Το 'Bless Me Father' έρχεται στην Καρύτση και θα συζητηθεί

Cocktails από τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο, bar food από τον Ασημάκη Χανιώτη και ιδιαίτερη αισθητική για το νέο μπαρ του κέντρου, που καταφθάνει προσεχώς.

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση © Zitateam architects

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη θα εμπλουτιστεί πάρα πολύ σύντομα η πιάτσα της πλατείας Καρύτση. Το 'Bless Me Father' ανοίγει τις πόρτες του στα μέσα Σεπτεμβρίου (οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ημερομηνία κοντά στις 20 του τρέχοντος μήνα), όντας μία συνέργεια των Δημήτρη Τσάλα ('The Bank Job') και Άγγελου Βάκρινου ('Godmama’s Yard') μαζί με τους Δημήτρη Μπίτσο και Λεωνίδα και Γιώργο Σαμπαζιώτη, που έρχονται να δημιουργήσουν μία ακόμη πινέζα στην αναγεννημένη από ό,τι φαίνεται γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου.

All day με focus στη μπάρα, δυνατές υπογραφές σε φαγητό και ποτό

Τι ακριβώς θα είναι λοιπόν το 'Bless Me Father'; Ένα ολοήμερο σποτ με έμφαση στο κομμάτι του μπαρ (αισθητικό highlight η επιβλητική μπάρα), στιβαρό design, καναπέδες και σεπαρέ εξομολόγησης - η γειτνίαση με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου δε γνωρίζουμε αν έπαιξε ρόλο σε αυτό ή στην ονομασία του μαγαζιού αλλά η σύνδεση γίνεται από μόνη της εδώ που τα λέμε. Για την όλη αρχιτεκτονική μελέτη και το design του μαγαζιού έχουν μεριμνήσει ο Ζήσης Παπαμίχος και η Zita team architects.

Μιλήσαμε με τον Ασημάκη Χανιώτη, το νεαρότερο σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous, το concept store στην Μαυρομιχάλη, στα Εξάρχεια 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι ημέρες εδώ θα ξεκινούν από νωρίς το πρωί με speciality coffee και brunch (το αυγό θα τοποθετηθεί στο επίκεντρο των σχετικών πιάτων). Αργότερα, θα ακολουθεί η κάρτα του φαγητού, που φέρει την υπογραφή του Ασημάκη Χανιώτη (executive chef του λονδρέζικου, βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin 'Pied à Terre'), με προτάσεις που θα ισορροπούν ανάμεσα στο comfort και το high end: Επιλογές από σεβίτσε και καρπάτσιο μέχρι κοτομπουκιές, sando και pasta, που γέρνουν περισσότερο στη λογική του bar food.

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση 2
© Zitateam architects

Το νέο μπαρ Bless Me Father στην πλατεία Καρύτση 1
© Zitateam architects

Σχετικά με τα όσα θα πίνει κάποιος στο 'Bless Me Father', κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν τα ποτά του θα είναι 'καθαγιασμένα' αλλά πιθανότατα θα έχουν το ενδιαφέρον τους και σίγουρα θα καταναλώνονται με ευχαρίστηση, όπως συμβαίνει πάντοτε με τις λίστες που επιμελείται ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει κι εδώ, με τον πολυτεχνίτη bartender/ bar consultant να δημιουργεί 8 signature προτάσεις, στη δική του πάντοτε φιλοσοφία.

Περισσότερα, πολύ σύντομα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.