Για bar hopping στο Κουκάκι

Τελικά, πού περνάμε καλά τα βράδια στη γειτονιά του Airbnb;

Μπαρ στο Κουκάκι

Κάπου ανάμεσα σε ταξιδιώτες με σακίδια στην πλάτη που αναζητούν το Airbnb τους, περαστικούς από και προς το Ηρώδειο ή τη Στέγη, φοιτητές και foodies που προσπαθούν να ανακαλύψουν το next best thing ή τέλος πάντων εκείνο που θα έχει φάση για το επόμενο διάστημα, στο Κουκάκι υπάρχουν και μπαρ. Και μόνο αδιάφορα δεν είναι.

Μπαρ-αφορμές για νυχτερινή βόλτα στο Κουκάκι

Ξεκινώντας την "κατηφόρα" από το σύνορο που δημιουργούν οι οδοί Χατζηχρήστου και Ροβέρτου Γκάλι, το "Tiki Bar Athens" είναι από τα πρώτα μέρη που συναντώνται. Στον 17ο χρόνο της λειτουργίας του, πια, είναι ένα από εκείνα τα μέρη που όχι μόνο έφεραν αλλά και καθιέρωσαν το κάτι διαφορετικό στο χάρτη της μπάρας.

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, εδώ ακολουθείται πιστά η πολυνησιακή κουλτούρα των κοκτέιλ, με έναν τρόπο εξωτικό και νόστιμο, σε ένα χώρο που η διακόσμηση (με λεοπάρ καθίσματα, ψάθινα φωτιστικά, cult εξώφυλλα δίσκων, φυτά κ.ά.), αλλά και τα feelgood vibes σού φτιάχνουν πολύ εύκολα τη διάθεση.

> Διάβασε ακόμη: Πραξιτέλους σε ενδιαφέρον update

Μόλις λίγα μέτρα δυτικότερα, η μικροσκοπική deli-spritzeria "Drupes & Drips" αποτέλεσε ένα από τα πρώτα μέρη της πόλης που καθιέρωσαν την κουλτούρα του χαμηλόβαθμου αλκοόλ και του aperitivo, δημιουργώντας φανατικούς guests στον ξύλινο πάγκο του στην είσοδο, στα δύο μπαρ, στα παράθυρα και στα αναδιπλούμενα "τραπεζάκια" στον τοίχο απέναντι.

Μπαρ Κουκάκι_Drupes & Drips

Προχωρώντας προς τη γωνία της Φαλήρου με την Μάρκου Μπότσαρη, υπάρχει το "KINONÓ". Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, πίσω στο 2015, συνέβαλε στη διαμόρφωση της ευρύτερης hip πιάτσας, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων για την μπάρα του - μία από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες της Αθήνας.

Μπαρ Κουκάκι_Kinono

Στον αριθμό 60 της Βεΐκου, μία απαραίτητη στάση για τους λάτρεις της μπύρας αλλά και της κουλτούρας του gypsy brewing ή της tiki ζυθοποίησης αν προτιμάς. Το taproom "Blame the Sun" εμπνέεται από το καλιφορνέζικο beach life και σχεδόν όλοι περνούν για μία Beach Bum Tropic Ale.

Μπαρ Κουκάκι_Blame the Sun taproom

Συνεχίζοντας, δε γίνεται να διασχίσεις τη Φαλήρου και να μην κοντοσταθείς στο "Μπελ Ρέυ". Το παλιό λιπαντήριο αυτοκινήτων που έκανε γενικό ρετούς και μετατράπηκε σε μπαρ ήταν από τα πρώτα hits εκείνης ακριβώς της περιόδου -περίπου μία δεκαετία πίσω- που το Κουκάκι ακουγόταν περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή.

Μπαρ Κουκάκι_Μπελ Ρέυ

Προς το φινάλε της Δημητρακοπούλου, ο "ΆνθρωπΑΣ" του ηθοποιού Βασίλη Γιακουμάρου -που έχει για μασκότ τον σκύλο του, Σπόρο- δομεί γύρω από την μπάρα του τη δική του κοινότητα, με κλασικά κοκτέιλ, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες και μουσικές από τα 60s μέχρι τα 80s.

Για το τέλος, αφήσαμε τις πιο πρόσφατες προσθήκες που έχουν κάτι να πουν και αποτέλεσαν μία ακόμη αφορμή για να ρίξουμε μία ματιά στη γειτονιά και όσα διαδραματίζονται σε αυτή όταν ο ήλιος δύσει.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν η Μαυρομιχάλη είναι ο επόμενος hot δρόμος των Εξαρχείων;

Τον περασμένο Ιούλιο, η κουκακιώτικη μπαρογραφία εμπλουτίστηκε με το "Babushka", ένα σημείο που αγαπά την pop κουλτούρα, τα straight ποτά και τα κλασικά cocktail, τη μουσική και τα μεγάλα χαμόγελα. Φέρει την υπογραφή της Φιλιώς Κορολόγου και του Ιωακείμ Σιδηρόπουλου.

Μπαρ Κουκάκι_Babushka

Η τελευταία άφιξη της περιοχής συστήθηκε πριν μερικές εβδομάδες, εκεί όπου ο πεζόδρομος της Γεωργίου Ολυμπίου τέμνεται από την οδό Δημητρακοπούλου. Το "Feelin' Good" είναι η πραγμάτωση της ιδέας των Αλέξανδρου Δοντά, Γιώργου Λαμπρινίδη και Νίκου Κώνστας για ένα μέρος που θα ισορροπεί ανάμεσα στο new age αμερικάνικο jazz spot και το upscale dirty street bar, προσαρμοσμένο στην αθηναϊκή πραγματικότητα της μπάρας και έχοντας φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ένα γενικότερο γευστικό σημείο.

Μπαρ Κουκάκι_Feelin Good

Σε αυτό θα πιεις modern classics ποτά που εμπνεύστηκαν κάποιοι από τους πιο επιδραστικούς τύπους του industry στις αρχές του 21ου αιώνα και θα φας προσεγμένο bar food υπό την επιμέλεια του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Μπελ Ρέυ

Φαλήρου 88 & Γεωργάκη Ολυμπίου, Κουκάκι
  • Bars

Κινονό

Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι
  • Bars

Blame the sun taproom

Βεΐκου 60, Κουκάκι
  • Bars

Babushka

Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι
  • Bars

Feelin' Good

Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.