Jacob & Co. x Alec Monopoly: Η υψηλή ωρολογοποιία συναντά το σκωτσέζικο ουίσκι

Το περίφημο brand κυκλοφόρησε το πρώτο του ουίσκι, σε μόλις 2.000 φιάλες. Είναι, φυσικά, περιζήτητο και πανάκριβο.

Jacob & Co. x Alec Monopoly Limited Edition Whisky

Ο περιβόητος οίκος ωρολογοποιίας Jacob & Co αποφάσισε να βουτήξει στα πελάγη των high-end spirits, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο τις διάσημες όσο και πανάκριβες συλλογές των κοσμημάτων και των ρολογιών που κατά καιρούς έχει λανσάρει.

Δημιουργεί λοιπόν το πρώτο του ουίσκι, με την ειδική έκδοση 'Jacob & Co X Alec Monopoly Limited Edition Whisky' να κυκλοφορεί σε μόλις 2.000 φιάλες. O Master Blender Andrew Rankin δημιούργησε ένα blend 30 ετών (κάτι που σημαίνει πως το πιο νεαρό ουίσκι σε αυτό μετρά τρεις δεκαετίες ζωής), το οποίο εν συνεχεία αποθηκεύτηκε σε ένα ειδικό μπουκάλι που κατασκευάστηκε από το Constellation X και φιλοτεχνήθηκε από τον Νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Alec Monopoly (κατά κόσμο, Alec Andon).

Jacob & Co. x Alec Monopoly ουίσκι 1

Το 'Jacob & Co. x Alec Monopoly Limited Edition' θεωρείται ήδη ένα από τα πιο exclusive ουίσκι του πλανήτη, τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που έχουν λανσαριστεί τα τελευταία χρόνια. Ο Andrew Rankin συγκέντρωσε και ανέμειξε μερικά από τα καλύτερα σκωτσέζικα ουίσκι από το 1ο και το 2ο γέμισμα σε βαρέλια αμερικανικής βελανιδιάς, πριν τα μεταφέρει σε νέα bourbon casks, σε μία διαδικασία που κράτησε για τον ίδιο 4 ολόκληρα χρόνια. Διόλου τυχαία, κάθε φιάλη του κοστίζει €2.500.

Jacob & Co. x Alec Monopoly ουίσκι 4

Το decanter που φιλοξενεί τον πόσιμο χρυσό είναι μία bespoke δημιουργία, που φέρει ατόφια τη σφραγίδα του street and contemporary artist Alec Monopoly, ο οποίος αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της Jacob & Co. Ο Monopoly προσέθε ένα έξτρα στρώμα γκράφιτι στην υπάρχουσα πολυπλοκότητα του μπουκαλιού-έργου τέχνης καθιστώντας το, ένα ΄παιδί' της σημερινής εποχής και αναβαθμίζοντάς το με χρώματα και γραμματοσειρές, που φέρουν την υπογραφή του. 

Jacob & Co. x Alec Monopoly ουίσκι 3

Jacob & Co. x Alec Monopoly ουίσκι 2

Η πλειοψηφία των φιαλών του 'Jacob & Co X Alec Monopoly Limited Edition Whisky' αναμένεται αργά ή γρήγορα να καταλήξουν σε δημοπρασία, κάτι που σημαίνει πως η τιμή τους μπορεί να πολλαπλασιαστεί.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.