Γνωρίστε τον μεγαλύτερο αμπελώνα της χώρας στο Peloponnese Wine Festival

peloponnese wine festival

Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανταποδίδουν την αγάπη του οινόφιλου κονού και επισκέπτονται για μια ακόμη φορά την Αθήνα, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 στο .Athenaeum Intercontinental. Το Peloponnese Wine Festival , η σημαντικότερη συλλογική παρουσίαση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα έρχεται για 16η χρονιά  με σκοπό να αναδείξει τα κρασιά του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας. 51 μέλη -οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) θαυποδεχθούν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες φέρνοντας μαζί τους περισσότερες από 500 διαφορετικές ετικέτες κρασιών. 

peloponnese_wine_fest

Aποτελώντας ένα "μανιφέστο" των αρετών του Πελοποννησιακού κρασιού, το Peloponnese Wine Festival δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά του νοτιότερου αμπελώνα της ηπειρωτικής χώρας, με την αφθονία καλλιεργούμενων ποικιλιών, την πληθώρα διαφορετικών στυλ που παράγονται, την μοναδικότητα των αμπελουργικών ζωνών και το εύρος των ποιοτικών παραγωγών που τοποθετούν το ελληνικό κρασί, συνολικά, στην επόμενη μέρα. Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο συγκεντρώνει κλασικούς και νέους παραγωγούς που "συναλλάσσονται" με το κοινό μέσα από τα σπουδαία κρασιά που παρουσιάζουν.

Η φετινή έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό της κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, από ορεινούς μέχρι παραθαλάσσιους αμπελώνες, από παραδοσιακές ή καινοτόμες τεχνικές, από νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και τις διάσημες Προστατευόμενης Ονομασίες Προέλευσης και Προστατευόμενης ΓεωγραφικήςΈνδειξης ζώνες, που αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir. Η έκθεση αποτελεί ένα δυναμικό και εξελισσόμενο πεδίο ανακάλυψης για κάθε επαγγελματία και οινόφιλο.

Vintage hall

Vintage Hall

Παράλληλα, το Peloponnese Wine Festival, επιστρέφει στις εντυπωσιακές παράλληλες δράσεις, οργανώνοντας ένα θεματικό tasting με παλαιές χρονιές κρασιών που έχουν επιλέξει οι παραγωγοί και θα λάβει χώρα στην αίθουσα Athenaeum Conference που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αίθουσα Αφροδίτη. Το λεγόμενο "Vintage Hall” θα λειτουργεί από τις 15:00 – 20:00 και η είσοδος θα είναι δυνατή με ένα έξτρα αντίτιμο στο εισιτήριο. Η γευστική δοκιμή θα αναδείξει τις δυνατότητες παλαίωσης των κορυφαίων λευκών και ερυθρών κρασιών του πελοποννησιακού αμπελώνα. 20 λευκά κρασιά, από 8 διαφορετικές ποικιλίες και 26 ερυθρά από 10 διαφορετικές ποικιλίες είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσουν με το βάθος και το εύρος που έχει εκπροσωπηθεί ο Πελοποννησιακός αμπελώνας σε αυτή την παράλληλη δράση.


Info

Ώρες: 12.00-21.00
Εισιτήρια: €12 με προαγορά μέσω more.gr / €15 στο ταμείο/ €10 φοιτητικό
€20 για συμμετοχή και tasting στο "Vintage Hall"
Περιλαμβάνεται αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.peloponnesewinefestival.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.