μερικούς από τους καλύτερους mixologists της Γαλλίας.

Avra Bar at Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Η κρεμ ντε λα κρεμ του γαλλικού bartending θα παρευρεθεί στην επιστροφή του The Great Sunday Club, στην αθηναϊκή Ριβιέρα και στο 'Avra Bar' του 'Four Seasons Astir Palace Hotel Athens'. Οι επισκέπτες του εντυπωσιακού όσο και δημιουργικού μπαρ θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μερικούς από τους καλύτερους mixologists και bar visionaries του κόσμου σε ένα μέρος, δοκιμάζοντας τις ξεχωριστές τους δημιουργίες. 

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, από τις 18:30 έως τις 22:00, οι cocktail aficionados θα βιώσουν ένα σημαντικό κομμάτι -που παράλληλα είναι και η έναρξη- της εθνικής εβδομάδας γαστρονομίας "Merci Chef!".

Merci Chef! @Avra

Το εν λόγω event πραγματοποιείται έως την 1η Μαρτίου και φιλοξενείται από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, γιορτάζοντας τη φιλία μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών εθνών μέσα από επιδείξεις, masterclasses, γευσιγνωσίες και πολλά άλλα happenings, παρουσιάζοντας επίσης τις δεξιότητες των τεχνιτών του "Meilleur Ouvrier de France" (M.O.F./ Meilleur Ouvrier de France/ "Καλύτερος Τεχνίτης της Γαλλίας").

Fine drinking α λα γαλλικά στο 'Avra' 4

Το Avra, στο πλαίσιο του The Great Sunday Club, υποδέχεται τον πρώτο νικητή αυτού του διακεκριμένου βραβείου, τον Maxime Hoerth από το 'Bar Pompette' στο Τορόντο. "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συγκεντρώνουμε στην Αθήνα μερικούς από τους καλύτερους mixologists της Γαλλίας" σχολιάζει η Avra Bar Manager, Manon Kapfer. 

Ο Maxime Hoerth και ο Hugo Togni από το 'Bar Pompette' του Τορόντο

Με καταγωγή από το Στρασβούργο, ο συνιδιοκτήτης και ιδρυτής του 'Bar Pompette', ο Maxime Hoerth βραβεύτηκε με το διάσημο M.O.F. το 2011 και δεν του αρέσει τίποτα περισσότερο από το να μοιράζεται το ταλέντο του για εφευρετικά κοκτέιλ. Με φόντο τα διάσημα εστιατόρια της Γαλλίας, ο συνιδιοκτήτης Hugo Togni είναι παθιασμένος με τα μινιμαλιστικά ποτά που εντυπωσιάζουν. Από το 2020 που άνοιξε, το 'Bar Pompette' του Τορόντο έχει λάβει την 11η θέση στα 100 Καλύτερα Μπαρ στον Καναδά, την 15η θέση στα 50 Καλύτερα στην Αμερική και το Disaronno Highest New Entry Award 2023

Fine drinking α λα γαλλικά στο 'Avra' 1

Fine drinking α λα γαλλικά στο 'Avra' 2

Fine drinking α λα γαλλικά στο 'Avra' 3

Nico de Soto: Βραβευμένος ιδιοκτήτης και σύμβουλος μπαρ

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Παρίσι, η λαμπερή καριέρα του διάσημου mixologist Nico de Soto έχει αποσπάσει επαίνους στα πιο αναγνωρισμένα κοκτέιλ μπαρ του κόσμου. Από το Παρίσι μέχρι τη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο, τα μπαρ που ο Nico βελτίωσε τις δεξιότητές του, εμφανίζονταν τακτικά στις λίστες των Καλύτερων στον Κόσμο. Αφού συνίδρυσε το after-dark speakeasy 'Danico' στο Παρίσι το 2016, ο Nico συνέχισε να ανοίγει επιδραστικά κοκτέιλ μπαρ στο Μαϊάμι και το Λονδίνο. Το μοντέρνο στυλ του είναι εμπνευσμένο από παγκόσμιες γεύσεις και τεχνικές που ανακάλυψε στα ταξίδια του, ενώ οι δημιουργίες του στο 'Avra' αποτελούν φόρο τιμής στην πατρίδα του. 

Ο Corentin Gaudin από το 'Danico' του Παρισιού

Το κομψό κοκτέιλ μπαρ του Nico de Soto, το 'Danico' (νο.51 στη λίστα 51-100 των The World's 50 Best Bars 2023) φέρνει speakeasy vibes από το Μπρούκλιν στο πρώην κατάστημα Jean Paul Gaultier του Παρισιού. Ο ταλαντούχος Bar Manager Corentin Gaudin, βασίζεται στις εντυπωσιακές δεξιότητες που έχει αποκτήσει από τη λαμπρή καριέρα του, και θα παρουσιάσει στο The Great Sunday Club εμβληματικές γαλλικές γεύσεις στα ποτά του. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.