Το Gibson’s είναι ένα gin για αληθινούς gin lovers

Το αγγλικό και πολυβραβευμένο gin με τον αυθεντικό και premium χαρακτήρα προστίθεται στο portfolio της Granikal.

Το αγγλικό τζιν Gibson's @gibsons_gin

Μιλώντας για το London dry gin δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά σε ένα gin που κατάγεται από το Λονδίνο, καθώς ο όρος αναφέρεται αποκλειστικά, πλέον, στη διαδικασία παραγωγής του. Η επίσημη νομοθεσία για αυτό, που θεσπίστηκε το 2008, αναφέρει πως για να συμπεριληφθεί ένα απόσταγμα στην κατηγορία θα πρέπει να αποστάζεται σε συνεχόμενη στήλη για τουλάχιστον 40% ABV, να επιτρέπεται σε αυτό μόνο η προσθήκη φυσικών συστατικών (κατά κύριο λόγο βοτάνων) στην απόσταξη και μετά το πέρας αυτής να επιτρέπεται μόνο η προσθήκη νερού και (ελάχιστης) ζάχαρης. 

Παρότι το gin θεωρείται κάτι σαν το "εθνικό ποτό" της Αγγλίας, οι απαρχές του βρίσκονται στην Ολλανδία και βασίζονται στο genever, που ανακαλύφθηκε από τους Βρετανούς τον 17ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της Ολλανδικής Επανάστασης. Φυσικά, μετέφεραν την τεχνογνωσία στο Νησί, εκεί όπου περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα, το gin ήρθε να συναντήσει την εφεύρεση του Coffey still (η συνεχόμενη στήλη απόσταξης για την οποία διάβασες προηγουμένως), κυρίως σε αποστακτήρια της βρετανικής μητρόπολης. Το dry gin ξεκίνησε να γίνεται μόδα, να γνωρίζει πρωτοφανή επίπεδο δημοφιλίας, να χρησιμοποιείται σε cocktails και να αποτελεί το αγαπημένο ποτό της αριστοκρατίας. 

Ένας από τους αυθεντικότερους εκπροσώπους του είδους είναι το πολυβραβευμένο Gibson’s Gin. Αποστάζεται στην Αγγλία, και παράγεται σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο, ακολουθώντας μια μοναδική συνταγή. Αποκαλύπτει αισθητές νότες από δροσερά μούρα άρκευθου, κόλιανδρου, ρίζα αγγελικής και φλούδας λεμονιού ενώ το φινίρισμα του αφήνει νότες ψημένων μπαχαρικών, μια βουτυρώδη και κρεμώδη υφή, προσφέροντας έτσι ένα απαλό και ζεστό τελείωμα. Λειτουργεί δε, εξαιρετικά εντός gin-tonic αλλά και σαν μία αρκετά καλή βάση για τα πιο δημοφιλή gin-based cocktails. 

Gibson’s Gin 1

Το αξιοσημείωτο με το Gibson’s είναι πως πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα brands της κατηγορίας σε χώρες που δεν είναι ακριβώς γνωστές για την αγάπη τους προς τα αρκευθούχα ποτά, όπως η Σουηδία και η Γαλλία. Αναγνωρίζεται μάλιστα ως το νο.1 gin brand στην τελευταία και γενικότερα το συναντά κανείς στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό top-10, ενώ είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. 

Πρόσφατα, προστέθηκε στο portfolio της Granikal, που επεκτείνει έτσι τη συνεργασία της με τον γαλλικό όμιλο La Martiniquaise και μετά τη Vodka Poliakov και τo Saint James Rhum Agricole, γίνεται ο αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας στη χώρα μας για το Gibson’s Gin.

Στο portfolio συμπεριλαμβάνεται επίσης και το υπόλοιπο range του Gibson’s Gin, που αποτελείται από το Gibson's Blood Orange (37,5% ABV/ 700ml/ αρωματισμένο με φυσικές νότες από φρέσκο σαγκουίνι, αποτελώντας έτσι μια πολύ καινοτόμα και απολαυστική παραλλαγή) και Gibson's Pink (37,5% ABV/ 700ml/ αυθεντική συνταγή με δροσιστικές φυσικές νότες φράουλας και ροδοπέταλου).

Gibson’s Gin 2

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.