Το "Terroirist" δίνει οινικό ενδιαφέρον στο Χαλάνδρι

Η πιο cool γειτονιά των βορείων προαστίων υποδέχεται ένα ολοκαίνουριο σποτ για κρασί.

Το wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι

Οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου δεν είναι άγνωστοι στον κόσμο της εστίασης, καθώς έχουν παρουσιάσει ενδιαφέροντα projects στη γειτονιά τους -βλέπε Χαλάνδρι- όπως τα "Penny Lane" και "9Βήτα Home Bar". Αυτή τη φορά, μαζί με το συνεργάτης τους, Δαμιανό Ασημένιο παρουσιάζουν ένα νέο wine bar που ακούει στο όνομα "Terroirist".

Στο Χαλάνδρι για κρασί

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι τρεις συνεργάτες ανακάλυψαν σχετικά πρόσφατα το κομμάτι του κρασιού και γοητεύτηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τόσο, που αποφάσισαν να κάνουν κάτι σχετικά με αυτό. "Προσωπικά, με συναρπάζει το ό,τι μιλάμε για ένα ζωντανό πράγμα, που δε γίνεται να σταματήσεις να πειραματίζεσαι με αυτό. Άνοιξε μπροστά μας ένας καινούριος κόσμος και θέλαμε να ασχοληθούμε. Να φτιάξουμε κάτι που θα έχει ουσία" μου λέει ο Δημοσθένης Γεωργίου σχετικά.

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το "Terroirist" άνοιξε τις πόρτες του τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου και στεγάζεται εντός μίας παλιάς μονοκατοικίας από τη δεκαετία του 1960, που φέρει την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Nine Design -που μεταξύ άλλων βρίσκεται πίσω και από projects όπως το "The Clumsies" και το "The Dalliance House"- ενώ η αισθητική ισορροπεί ανάμεσα στο industrial και το θεατράλε, δίχως όμως υπερβολές και αρκετά από τα στοιχεία του αρχικού χώρου να έχουν διατηρηθεί.  

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Terroirist, ένα νέο wine bar στο Χαλάνδρι 2023
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με βασικό motto το "In vino veritas", φιλοδοξεί να αποκαλύψει τη δική οινική αλήθεια σε κάθε φίλο του κρασιού ή οποιονδήποτε φιλοδοξεί να γίνει τέτοιος. Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά έχει διαμορφώσει μία λίστα με 80 ετικέτες, όπου ο ελληνικός αμπελώνας υπερέχει ανεπαίσθητα, συνυπάρχοντας με κλασικές ευρωπαϊκές επιλογές αλλά προτάσεις του Νέου Κόσμου. Σε ποτήρι θα βρεις περίπου 40 εξ' αυτών, ενώ σταδιακά το οινικό μενού θα εμπλουτίζεται ποσοτικά και ποιοτικά.

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο "Terroirist" όμως έχει δοθεί και πολύ μεγάλη προσοχή στο φαγητό, εκεί όπου ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρια Michelin σεφ Άγγελος Λάντος έχει επιμεληθεί ένα μενού, εξόχως ταιριαστό με το κρασί.


Info

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι
Tηλ. 216 0046388
Καθημερινά από τις 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.