Για bar hopping στην Ασκληπιού

Αν ένας μόνο δρόμος των Εξαρχείων μαγνητίζει την προσοχή για όσα συμβαίνουν γύρω από την μπάρα, τότε αυτός βρίσκεται ανάμεσα από τις Ιπποκράτους, Μασσαλίας και Δαφνομήλη.

Φάλαινα Ασκληπιού 'Φάλαινα' © Λεωνίδας Τούμπανος

Πολλοί την χαρακτηρίζουν σαν την πιο cool οδό της Νεάπολης Εξαρχείων και άλλοι σαν έναν πάντοτε hot δρόμο. Τους καταλαβαίνω απόλυτα. Η Ασκληπιού ανέκαθεν συγκέντρωνε το ενδιαφέρον, συνδυάζοντας το μποέμ με το χαλαρό, τις γνώριμες φάτσες με τους newcomers και τα places to be με τα πιο διαχρονικά στέκια. Εκτός από αυτά, διαθέτει και κάποια πολύ ιδιαίτερα μπαρ, που την καθιστούν σχετικό προορισμό για ένα ποτό – ή και περισσότερα. Σε μέρη σαν τα παρακάτω.

Ξεκινώντας από τα χαμηλά της και τον αριθμό 22, το "Knave" είναι η πρώτη στάση στην όποια μπαρότσαρκα συμβεί εδώ. Έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι, στο σημείο που κάποτε συναντούσες τον "Ρινόκερω". Το μπαρ που υπογράφουν οι Λέλος Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Θανάσης και Δημήτρης Μπούκουρης θα πας για τον urban χαρακτήρα, τα ιδιοσυγκρασιακά ποτά και τις RnB, soul και old school house μουσικές.

Knave Ασκληπιού
© Λεωνίδας Τούμπανος
"Knave"

Έπειτα, αναδύεται μπροστά σου η "Φάλαινα". Το εν λόγω μπαρ άνοιξε τις πόρτες του στην εκπνοή του 2018 και αποτέλεσε μία από τις πιο ντιζαϊνάτες προσθήκες στην μπαρότσαρκα των Εξαρχείων. Το μικρό, παλιό ιχθυοπωλείο μεταμορφώθηκε σε λιλιπούτειο σποτ με εξαιρετικό ντιζάιν, αλλά και χιούμορ. Διατηρεί ακόμη στοιχεία στη διακόσμηση που παραπέμπουν σε ιχθυοπωλείο.

© Λεωνίδας Τούμπανος
"Φάλαινα"

Παραμένοντας υπό τον βυθό και στο 53 πια, το "Υποβρύχιο" ξεκίνησε σαν καφενείο για ρακές και μεζέδες. Εξελίχθηκε σε ένα feelgood μπαρ με value for money ποτά,  jazz και ambient μουσικές και του αρέσει να ανεβάζει στροφές όσο τα φώτα χαμηλώνουν.

Η πιο πρόσφατη άφιξη στην περιοχή συναντάται στο νούμερο 61 της Ασκληπιού, μετρά μόλις λίγες εβδομάδες ζωής και ονομάζεται "Στέπα". Το νέο all day bar αποτελεί μία σύμπραξη των ανθρώπων του κυψελιώτικου χιτ "It’s a Βίλατζ" και εκείνους του δημοφιλούς "Λούβρου" στην Ερατοσθένους. Ο industrial χώρος με τις προσεγμένες λεπτομέρειες και τη μεγάλη μπάρα, καθώς και τα πάντοτε ολοζώντανα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο στη γωνία με τη Δερβενίων ντύνονται με ένα μουσικό μωσαϊκό από soul, indie, trip hop και old school house και hip hop κομμάτια, σε ένα γενικότερα ταιριαστό setup. Στα του πίνειν, ο head bartender Κώστας Χατζής είναι αυτός που φροντίζει για μία ενδιαφέρουσα κάρτα με twisted classics ενώ το μενού του φαγητού εδώ επιμελείται ο Αντώνης Μαλίκι, με προτάσεις που πατούν σε ετερόκλητα τερέν αλλά δείχνουν να δένουν κάτω από ένα κοινό concept - αυτό του ενδιαφέροντος bar food.

© Λεωνίδας Τούμπανος
 "Στέπα"

Φινάλε στο "Santarosa". Το καθαρόαιμο ποτάδικο με το στενόμακρο εσωτερικό χώρο και την κινηματογραφική, μεγάλη ξύλινη μπάρα έχει δομήσει ένα ισχυρό στάτους προτίμησης τα τελευταία χρόνια στις εξαρχιώτικες νύχτες. Υπηρετώντας και το concept του dive bar, σερβίρει κλασικά ποτά και αγαπά τις ψαγμένες μουσικές. Διόλου τυχαία, ένα από τα αγαπημένα των Αθηναίων bartenders. Αυτοί ξέρουν.

© Λεωνίδας Τούμπανος
"Santarosa"

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Santarosa

Ασκληπιού 69, Εξάρχεια
  • Bars

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, Εξάρχεια
  • Bars

Knave

Ασκληπιού 22, Εξάρχεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.