«Uncle Tan’s»: Σιγκαπούρη-Πειραιάς... ένα ντιζαϊνάτο μπαρ δρόμος!

Επισκεφτήκαμε το νέο μπαρ του λιμανιού, τσουγκρίσαμε με δυσεύρετα ποτά από τη μακρινή Ανατολή και δοκιμάσαμε νόστιμα κοκτέιλ που συνδυάζουν την ευρωπαϊκή με την ασιατική drinking κουλτούρα.

«Uncle Tan’s»: Σιγκαπούρη-Πειραιάς... ένα ντιζαϊνάτο μπαρ δρόμος!

Το Singapore Sling είναι ένα από τα αγαπημένα μου κοκτέιλ, το οποίο σπανίως συναντάς στις λίστες των αθηναϊκών μπαρ. Όταν, λοιπόν, άκουσα ότι ένα νέο μπαρ στον Πειραιά το σερβίρει και μάλιστα έχει ως σύνθημά του το «let’s make Singapore sling great again», ήξερα ότι έπρεπε να το επισκεφτώ. Ο λόγος για το «Uncle Tan’s drinking house», το οποίο εγκαταστάθηκε πριν από ένα μήνα δίπλα στα αδερφάκια του, «Rockfellas» και «Nazaré Surf bar», συμπληρώνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα θεματική πιάτσα στο πάνω διάζωμα της Μαρίνας Ζέας.

Οι δημιουργοί του Θάνος Σεμιτέκολος («Rockfellas», «Nazaré Surf bar»), Γιάννης Σεμιτέκολος («Rockfellas», «Nazaré Surf bar», «Alati Divine Greek Cuisine» στη Σιγκαπούρη) και Γιάννης Μάλλιος («Nazaré Surf bar») με αυτό το τελευταίο τους εγχείρημα θέλησαν να μεταφέρουν την ασιατική fine drinking κουλτούρα στον Πειραιά. Και το κατάφεραν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο: Σε συνεργασία με την ταλαντούχα ομάδα του Studio Materiality, που ανέλαβε το ντιζάιν, δημιούργησαν έναν fun χώρο εμπνευσμένο από τη ζωή και τα πάθη ενός φανταστικού ήρωα, του Σιγκαπουριανού θείου Ταν.

«Uncle Tan’s»: Σιγκαπούρη-Πειραιάς... ένα ντιζαϊνάτο μπαρ δρόμος! - εικόνα 1
Ο χώρος είναι γεμάτος με memorabilia του Θείου Ταν

Για να με βάλει στο κλίμα του κόνσεπτ, ο Θάνος Σεμιτέκολος μου υπέδειξε να διαβάσω την ιστορία του φανταστικού θείου, την οποία θα βρείτε γραμμένη σε έναν από τους τοίχους του μαγαζιού κι έχει ως εξής: Ο Ταν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σιγκαπούρη το 1953, ζώντας με τη μητέρα του, η οποία διατηρούσε καντίνα. Σπούδασε βιολογία, ωστόσο το μεγάλο του πάθος και ασχολία ήταν το bird fortune telling. Όταν ήταν 23 χρονών, εμφανίστηκε στην πόρτα του ο Πειραιώτης Γιάννης, ο άγνωστος μέχρι τότε αδερφός του, τον οποίο σύντομα ακολούθησε στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω του τη Σιγκαπούρη. Έτσι γνώρισε και τις δύο ανιψιές του, οι οποίες αρκετά χρόνια αργότερα, για να τιμήσουν τον αγαπημένο τους θείο, άνοιξαν ένα μπαρ δίνοντάς του το όνομά του.

«Uncle Tan’s»: Σιγκαπούρη-Πειραιάς... ένα ντιζαϊνάτο μπαρ δρόμος! - εικόνα 2
Τα τραπεζάκια απλώνονται στον hip πεζόδρομο της Μαρίνας Ζέας

Μπαίνοντας στο «Uncle Tan’s» θα δεις κάθε λογής memorabilia και αντικείμενα του Σιγκαπουριανού θείου, όπως το καλάμι και το φαναράκι που χρησιμοποιούσε στο ψάρεμα, τα βιβλία μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές της χώρας του, ακόμα και τον αγαπημένο του παπαγάλο και τον αριθμό του τηλεφώνου του, σε περίπτωση που θες να τον γνωρίσεις. Θα δεις ακόμα και δύο θεματικά δωμάτια, από τα οποία το ένα έχει φωτισμένα με νέον ενυδρεία για καλό φενγκ σούι και το άλλο ένα μηχάνημα με δαγκάνα και κουκλάκια, σαν αυτά που βρίσκουμε συνήθως στο λούνα παρκ.

«Uncle Tan’s»: Σιγκαπούρη-Πειραιάς... ένα ντιζαϊνάτο μπαρ δρόμος! - εικόνα 3
Τα κοκτέιλ του «Uncle Tan's» παντρεύουν την ευρωπαϊκή και ασιατική κουλτούρα

Ενώ το κόνσεπτ του χώρου και η ατμόσφαιρα είναι ακομπλεξάριστα διασκεδαστική, η κατάσταση σοβαρεύει όταν πιάσεις στα χέρια σου τις λίστες με τα κοκτέιλ και τα αποστάγματα που διαθέτει η κάβα του. Ξεκινώντας με τη λίστα των spirits, ανάμεσα σε γνώριμες ετικέτες αποσταγμάτων, θα βρεις και ορισμένες εξαιρετικά σπάνιες από χώρες της μακρινής Ανατολής, όπως τζιν και βότκα από την Ιαπωνία και την Ινδονησία, ρούμια από την Ινδία, το Μπαλί και τις Φιλιππίνες, ετικέτες ουίσκι από την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και την Ινδία, αλλά και μπίρες από Ιαπωνία, Κίνα και Ταϊλάνδη. Στα highlights, βέβαια, είναι και παραδοσιακά, ασιατικά αποστάγματα όπως sake, umeshu (ιαπωνικό λικέρ από δαμάσκηνα) και baijiu, ένα κινέζικο premium απόσταγμα ανάμεσα σε ρούμι και τσίπουρο.

«Uncle Tan’s»: Σιγκαπούρη-Πειραιάς... ένα ντιζαϊνάτο μπαρ δρόμος! - εικόνα 4
Το «Die Die, Must Try!» είναι ένα τiki κοκτέιλ που «ζομπίζει»

Όσο για τα κοκτέιλ, ο Πέτρος Μυτιληναίος, ο Μάριος Φιλιππίδης και ο Θωμάς Δημούτσικος έχουν φτιάξει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με ξεχασμένα κλασικά κοκτέιλ, τα οποία αναβιώνουν χρησιμοποιώντας ασιατικά υλικά. Πρώτο στη λίστα είναι το So Kiasu!, ένα διαφορετικό mojito με sake, γκρέιπφρουτ και βασιλικό. εντυπωσιακό είναι και το Batta, η δική τους παραλλαγή στο κλασικό Grasshopper με ιαπωνικό λικέρ πεπονιού, λικέρ μέντας και κακάο. Φυσικά, δεν λείπουν το δικό τους Singapore Sling, στο οποίο παρεκκλίνουν ελάχιστα από την κλασική συνταγή, και το Uncle’s Bloody Mary, με διάφορα ασιατικά καλούδια που το απογειώνουν. Η λίστα κλείνει με το best seller Die Die, Must Try!, ένα tiki κοκτέιλ με διαφορετικά ρούμια, καλαμάνσι, τζίντζερ και τόνκα.

Θα συνδυάσεις το κοκτέιλ ή το ποτό σου με instant noodles σερβιρισμένα στο κυπελλάκι τους, ενώ στα σκαριά βρίσκεται η συνεργασία με το γειτονικό εστιατόριο «Ten Modern Asian» για μια λίστα με ασιατικό bar food.

Περισσότερες πληροφορίες

Uncle Tan’s Drinking House

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.