"The Rooftop", όχι μία ακόμη αθηναϊκή ταράτσα

Το open air μπαρ στην κορυφή του "Selina" στρέφει το ενδιαφέρον στα ορεινά της πλατείας Θεάτρου.

The Rooftop Athens @Selina στην πλατεία Θεάτρου

Δεν είναι μόνο ιδέα μας αλλά όλο και περισσότερες under the radar γειτονιές της Αθήνας αρχίζουν να παρουσιάζουν κινητικότητα. Ή πιο ορθά, να επανέρχονται ή να προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο -συνήθως μετά από δεκαετίες στο παρασκήνιο- στο προσκήνιο. Το βλέπουμε με την Κυψέλη, πιθανότατα να το δούμε με την Βικτώρια και, σίγουρα, κάτι τρέχει και στην πλατεία Θεάτρου. Στην τελευταία, προστέθηκε πρόσφατα μία νέα, εξαιρετικά feelgood ταράτσα με ηχηρή υπογραφή. Το πιο-ότι-λέει-το-όνομά-του-δε-γίνεται "The Rooftop Athens" του ξενοδοχείου "Selina" (σ.σ. αλυσίδα με καταλύματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη που απευθύνεται σε κάθε είδους nomads) καταφθάνει για να δώσει λίγο πιο έντονα vibes σε εκείνα τα μέρη που βλέπουν την πόλη από ψηλά και στα οποία θα ξεκαλοκαιριάσουν Αθηναίοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας. 

Αθήνα, ξανά, από ψηλά

The Rooftop Athens @Selina στην Πλατεία Θεάτρου 1

To open air μπαρ στην κορυφή του "Selina" φέρει τη σφραγίδα της ομάδας των πολύ επιτυχημένων "Noah", "Tyler’s", "Lost" και"Diego". Δε θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων την πλειοψηφία των αντίστοιχων προσπαθειών σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης, καθώς δεν έχει πάνω του οτιδήποτε θα μπορούσε να το εντάξει στη σφαίρα του 'τουριστικού'. Αντιθέτως, είναι ανεπιτήδευτα χαλαρό και προσεκτικά φτιαγμένο, με θέα που εκτείνεται σε κάθε σημείο του αστικού ορίζοντα.

The Rooftop Athens @Selina στην Πλατεία Θεάτρου 2

Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το "The Rooftop" είναι το πλήθος και η ποικιλία των events που λαμβάνουν χώρα εδώ: Από lives και DJ sets μέχρι οινογευσίες και θεματικά μπάρμπεκιου, σε μία ζωντανή λίστα που ανανεώνεται διαρκώς και μπορείς να ενημερώνεσαι τακτικά γι' αυτήν μέσω των social media

Στο κομμάτι της γεύσης, η Έλενα Σαράντη έχει δημιουργήσει ένα μικρό και ευέλικτο comfort μενού που περιλαμβάνει προτάσεις για πρωινό καθώς και all day πιάτα. Στο μπαρ, η επιμέλεια των ποτών ανήκει στον Βασίλη Νικήτα, με cocktails που πατούν σε κλασικές συνταγές με ιδιαίτερα twists. Την -μαζεμένη αλλά έξυπνη- οινική λίστα υπογράφει ο Γιώργος Καραμπίνης, με σαφές focus στα φυσικά κρασιά. 

The Rooftop Athens @Selina στην Πλατεία Θεάτρου 5

The Rooftop Athens @Selina στην Πλατεία Θεάτρου 3

The Rooftop Athens @Selina στην Πλατεία Θεάτρου 4

Σύντομα, στον ευρύτερο χώρο θα λειτουργεί μία prive 'υπο-ταράτσα' με ακόμη πιο εντυπωσιακή θέα ενώ παράλληλα στο ισόγειο του ξενοδοχείου τρέχει ένα ακόμη project: To "The Evil Eye" είναι ένα pop up concept με bagels και cold pressed juices, που από τη νέα σεζόν θα μεγαλώσει σε επιλογές και διάρκεια (πχ θα σερβίρει μέχρι το βράδυ και όχι μόνο πρωινό).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.